Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

parašė Asta 7 Bal ’21
Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Mažiau yra daugiau, todėl skaniai granolai tikrai nereikia visko, ką galite rasti savo virtuvės spintelėse. Vietoje klaidžiojimo ieškant dar neatrastų skonių derinių, kartais verta pasikliauti klasika: migdolai ir vanilė. Vanilė ir migdolai. O jei dar šlakelis klevų sirupo, žiupsnis cinamono, sauja džiovintų kokosų riekelių… Įsivaizduojat? Gardu! O ir namai kvepia taip, lyg būtų jaukiausia vieta pasaulyje.

(kas, žinoma, ir yra, tik per šią daugiau nei metus trunkančią pandemiją visi esame taip pasiilgę iš jų išeiti, kad kartais pasimiršta, kaip gera iš tiesų juose tiesiog būti)

Bet šįkart ne apie tai. Šįkart – apie granolą; vieną skaniausių, kokią kada nors valgiau.

Tikrai tikiu, kad ne per ilgas ingredientų sąrašas yra viena jos paslapčių. Antroji – kokybiški produktai. Trečioji – vanilės ankštis. Gardinti granolą vanile šiaip jau nėra neįprasta, bet ar esat kada bandę naudoti vanilės ankštį? Perpjauti ją išilgai, kruopščiai išimti visas sėklytes (man patogiausia tą daryti su mažyčiu šaukšteliu arba tiesiog peiliu) ir įmaišyti jas į granolą? Labiausiai man patinka aromato ir skonio subtilumas, kurį suteikia vanilės ankštis. Ji nėra „rėkianti“, pernelyg intensyvi, priešingai – visiškai natūrali, švelni, neužgožianti kitų aromatų bei skonių, o kaip tik juos paryškinanti.

Savo kepiniams jau kurį laiką naudoju „Dr. Oetker“ asortimento naujieną – Tahitensis vanilės ankštį iš Ramiojo vandenyno salų. Ar sumanytumėt ruošt vanilinį kremą, ar kept granolą, ar gamint ledus, ar kept pyragus… rekomenduoju!

Sakysit, kad gardinti granolą vanilės ankštimi yra šiek tiek prabangu? Galbūt. Bet jei jau maistas yra meilė ir laimę, jei kartais save juo lepinam, o kartais guodžiam, jei mes patys esame tai, ką valgome… ar gi neverta užkaborėly turėti slaptą ingredientą, kuris tam maistui suteiktų naujų spalvų? Net jei tai tik granola; ji gali būti mmm, kokia granola! Šypt.

Šįkart granolą susluoksniavau į aukštas stiklines – lėtesniems pavasario pusryčiams paruošiau tikrą šventę! Susluoksniavau kokosinį chia pudingą, tirštą šaldytų mėlynių, bananų, avokadų ir graikiško jogurto smoothie, dosniomis saujomis į stiklines bėriau vanilinę migdolinę granolą.

Žinoma, kad yra begalė būtų patiekti granolą, bet šis – patikėkit, vienas iš skanesnių. Išbandykite, skanaus!

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 1 skarda Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Granolai (1 skardai):
3 stiklinių (300 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (100 g) migdolų riekučių
1 stiklinės (130 g) migdolų riešutų
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
1/3 stiklinės (110 g) klevų sirupo
¼ stiklinės (55 ml) tirpinto kokosų aliejaus
3 valg. š. rudojo cukraus
1 vanilės ankšties
100 g džiovintų kokosų riekučių

Ispaninio šalavijo sėklų pudingui (4 porcijoms):
1 skardinės (400 ml) kokosų gėrimo
3 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 valg. š. klevų sirupo

Smoothie sluoksniui (4 porcijoms):
1 gerai sunokusio banano
1 gerai sunokusio avokado
1 stiklinės (120 g) šaldytų mėlynių
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto

Patiekti:
šviežių šilauogių
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

IŠKEPKITE GRANOLĄ

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekutes, migdolus, cinamoną ir druską.
3. Atskirame dubenyje šluotele išmaišykite klevų sirupą, tirpintą kokosų aliejų, rudąjį cukrų. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes ir suberkite jas į dubenį su produktais. Gerai išmaišykite. Supilkite į dubenį su avižiniais dribsniais ir riešutais, ir kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Paskleiskite ant kepimo popieriaus vienu tolygiu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Po 10 kepimo minučių ištraukite skardą ir pamaišykite, kad keptų tolygiau.
5. Iškeptą granolą visiškai atvėsinkite (vėsdama ji taps traškesnė). Įmaišykite džiovintas kokosų riekutes.
6. Sandariame inde kambario temperatūroje granolą galite laikyti iki mėnesio.

PARUOŠKITE PUSRYČIŲ SLUOKSNIUOTĮ

1. Paruoškite ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingą. Visus jam skirtus ingredientus gerai išmaišykite, dubenį uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve, kol sėklos išbrinks.

2. Paruoškite smoothie sluoksnį. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tirštos masės. Šaldytų uogų nereikia atšildyti!

3. Susluoksniuokite. Į stiklines paskirstykite chia pudingą, ant viršaus – smoothie sluoksnį. Užberkite granola. Papuoškite šviežiomis šilauogėmis, kokosų riekelėmis. Patiekite nedelsiant.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva

Recepto įkvėpimas: Playful Cooking

avižiniai dribsniaiavokadaibananaichiacinamonasgraikiškas jogurtasgranolaklevų sirupaskokosaikokosų aliejuskokosų riekutėsmėlynėsmigdolaipusryčiaitraškūs dribsniaivanilėvanilės ankštis
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis grietininis keksas
kitas įrašas
Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Lazanija su jautiena

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Varškės apkepas su brokoliais

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Salotos su vištiena ir braškėmis

Moliūginė avižinė košė

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Belgiški pusryčių vafliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

    10 Sau ’23
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 3

    Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

    24 Sau ’13
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Traški saldžiarūgštė vištiena

    22 Lap ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų