Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuosePASAULIO SKONIAISALDUMYNAI

Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

parašė Asta 9 Rgp ’24
Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Dolomitų kalnų nameliuose, vadinamuose Rifugio, kas vakarą valgydavome sočią itališką vakarienę. Kartais atrodydavo, kad po dviejų patiekalų jau tikrai nė kąsnelis daugiau nebetilps, bet vos tik atkeliaudavo ant stalo desertai – na, kaip gi nerasi vietos desertui? Dažniausiai tasai desertas būdavo – taip! – panakota. Valgėm, net ausys lapsėjo, ir juokėmės, kad tokie saldūs pasilepinimai prieš miegą labai greitai gali tapti įpročiu, kurį norėsis parsivežti namo, šypt.

Švelni, kremiška, burnoje sutirpstanti panakota – vienas mylimiausių mano desertų. Daug jos receptų jau dabar galite rasti tinklaraštyje, o jei norite pagaminti dar paprasčiau, „Dr. Oetker“ jums sukūrė produktą – mišinį vanilinei panakotai. Jį tereikia užpilti nurodytu kiekiu grietinėlės ir pieno, išmaišyti šluotele, trumpai pakaitinti, supilti į stiklines ir palaukti, kol desertas sustings. Rezultatas – gardi, užtikrintai puikios tekstūros panakota!

Beliks sugalvoti, kuo šįkart norėtumėte ją pagardinti? Variantų galėtų būti nesuskaičiuojamai daug, bet aš vėlgi likau ištikima atostogų nostalgijai. Viename iš aukštai kalnuose esančių Rifugio darbuotoja pakvietė pasirinkti: „su mėlynėmis ar su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu?“.

Receptas išduoda, ką tąkart pasirinkau aš; o ką pasirinktumėte jūs?

Kviečiu išbandyti – pasisaldinti popietę ar artėjantį savaitgalį. Skanaus!

Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdymas

INGREDIENTAI

Panakotai:
2 pakuočių „Dr. Oetker“ mišinio panakotai
2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės
2 stiklinių (500 ml) pieno

arba naminę panakotą galite ruošti pagal šį receptą

Šokoladiniam lazdynų riešutų kremo padažui:
200 g šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite panakotą. Mišinį panakotai suberkite į indą. Supilkite 300 ml pieno ir išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
2. Grietinėlę ir likusį pieną (200 ml) pakaitinkite puode virš vidutinio dydžio ugnies, kol mišinys beveik užvirs. Nukaiskite ir supilkite į indą su panakotos mišiniu. Išmaišykite šluotele.
3. Supilkite atgal į puodą, grąžinkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami pakaitinkite 1 minutę.
4. Paruoštą mišinį šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į stiklines. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2-3 valandas, kol pilnai sustings.

5. Paruoškite šokoladinį lazdynų riešutų kremo padažą. Grietinėlę pakaitinkite, kad būtų karšta, bet neužvirtų. Užpilkite ant šokoladinio lazdynų riešutų kremo iš išmaišykite iki vientisos masės.

6. Patiekite. Sustingusią panakotą apliekite kambario temperatūros šokoladiniu lazdynų riešutų kremo padažu. Apiberkite saujele smulkintų skrudintų lazdynų riešutų.
7. Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėitalijakremaslazdynų riešutaipanakotasaldumynaišokoladas
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 8 diena
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 9 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Braškių Tiramisu

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Pyragas su svarainių įdaru

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Kavos chia pudingas

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Braškinis šerbetas

Imbierinės spurgos

Pyragėliai su obuoliais

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Vegetariška daržovių lazanija

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Naminiai mėsainiai

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 3

    Plikyti pyragaičiai su saldžiu grietinėlės kremu

    4 Vas ’10
  • 4

    Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

    20 Rgs ’09
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų