Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalaiŠaltieji užkandžiai

Svogūnų pica

parašė Asta 17 Vas ’14
Svogūnų pica

Kai išgirdau apie tai, jog Renata iš „Sezoninės virtuvės“ išleis savo knygą, buvo metų pabaiga. Artėjo Kalėdos. Iš karto savo brangiausiajam pasakiau – noriu jos dovanų. Būtinai būtiniausiai. Na, žinot, būna taip kartais: dar nė nežinai kodėl, bet jau nori, jau reikia. Taip man buvo su šita knyga. Žinoma, po eglute Kalėdų rytą aš jos neradau, bet šių metų pradžioje ji atkeliavo paštu, tiesiai į mano namus, tiesiai į rankas. Kaip man patinka gauti siuntinius! Tas begalinis nekantrumas ir nuoširdus smalsumas, kai atidarinėji dėžutę… Be abejo, siuntinius gauti patinka visiems. Ką jau kalbėti apie tokius, sveriančius net du kilogramus, dar kvepiančius spaustuve ir popieriumi…

Tą dieną, kai naujoji knyga pasiekė mano namus, vakaras buvo ilgas. Su daug arbatos, įsisupus į šiltą pledą. Tyloje, tik raminančiai šiugždant popieriaus lapams. Labai graži knyga. Labai jauki ir šilta. Žemiški receptai, gražios nuotraukos, širdžiai mielos spalvos, žavus dizainas, kokybiškas popierius… Tokia didelė knyga tikrai papuoštų ir savą virtuvę, ir būtų labai puiki dovana tiems, kurie virtuvei nėra abejingi. Nesakau, kad turėtumėt ar neturėtumėt pirkti, bet kai eisit pro knygyną, būtinai užeikit ir pavartykit. Mano knyga vis dar negali ramiai pabūti lentynoje – aš ją vis pavartau, vis paskaitau, renkuosi receptus, kuriuos norėčiau išmėginti. Žiemą, pavasarį, vasarą, rudenį. Ši knyga neabejotinai turi kažką, kas užburia. Joje jaučiamas žmogus; tai nėra padrikas receptų ir nuotraukų rinkinys. Kiekviename puslapyje ir kiekviename skyriuje jaučiamas žmogaus buvimas, ir tai – žaviausia.

Pirmasis receptas, kurį išbandžiau iš knygoje esančių dviejų šimtų, – svogūnų pica. Priskirta žiemos sezonui, ši pica tikrai visapusiškai tinka žiemai – visų pirma, bent jau mes žiemomis visuomet rūsyje turime kibirėlį svogūnų; visų antra, žiemą visuomet norisi sotesnių patiekalų ar užkandžių. Nors aš, prisipažinsiu, maniau, kad man truks mėsos (rankos taip ir tiesėsi link gabalėlio šoninės…), bet jos visai netrūko! Namiškiai įvertino dešimtuku, o aš pamaniau, kad šis picos variantas mane nustebino dar labiau nei puikioji „Margarita”. Kas galėjo pagalvoti, kad picai gali pakakti svogūnų ir sūrio? Tikrai dar kepsiu, tikrai.

Ačiū Renatai už puikią knygą ir naujus atradimus virtuvėje. O dabar… pirmyn kepti svogūnų picos!

Skonis: 10/10. Niekada negalvojau, kad pica tik su svogūnais ir sūriu gali būti toookia gardi. Ruošiant svogūnus, man taip norėjosi į juos įmaišyti skrudintos šoninės gabalėlių… bet kai paragavau, įsitikinau – jos čia tikrai nereikia. Pica nuostabiai skani; ir jai visiškai nieko netrūksta! Tikrai kepsiu dar ne kartą, rekomenduoju ir visiems picų mėgėjams.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Renata Ničajienė „Sezoninė virtuvė“, p. 416

Svogūnų pica

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 1 val. 20 min. Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g miltų
1/2 arb. š. druskos
160 ml šilto vandens
1/2 arb. š. cukraus
4 g sausų mielių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Viršui:
2 ropiniai svogūnai
2 raudonieji svogūnai
1 didelis poras
2 arb. š. rudojo cukraus
2 valg. š. balzaminio acto
keli šaukštai česnakinio aliejaus
kelios saujos tarkuoto kietojo sūrio
alyvuogių aliejus kepimui
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
druska pagal skonį
malti juodieji pipirai pagal skonį

