Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiPIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai riešutų plutelėje

parašė Asta 13 Spa ’17
APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai riešutų plutelėje

Ar tikite meile iš pirmo žvilgsnio? Aš tikiu. Esu ne kartą akimirksniu pametusi galvą dėl nuostabios suknelės, gražiausius prisiminimus sukeliančios dainos, netikėtai nustebinusio naujai paragauto patiekalo. Nesutinku su kalbininkais, kurie sako, kad mylėti galima tik žmones, o štai maisto, suknelių ar kitų daiktų – ne. Juos, sako, galima mėgti, jie gali patikti. Neva meilė čia nėra tinkamas žodis. Niekaip nesuprantu. Kartais jausmas, prisirišimas ir emocijos, kuriuos mums sukelia daiktas, gali būti tokios stiprios, kad savaime iš lūpų pasigirsta: o, kaip aš myliu šokoladą!

Žmones pamilti iš pirmo žvilgsnio, beje, daug sunkiau. Jie tokie daugiabriauniai, dažnai ir prisidengę viena ar kita savo kauke, pasislėpę saugiame kiaute. Nesu tikra, ar tikiu meile iš pirmo žvilgsnio tarp žmonių. Mylėti žmogų – besąlygiškai, priimant jo netobulumus ir visus aštrius kampus – tai yra kasdienis darbas. Puoselėti meilę dailiausiai suknelei ar visada džiuginančiam šokoladui kur kas lengviau.

Myliu žmones, nesupraskite klaidingai; bet myliu ir daiktus. Vienas iš tokių daiktų, priminusių, kaip lengva pamilti iš pirmo žvilgsnio, – dailios, stilingos, neįtikėtinai patogios ir absoliučiai nuostabios pietų dėžutės. Kai pirmą kartą paėmiau jas į rankas, meilė tiesiog sklandė ore: myliu jų spalvas, myliu švelnų paviršių ir malonią tekstūrą, myliu stilingą dizainą, patogią formą ir talpą. Iš esmės jos man pasirodė (ir tebeatrodo!)… tobulos. Kas nors galėtų pasakyti, kad tai dar vienas žodis, kuriuo nereikėtų švaistytis, bet aš ir nesišvaistau – kiekvienas šių pietų dėžučių centimetras vertas tobulo įvertinimo. Nesu tikra, ar tą gali perteikti nuotraukos, bet… na, jūs tik pažiūrėkite!

 Traski vistiena su riesutais

 Traski vistiena su riesutais

Rausvą pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

Ar matėte, kad „Saulėta virtuvė“ jau turi savo krautuvėlę? Savaime suprantama, kad garbingą vietą krautuvėlėje užima būtent šios pietų dėžutės – ne tik jos, bet ir prie jų derančios vandens gertuvės (kiekvienas turime gerti daugiau vandens!), įrankiai (jie idealiai telpa po pietų dėžutės dangteliu), kepimo indeliai (priderinto dydžio ir subalansuoti pietų dėžutėms – fantastiškas patogumas!) ir net dailūs krepšeliai. Nedaugžodžiausiu – kviečiu apsidairyti štai čia, kur rasite ir romantiškai rožinę, ir solidžiai juodą, ir gaiviai žalią kolekciją. Ir dar daugiau!

Mudu abu – aš ir mano žmogus – tikime, kad maistas yra vienas iš tų kertinių dalykų, kuriais remiasi mūsų gyvenimo kokybė ir laimė. Mes tikime (žinome!), kad skaniausias maistas – naminis maistas. Ir nesvarbu, kokios neišvengiamai įtemptos, greitos ir beprotiškos kartais tampa mūsų dienos, mes visada galime rinktis skanų, subalansuotą, naminį maistą. Super-patogios ir super-dailios pietų dėžutės šią užduoti padaro dar lengviau įgyvendinamą ir malonesnę!

Dalijuosi receptu, kuris galbūt ir nepataikytų į sveikųjų kategoriją jau vien todėl, kad prie vištienos čia patiekiamos bulvės, o jų lyg ir negalima derinti. Bet, ak, kaip skanu! Jei manote, kad kartais viskas galima, ruoškite ir bulves, o jei šis derinys Jums nepriimtinas – vištienos gabalėliai riešutų plutelėje bus labai gardūs ir vien su šviežiomis daržovėmis.

Vištienos gabalėlius riešutų ir sėklų plutelėje kepu jau ilgai – pamažu tai tapo vienas iš mūsų mėgstamų vištienos patiekalų. Paruošiama greitai, paprastai, o rezultatas tikrai puikus: traški plutelė dengia sultingą vištieną. Labai paprasta šių gabalėlių pasiruošti daugiau, o likusias porcijas paskirstyti į rytojaus pietų dėžutes – jie skanūs ir pašildyti (o šios pietų dėžutės visiškai tinkamos šildymui mikrobangų krosnelėje).

Tiesa, ar žinote, koks dar didelis privalumas komplektuojant šią pietų dėžutę? Ją sudaro dvi dalys ir mažiausiai vieną iš jų reikėtų (neprivaloma, bet skatinu) pripildyti daržovių. Taip paprastai, nejučiomis suvalgysite tikrai didesnę daržovių porciją nei įprasta, o juk tai – nuostabu!

 Traski vistiena su riesutais

Vištienos gabalėliai riešutų plutelėje

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 Paruošimo laikas: 15 min. + 1 val. marinavimas Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

2 vištos krūtinėlės
2 dideli kiaušiniai
2 valg. š. lydyto sūrelio
žiupsnis druskos
žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. vištienos prieskonių

Plutelei:
3 valg. š. (40 g) linų sėmenų
5 valg. š. (55 g) lukštentų saulėgrąžų
5 valg. š. (55 g) moliūgų sėklų
100 g sūdytų kepintų žemės riešutų
100 g kukurūzų dribsnių be priedų (pvz., „Kellogs“)

Bulvėms:
7-8 didelės bulvės
dosnus žiupsnis džiovintų itališkų žolelių
žiupsnis druskos
žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
šlakelis aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ar juostelėmis. Sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
2. Dubenėlyje kiaušinius išplakite su lydytu sūreliu, druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Plakinį užpilkite ant vištos gabalėlių, gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį su vištiena maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie valandą.
3. Linų sėmenis, saulėgrąžas, moliūgų sėklas, žemės riešutus ir kukurūzų dribsnius sudėkite į maisto smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkinkite, tačiau nesumalkite visko iki miltų.
4. Pasimarinavusius vištienos gabalėlius iš abiejų pusių apvoliokite riešutų ir sėklų mišinyje, kad tolygiai pasidengtų jų sluoksniu. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis, suberkite į dubenį. Suberkite džiovintas itališkas žoleles, pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite, kad visos bulvių skiltelės pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu. Paruoštas bulves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
6. Vištieną ir bulves kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol tiek vištiena, tiek bulvės gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.

 Traski vistiena su riesutais

bulvėskukurūzų dribsniailinų sėmenyslydytas sūrelismoliūgų sėklospietų dėžutėspietūs dėžutėjeriešutaisaulėgrąžosvištienažemės riešutai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
„Saulėtos virtuvės“ krautuvėlė atveria Jums duris!
kitas įrašas
AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais moliūgais ir spanguolėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Makaronai su padažu „Bolognese”

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Moliūgų kava

Žaliasis kokteilis su persikais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sumuštiniai su žuvimi

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Bulvės su šviežiais miško grybais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su Bananais ir Šokoladu

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Tinginių „Napoleonas“

Obuolių vyniotinis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų