Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

parašė Asta 12 Bir ’20
Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

„Mažiau yra daugiau“, – dažnai sako žmonės, vertinantys paprastumą. Aš pati tą kartoju labai dažnai; nes tikiu! Štai čia – desertas vos iš… dviejų ingredientų! Būti dar mažiau jau tikriausiai negalėtų? O skonio, patikėkite, labai DAUG!

Jei kada nors ragavote „Philadelphia Milka“ kreminio sūrio, gali būti, kad suabejosit, ar tikrai verta jį su kuo nors maišyti; nes juk kažin, ar gali būti DAR skaniau nei tiesiog kabinti šaukšteliu ir valgyti, tyliai tikintis, kad tasai indelis niekad neištuštės, šypt?

Verta! Išplakite kreminį sūrį su grietinėle ir paruoškite purius, lengvus lyg debesėlis pieniško šokolado putėsius. Padalinkite į mažučius dailučius stiklainėlius, ant viršaus dėkite dar po šaukštą plaktos grietinėlės, apiberkite kakava ar šokolado drožlėmis.

Beliks užsiplikyti puodelį kavos. Tobula!

Šiltoms vasaros dienoms toks desertas tiks puikiai, nes:

  • Jam paruošti pakaks vos 15 minučių, o kas gi nori saulei dangumi ridinėjantis daug laiko praleisti virtuvėje?
  • Šių putėsių pagrindas – palyginti neriebus, netgi šiek tiek gaivus kreminis sūris „Philadelphia Milka“ (13 proc. riebumo), todėl ir paruošti putėsiai yra labai lengvos tekstūros. Tiesą sakant, šiek tiek primena ledus!
  • Putėsiai šokoladiniai ir, žinoma, saldūs, todėl patiekimui geriausiai tiks mažučiai stiklainėliai. Juos uždarius sandariais dangteliais ir įdėjus į šaltkrepšį, nuostabiai tiks piknikams ir saldžioms popietėms gamtoje.

Mažiau tikrai yra daugiau – kaip ir gyvenime, taip ir virtuvėje. Išbandykite!

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1 indelio (175 g) šokoladinio kreminio sūrio „Philadelphia Milka“
4/5 stiklinės (200 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

Viršui:
¼ stiklinės (60 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
2 valg. š. cukraus
kakavos
juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Elektriniu plaktuvu išplakite šokoladinį kreminį sūrį, kol taps purus.
2. Toliau plakdami, pamažu supilkite grietinėlę. Plakite iki tirštos, purios tekstūros.
3. Paskirstykite putėsius į indelius ir iki patiekiant laikykite šaldytuve.
4. Papuošimui išplakite grietinėlę su cukrumi iki minkštų putų. Po šaukštą grietinėlės dėkite ant putėsių viršaus. Apiberkite trupučiu kakavos ir smulkinto juoduoju šokoladu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

desertasgrietinėlėkakavakreminis sūrisphiladelphiasaldumynaišokoladastepamasis sūris
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepta avižinė košė su obuoliais
kitas įrašas
Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinės eglutės

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Rudeniniai sausainiai

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SALDUMYNAI

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

    11 Gru ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

    28 Sau ’21
  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (239)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (111)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (40)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų