Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

parašė Asta 6 Sau ’19
Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Pažadą numesti 5 kilogramus iš savo naujametinio pažadų sąrašo aš tikrai galiausiai ištryniau. Vietoje jo įrašiau kitą: daryti sveikesnius pasirinkimus.

Ne visada tas sveikesnis pasirinkimas reiškia „mažiau kalorijų“ ar „daugiau daržovių“. Kartais vidury nakties suvalgyta spurga, kurią perpus pasidalysi su geriausia drauge (ar gyvenimo partneriu, ar bet kuo), gali būti pats sveikiausias pasirinkimas, – jei tos spurgos norisi iki skausmo, jei ta spurga simbolizuoja kažką reikšmingo, jei ji neša kur kas didesnę žinutę nei „500 kalorijų vidury nakties”. Nes maistas nesutelpa į skaičius, kaip į juos nesutelpa ir tikra meilė; nes maistas ir yra meilė.

O mylėti reikia… atsakingai.

Todėl vis tik neretai sveikesnis pasirinkimas man reiškia ne tą, link kurio norisi bėgti pametus galvą. Gal pastarasis ir teiktų didžiulį akimirkos džiaugsmą, bet rytojaus dieną (ką aš kalbu, nereiktų pasiekti nė pusės nutelos stiklainėlio žymės!) tas „džiaugsmas“ parodytų tikrą savo veidą – kaltės, pasibjaurėjimo, liūdesio, skausmo perkreiptą veidą. Tai nėra meilė nei sau, nei maistui.

Pasikalbėti su savimi prieš kiekvieną kąsnį ne taip jau lengva; tam reikia laiko, kurio vis pristingame. Bet visi buvę anoreksikai vieną dieną išmoksta taisyklę – tai vienintelis kelias teisinga kryptimi.

Kai supranti, jog vietoj nutelos nori apelsino, iš pradžių gali būti šokas. Gali būti, kad vis tiek atsisuki tą stiklainėlį, nes tai įprasta, nes tai suteikia kažkokį keistą ir iškreiptą saugumo jausmą. Iki dienos, kai norėdamas apelsinų, į juos ir tiesi rankas, gali praeiti labai daug laiko. Bet kai ta diena ateis – tai bus šventė!

Nuo tos akimirkos gabalėlis daugiasluoksnio torto su sviestiniu kremu nebeatrodys nuodėmė, o dubuo gardžių salotų nebebus bausmė. Savaitgalio pusryčiams kepami blynai taip pat bus tiesiog skani šeimos tradicija, o ne pirmas žingsnis į bedugnę.

Todėl, prašau, nepamirškim paties svarbiausio. Tik tada, kai po sąvoka „maistas“ savo vietą randa ir salotos, ir nuodėmingi sluoksniuoti tortai, ir pavyzdingiausi sveikuoliški pyragai, ir čirškantys kepsniai, ir savaitgalio blynai, ir dar labai daug kas, – tik tada maistas iš tiesų yra MEILĖ.

 Citriniai-aguoniniai čirviniai vafliai

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 valg. š. aguonų
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. cukraus
1 kiaušinio
¾ stiklinės (190 ml) pieno
30 g sviesto
1 nutarkuotos citrinos žievelės

Patiekti:
miltelinio cukraus
citrinos griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinį pieną ir tirpintą atvėsintą sviestą. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles taip, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
4. Iškepkite blynus. Čirvinių blynų keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite po samtį tešlos ir greitais judesiais paskirstykite ją kuo tolygiau per visą paviršių.
5. Kepkite kelias minutes iš vienos pusės, kol viena pusė gražiai apskrus, tuomet keptuvę apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynas iš abiejų pusių taps traškus ir jo paviršius gražiai apskrus.
6. Patiekite. Šiltus čirvinius blynus apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite papuošę keliais citrinų griežinėliais.

Receptas publikuotas knygoje „Saulėtos virtuvės BLYNŲ IR VAFLIŲ KNYGA“.

 Citriniai-aguoniniai čirviniai vafliai

aguonosblynaicitrinospusryčiaivafliaivanilinis cukrus
2 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinis sūrio tortas
kitas įrašas
Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Žalieji sumuštiniai su humusu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

SALDUMYNAI

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Imbierinis pyragas su rabarbarais

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Saldžios dovanos Mamai

LENGVI KĄSNELIAI

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

2 komentarai

Jurgitaba 24 Vas ’19 - 3:20 pm

puikūs blyneliai, tik tokius ir kepam pastaruoju metu 🙂 ačiū

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:10 pm

Jurgita, labai džiugu girdėti, ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Purūs varškės keksiukai

    25 Vas ’21
  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (490)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (88)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų