Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

parašė Asta 6 Sau ’19
Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Pažadą numesti 5 kilogramus iš savo naujametinio pažadų sąrašo aš tikrai galiausiai ištryniau. Vietoje jo įrašiau kitą: daryti sveikesnius pasirinkimus.

Ne visada tas sveikesnis pasirinkimas reiškia „mažiau kalorijų“ ar „daugiau daržovių“. Kartais vidury nakties suvalgyta spurga, kurią perpus pasidalysi su geriausia drauge (ar gyvenimo partneriu, ar bet kuo), gali būti pats sveikiausias pasirinkimas, – jei tos spurgos norisi iki skausmo, jei ta spurga simbolizuoja kažką reikšmingo, jei ji neša kur kas didesnę žinutę nei „500 kalorijų vidury nakties”. Nes maistas nesutelpa į skaičius, kaip į juos nesutelpa ir tikra meilė; nes maistas ir yra meilė.

O mylėti reikia… atsakingai.

Todėl vis tik neretai sveikesnis pasirinkimas man reiškia ne tą, link kurio norisi bėgti pametus galvą. Gal pastarasis ir teiktų didžiulį akimirkos džiaugsmą, bet rytojaus dieną (ką aš kalbu, nereiktų pasiekti nė pusės nutelos stiklainėlio žymės!) tas „džiaugsmas“ parodytų tikrą savo veidą – kaltės, pasibjaurėjimo, liūdesio, skausmo perkreiptą veidą. Tai nėra meilė nei sau, nei maistui.

Pasikalbėti su savimi prieš kiekvieną kąsnį ne taip jau lengva; tam reikia laiko, kurio vis pristingame. Bet visi buvę anoreksikai vieną dieną išmoksta taisyklę – tai vienintelis kelias teisinga kryptimi.

Kai supranti, jog vietoj nutelos nori apelsino, iš pradžių gali būti šokas. Gali būti, kad vis tiek atsisuki tą stiklainėlį, nes tai įprasta, nes tai suteikia kažkokį keistą ir iškreiptą saugumo jausmą. Iki dienos, kai norėdamas apelsinų, į juos ir tiesi rankas, gali praeiti labai daug laiko. Bet kai ta diena ateis – tai bus šventė!

Nuo tos akimirkos gabalėlis daugiasluoksnio torto su sviestiniu kremu nebeatrodys nuodėmė, o dubuo gardžių salotų nebebus bausmė. Savaitgalio pusryčiams kepami blynai taip pat bus tiesiog skani šeimos tradicija, o ne pirmas žingsnis į bedugnę.

Todėl, prašau, nepamirškim paties svarbiausio. Tik tada, kai po sąvoka „maistas“ savo vietą randa ir salotos, ir nuodėmingi sluoksniuoti tortai, ir pavyzdingiausi sveikuoliški pyragai, ir čirškantys kepsniai, ir savaitgalio blynai, ir dar labai daug kas, – tik tada maistas iš tiesų yra MEILĖ.

 Citriniai-aguoniniai čirviniai vafliai

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 valg. š. aguonų
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. cukraus
1 kiaušinio
¾ stiklinės (190 ml) pieno
30 g sviesto
1 nutarkuotos citrinos žievelės

Patiekti:
miltelinio cukraus
citrinos griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinį pieną ir tirpintą atvėsintą sviestą. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles taip, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
4. Iškepkite blynus. Čirvinių blynų keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite po samtį tešlos ir greitais judesiais paskirstykite ją kuo tolygiau per visą paviršių.
5. Kepkite kelias minutes iš vienos pusės, kol viena pusė gražiai apskrus, tuomet keptuvę apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynas iš abiejų pusių taps traškus ir jo paviršius gražiai apskrus.
6. Patiekite. Šiltus čirvinius blynus apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite papuošę keliais citrinų griežinėliais.

Receptas publikuotas knygoje „Saulėtos virtuvės BLYNŲ IR VAFLIŲ KNYGA“.

 Citriniai-aguoniniai čirviniai vafliai

aguonosblynaicitrinospusryčiaivafliaivanilinis cukrus
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinis sūrio tortas
kitas įrašas
Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Žaliasis avokadų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Keksiukai su „Nutella“

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Imbierinis pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas

Vištienos ir dešros gumbo

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Traški saldžiarūgštė vištiena

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

2 komentarai

Jurgitaba 24 Vas ’19 - 3:20 pm

puikūs blyneliai, tik tokius ir kepam pastaruoju metu 🙂 ačiū

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:10 pm

Jurgita, labai džiugu girdėti, ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų