Visi, nekantriai klausinėję, „tai kur šiemet ta vasara?“, turėtų džiūgauti. Džiūgauju ir aš – saulė, šviesa ir šiluma savaime dienas pripildo džiaugsmo. Taip, mačiau ir girdėjau, vasaros liūtys čia pat, bet atgaivinusios orą, jos vėl užleis vietą saulei. Ta proga kviečiu išsisaugoti šį receptą – dar tikrai ištaikysit dieną susimaišyti gaivaus šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonado.
Viskas paprasta: išvirkite cukraus ir mėtų sirupo, o kol jis vėsta, šilauoges sutrinkite su žaliųjų citrinų sultimis. Stiklinės pripildę ledukų, sumaišykite jose atvėsintą sirupą, trintas šilauoges ir gazuotą vandenį. Paragaukite – naminis limonadas bus lengvas, gaivus, saldus. Tikiu, patiks daugeliui.
Limonadą ragavom iš „Viejo Valle“ taurių , kurių pilną asortimentą galite rasti „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Vos pamačiusi šias taures ir jų spalvas, pagalvojau, kad jos – tiesiog sukurtos gaiviems limonadams, poilsiui gamtoje, laikui terasoje ar namelyje ant ratų. Spalvotas stiklas suteikia taurėms žavesio ir vasariško valiūkiškumo – ar įsivaizduojate tokias ant savo stalo?
Kolekciją „SPICA“ sudaro baltos, žalsvos ir rausvos taurės bei stiklinės. Jos gražios ir atskirai, bet tarpusavyje dera ypač dailiai. Serviruodami stalą, drąsiai derinkite prie klasikinių pastelinių spalvų indų, taip sukursite žaismingą nuotaiką. Juk vis dar vasara!
Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Sirupui:
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 stiklinės (250 ml) vandens
½ stiklinės mėtų lapelių
Limonadui:
1 ½ stiklinės (300 g) šilauogių
3 žaliųjų citrinų
3 stiklinių (750 ml) gazuoto vandens
Patiekti:
ledukų
žaliųjų citrinų riekelių
mėtų lapelių
šilauogių
GAMINIMO EIGA
1. Išvirkite sirupą. Cukrų ir mėtų lapelius sudėkite į nedidelį puodą. Šiek tiek patrinkite, kad mėtų šakelės paskleistų aromatą. Supilkite vandenį. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Išimkite mėtų lapelius.
2. Paruoškite limonadą. Į dubenį suberkite šilauoges ir išspauskite žaliųjų citrinų sultis. Sutrinkite trintuvu.
3. Į taures dėkite po kelis ledukus, 2-3 šaukštus trintų šilauogių, įpilkite ¼ stiklinės (62 ml) sirupo ir ½ stiklinės (125 ml) gazuoto vandens.
4. Papuoškite žaliųjų citrinų riekelėmis, šilauogėmis, mėtų lapeliais. Ragaukite iškart.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry
Recepto šaltinis: A Red Spatula