GAMINIMO EIGA

1. Pagaminkite picos tešlą. Miltus sumaišykite su druska.
2. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 10 minučių, kol paviršius suputos.
3. Į miltus supilkite alyvuogių aliejų ir mieles.
4. Užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Palikite valandėlę pastovėti, kad iškiltų*.
5. Paruoškite picos įdarą. Visus svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite griežinėliais. Porą išilgai perpjaukite pusiau ir taip pat supjaustykite.
6. Į įkaitintą keptuvę suberkite visas daržoves ir ant silpnos ugnies kepkite apie 20 minučių, kol suminkštės, bet nesukeps.
7. Ant svogūnų suberkite rudąjį cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydami pakepinkite dar 5 minutes.
8. Iškepusius svogūnus pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
9. Paruoškite picą. Orkaitę įkaitinkite iki 250°C temperatūros.
10. Dvigubai pakilusią picos tešlą perlenkite pusiau ir dar šiek tiek paminkykite.
11. Ant kepimo popieriaus iškočiokite kvadratinį picos pagrindą. Aptepkite jį keliais šaukštais česnakinio aliejaus**.
12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus.
13. Viršų apibarstykite keliomis saujomis tarkuoto kietojo sūrio ir žiupsniu džiovinto čiobrelio.
14. Picą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol viršus gražiai apskrus, o tešla bus iškepusi.
15. Iškepusią picą supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skani tiek šilta, tiek atšalusi.

* Jei turite laiko, pakilusią tešlą dar galite palaikyti kelias valandas šaldytuve – tuomet picos pagrindas bus dar skanesnis.
** Jei neturite česnakinio aliejaus, į alyvuogių aliejų tiesiog įspauskite skiltelę česnako ir išmaišykite.

balzaminis actasčiobreliaimielėspicaporairaudonieji svogūnaisūrissvogūnaiužkandžiai
13 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)
kitas įrašas
Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Neapolietiška pica „Margarita“

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Varškės pyragas su braškėmis

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Graikiškos makaronų salotos

Belgiški vafliai

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

13 komentarai

Rennie 17 Vas ’14 - 2:14 pm

Asta, net širdį suspaudė, kaip gražiai apie knygą parašei 🙂 Mums su vyru ši pica irgi labai patinka, o vaikai mieliau renkasi margaritą 😉

Reply
Asta 17 Vas ’14 - 8:47 pm

Renata, parašiau tai, ką galvoju; tikrai puiki knyga, esi šaunuolė 🙂 Ačiū dar kartelį!

Reply
Romas 20 Vas ’14 - 12:48 pm

Mes irgi kepam kvadratinę picą orkaitėje, dar kepam ir apvalią ant akmens, nesulyginamas skonis , nors kepa kartu ir kvadratine ir apvali, tik akmeniuka reikia prieš tai gerai ikaitinti.

Reply
Asta 21 Vas ’14 - 6:00 am

Romai, net neabejoju, kad skirtumas didelis; gaila, tačiau ant akmens dar man neteko kepti 🙂

Reply
Indrė 26 Vas ’14 - 4:56 am

Nors ir nenaudojau poro, pica man labai patiko! 🙂

Reply
Asta 26 Vas ’14 - 7:24 am

Indre, džiugu, kad patiko! 🙂 Mane ši pica taip pat nustebino pačia geriausia prasme 🙂

Reply
Justina 6 Kov ’14 - 8:01 am

labas rytas 🙂
kokio maždaug dydžio picos pagrindas gaunasi? kepsiu tik sau ir kepsiu pirmąkart, ar nereiktų visko sumažinti per pusę? 🙂

Reply
Asta 7 Kov ’14 - 7:51 am

Justina, pica išeina beveik per pilną standartinę orkaitės kepimo skardą, mes sočiai pavalgėm keturi suaugę žmonės. Jei tu viena, manau, drąsiai dalink į dvi dalis, užteks dviem pavalgymams 🙂

Reply
Eglė 16 Kov ’14 - 11:28 am

Nerealiai skani 🙂 Super 10 balu 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:39 am

Egle, džiaugiuos! 🙂

Reply
Oksana 30 Gru ’15 - 8:52 am

O koks padažas nuotraukoje? 🙂

Reply
Rasa 23 Vas ’16 - 1:35 am

Aš ko gero irgi mieliau rinkčiausi ‘Margaritą’. Ši pica kaip užkandis prie alaus ar pan. gal ir nieko būtų, bet kaip karštasis patiekalas tai nelabai skanu. Man visgi svogūnų čia per daug.

Reply
indre 31 Spa ’19 - 1:17 pm

Vokiškas patiekalas, labai ji megsta su alumi

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų