Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BlynaiDaržovių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

parašė Asta 28 Rgs ’10
Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Kartais būna, kad rudenį cukinijos susimoko prieš tave. Jų tiek daug, o tu tik viena (-s). Nei bėgt, nei rėkt, tik žiūrėt akis į akį ir mikliai sukti galvą, ką ir kaip, ir kada, ir už kiek, ir… Atidarai šaldytuvo dureles ir į pagalbą netikėtai atskuba indelis pievagrybių, iš spintelės ima šokio žingsneliu ridentis svogūnai, kantriai tave šaukia ir vienišas kiaušinis iš kartotinio padėkliuko. Truputis po trupučio, žiupsnelis po žiupsnelio, ir gimsta virtuvėje maži stebuklai. Maži blyneliai – cukinijų blyneliai. Su pievagrybiais. Su šypsena.

Skonis: 9,5/10. Laaabai skanūs blyneliai! Dievaži, cukinijų blynelių tikriausiai pasaulyje yra dešimtis tūkstančių rūšių, bet šie tikrai puikūs, nesvarbu, kokie tie visi kiti likę. Jie minkštutėliai, purutėliai, lengvutėliai. Švelnaus skonio. Puikiai derantys su šviežiais, praėjusia vasara kvepiančiais raudonskruosčiais pomidorais.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

450 g cukinijos, nuluptos ir sutarkuotos
160 g pievagrybių, sutarkuotų
2 maži svogūnai, smulkiai supjaustyti
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
40 g fermentinio sūrio, sutarkuoto
100 g pieno
150 g miltų
druskos, pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Cukiniją sumaišyti su pievagrybiais ir svogūnais.
2. Įmušti kiaušinius, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir supilti pieną. Išmaišyti.
3. Į masę suberti miltus, pagardinti druska ir pipirais. Ir vėl išmaišyti.
4. Įkaitintoje keptuvėje kepti nedidelius blynelius. Apkepus vienai pusei, atsargiai apversti, ir apkepti antrą pusę.
5. Valgyti su pomidorais. Arba natūraliu jogurtu, arba grietine, arba mėgstamu padažu.

blynaicukinijosgrybainesaldūs blynaipievagrybiaisūrissvogūnai
9 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais
kitas įrašas
Obuolių pyragas su morengo plutele

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

SALDUMYNAI

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

9 komentarai

Jurga 28 Rgs ’10 - 9:44 pm

nujaučiu, jog reiks kažką panašaus bandyt. įsivaizduoju, kaip turėtų būt super cukinija+pievagrybiai :))
o, kaži, galima būtų kiaušinius kuo nors pakeisti, pvz. kviečių gemalais? labai noriu išbandyti kokius daržovių kepsnelius (cukinijų, kopūstų, burokėlių, moliūgų ir pan.), bet noris be kiaušinių.. gal gali ką įdomaus pasiūlyti? 🙂
ir beje, ar galima būtų tavo blynelius kepti keptuvėje be riebalų (žinau žinau, bus ne tas:sudžiūvę ir sausi), kadangi nelabai nėgstu,m?

Reply
Asta 30 Rgs ’10 - 11:36 pm

Jurga, matau, esi sveiko gyvenimo būdo šalininkė 🙂 Labai su tuo sveikinu ir tokius žmones labai gerbiu, o bet tačiau, nelabai net žinau, kaip gi čia galėčiau padėti… Kiaušinių niekad nebandžiau kažkuo pakeisti, todėl jokios praktikos čia neturiu. O dėl keptuvės be riebalų, aišku, jog gali kepti, jei tik tavo keptuvė neprideganti 🙂 Nors, negaliu nutylėti, jie tikrai bus gerokai sausesni, todėl manau, kad bent lašelis riebalų čia tikrai nekenkia 🙂

Reply
girlia 1 Spa ’10 - 8:07 am

aš irgi iš tų, kuri kiekvienus blynus pamačius bimbia – rieeeeeeebuuuuu :))))) bet dabar jau įsigudrinau kepti ant labai mažos ugnies, su daug daug kantrybės.. ir džiaugiuosi rezultatu. 🙂 blynai išeina sausesni, bet man taip – ženkliai skaniau. o ir kitą dieną pašildyti jie visiškai nuostabūs, nepalyginsi su šildytais išmirkusiais aliejuje..

bet derinys – labai labai, bus išmėginta (y)

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:10 pm

girlia, būtinai išmėgink, tikrai šaunūs blyneliai 🙂

O dėl riebumo, tai nežinau, kaip čia iš tos nuotraukos atrodo, ar iš kur – negi jie rodosi tokie riebūs, aliejuje permirkę? 😮 Nes šitaip tai tikrai nėra, mes dar šnekėjom valgydami, kad jie daug mažiau riebūs nei kokie paprasti bulviniai blynai 🙂 Ir šildžiaus aš dar juos rytojaus dieną irgi – šaunūs blynai 🙂

Reply
momo 11 Spa ’10 - 12:36 pm

Kiaušinius galima keisti krakmolu, jis puikiai sulipdo tešlą – taip mes sukamės, kai šaldytovas pustuštis 😉

Reply
ausra 27 Rgp ’14 - 12:26 pm

http://www.grybai.net/grybu_patiekalu_receptai.php?receptas=cukiniju_ir_pievagrybiu_blyneliai ar cia kartais ne jusu receptas.

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:34 am

Ačiū, Aušra 🙂

Reply
Jurate 2 Sau ’15 - 4:42 pm

Vakar kaip tik isbandziau, patiko visai seimynai 😀

Reply
Asta 5 Sau ’15 - 7:10 am

Jūrate, labai džiaugiuosi girdėdama! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • 2

    Bandelės su cinamonu

    21 Bir ’10
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (490)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų