Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiSRIUBOS

Šaltibarščiai

parašė Asta 31 Kov ’10
Šaltibarščiai

Jei aš paprašyčiau pasakyti, su kuo jums asocijuojasi žodis pavasaris, ką man pasakytumėt? Su kuo?

Su šiluma, su saule? Su žalia spalva ir netikėtai vieną dieną išsprogusiais žiedais ant medžių šakelių? Su „kačiukais”? Gal su lengvais sijonais? Bateliais, su kuriais, rodosi, galėtum skristi? Su, chi, langų valymu? O gal su šypsenom, dažnesnėm nei niūrią žiemą ar lietumi persisunkusį rudenį? Su naujais tikslais ar iššūkiais?

O gal… su šaltibarščiais?

Nežinau, kiek žmonių nenugriūtų iš nuostabos, pamatę mano namuose valgomus šaltibarščius. Ir pamatę tą palyginti skurdų ir… tikiu, truputį netradicinį, reikalingų produktų stulpelį, kuris pateiktas žemiau. Bet būtent tokius šaltibarščius visada, saulės spinduliui įlindus pro langą, gamina mano mama, tokius gaminu ir aš. Nes jie patys skaniausi! Nepaisant visko ir nieko.

 Šaltibarščiai

Skonis: 10/10. Ir taškas 😀

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pas mamą… 🙂

 Šaltibarščiai

Šaltibarščiai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

1 l raugintų pasukų
1 stiklainio marinuotų burokėlių
1 ilgavaisio arba 3-4 trumpavaisių agurkų
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Raugintas pasukas sumaišykite su konservuotais burokėliais, vidutinio dydžio kubeliais supjaustytu agurku, smulkintais svogūnų laiškas ir krapais.
2. Gerai atšaldykite šaldytuve. Patiekite su šviežiomis, krapais pagardintomis virtomis bulvėmis, ar orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis.

agurkaiburokėliaikrapairaugintos pasukossriubasvogūnų laiškai
16 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižiniai blynai
kitas įrašas
Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Šakšuka su bolivine balanda

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Tarta su špinatais ir tunu

Žiedinių kopūstų pyragas

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbierinės eglutės

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Jogurtinės spurgytės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Moliūgų kava

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškinis pieno kokteilis

16 komentarai

egidija 31 Kov ’10 - 9:40 pm

o-o-o-o kur kiaušiniai?! 🙂 kažkaip neįsivaizduoju be jų niekaip šitos sriubytės… 🙂

Reply
Asta 1 Bal ’10 - 1:28 pm

Va va, sakiau, kad keisti tie mano šaltibarščiai… Aš tiesiog sunkiai įsivaizduoju juos su kiaušiniais 😀 Ne dėl to, kad kiaušinių nemėgčiau, bet tiesiog. Nuo vaikystės taip jau įskiepyta, įprasta 🙂

Reply
Aistė 31 Kov ’10 - 11:44 pm

O mes irgi šiandien valgėm šaltibarščius! Negana to, irgi be kiaušinių (nes aš jų nemėgstu, be to, virti, lupti ir pjaustyti ilgai užtrunka), ir net be svogūnų laiškų, nes jie kaip tik pasibaigė – paskutiniai buvo nupjauti salotoms (ot gerai, aš ir jų nemėgstu! 🙂 Užtai nereikėjo darytis atskiros porcijos)

Reply
Asta 1 Bal ’10 - 1:30 pm

Oho, keistųjų šaltibarščių klubas 😀
Mes šaltibarščius dabar – vis dažniau pasirodant saulei – irgi dažnai gaminam, pati skaniausia sriuba! 🙂

Reply
Mademoiselle 1 Bal ’10 - 3:31 pm

Aš asmeniškai valgau tik mamos darytus šaltibarščius, daugiau niekur ir niekieno kito. Ir ji daro turbūt tokius kaip tavo (nežinau tiksliai, nes aš niekada jų nedarau – pas mamą juk skaniausi), be jokių kiaušinių – tokius paprastus paprastus, bet užtat pačius skaniausius… na iš nuotraukų galiu pasakyt, jog pas mus gal tik šiek tiek labiau praskiesti būna 🙂

P.S. mes turim namie tokius pat šaukštus, koks pas tave į sriubą įmerktas 😉

Reply
Asta 2 Bal ’10 - 3:27 pm

Žinok, kai aš kėliau receptą, mama pro petį pažiūrėjus sako, eik tu, neviešink! Mes vieninteliai tikriausiai tokius nenormalius šaltibarščius darom, ką žmonės sakys! 😀 Čia, suprask, niekas šaltibarščių vandeniu neskiedžia, niekas kiaušinių neignoruoja ir šiaip niekas šitaip neišsidirbinėja 😀 O – va va! – pasirodo, kad yra ir daugiau tokių! 😀

P.S. šaukštai šitie tikriausiai patys populiariausi virtuvėj.. nuo pat mano vaikystės 🙂

Reply
Dusele 2 Bal ’10 - 5:48 am

oi, kokia ideja! Jau buvau primirsus per ziema sita geri… saltibarscius :). Maniskiu vaizdelis panasus, bet skonis manau smarkiai skiriasi.. kaip suprantu megsti svelnius? As megstu astresnius, rugstesnius, todel dedu marinuotus, o ne virtus burokelius (arba siek tiek citrinos rugsteles), taip pat isspaudziu siek tiek cesnako, kraunu daaaaaug krapu, jei turiu – salotu prieskoniu. Va kaip! 🙂 Kiausinis – gali buti gali ir nebuti. Nejauciu jo skonio saltibarsciuose..

net uzsinorejau…

Reply
Asta 2 Bal ’10 - 3:29 pm

Dusele, kaip čia taip? 😛 Šaltibarščiai yra tikras gėris, kurį kartais net vidury žiemos verta prisiminti 😉
O mūsiškiai jie tikrai skirtingi – pakankamai švelnūs, kaip tu sakai 🙂 Matyt, kiek žmonių – tiek… šaltibarščių 😀 Ir tikiu, kad visi jie skanūs 🙂

Reply
Renata 18 Bal ’10 - 10:01 pm

mmmmm… kaip noriu šaltibarščių!!! Gerai, kad greitu metu grįšim pas mamą į Lietuvą, ten šaltybarščiai patys skaniausi!

Reply
Asta 19 Bal ’10 - 12:21 am

Renata, oi, kaip linkiu tą laiką greičiau „prastumti” ir kuo greičiau šaltibarščių šaukštą jau laikyti rankose! 😀

Reply
inesa 5 Geg ’10 - 2:00 pm

Nuosirdziausi linkejimai, Astute, Tavo mamai. As dievinu pasukas, nes jos visiskai liesos ir man labai primena tarybiniu laiku piena, kurio deka uzaugau. Labai megstu saltibarscius labiau skystus, todel ir pati ipilu virinto atvesusio vandens. Bet linksmumas yra tame, kad, gyvendama airijoje savo drauga pavaisinau saltibarsciais ir kitais lietuviskais tradiciniais patiekalais. Visi pagaminti valgiai jam labai patiko, isskyrus saltibarscius, mat jis yra anglas. Tiek as, tiek mano vaikai bandem ji sugundyti atrasti, kaip skanu yra valgyti lietuviskus saltibarscius su karstomis bulvemis kaitria vasaros diena, bet mum nepavyko, gal delto, kad jis megsta labai karsta maista, ar, kad nevalgo burokeliu, ar, kad nevartoja kefyro… Skaiciau, kad ”Metlica” vaisinosi lietuviskais patiekalais koncertuodama Vilniuje, 3 muzikines grupes ir 100 juos aptarnaujancio personalo nariams buvo patiekta cepelinai, balandeliai ir saltibarsciai…As buciau nerizikavus tikrai…

Reply
Asta 5 Geg ’10 - 5:41 pm

Ačiū, Inesa, perduosiu būtinai 🙂 Matau, mūsų šaltibarštiniai įpročiai gana panašūs 🙂 Oi, žinok net lietuviai visi gali šaltibarščius valgyti, ką jau apie anglus kalbėt… O tavo vyras juolab, jei nei šalto maisto, nei burokėlių, nei kefyro nevalgo, tai jam išvis tikriausiai čia ne maistas. Plius dar rožinis, chi chi 😀 Beje, jei jau apie vyrus kalbant, tai mano draugui irgi šaltibarščių nepaduosi, nevalgys. Ir bala žino dėl ko, tiesiog nepatinka mat. Et, nesupranta jie, ką praranda, ar ne? 😀 Šitoks nuostabus skonis, ypač, kaip tu sakai, karštą vasaros dieną, mm. Nors aš net žiemą juos čepsėdama galiu valgyti, jei šildymas pakankamai gerai veikia 🙂
Su tuo cepelinų, balandėlių ir šaltibarščių meniu tai sujuokinai, negirdėjau šio pokšto. Na, tautiškumą gal ir pabrėžia, o bet tačiau rizika tikrai didžiulė 😀

Reply
inesa 9 Geg ’10 - 8:37 pm

Aciu, Mieloji, Tu tokia grazi, sumani, svelni, nuostabiai gabi ir labai nuovoki!!! Manasis tikrai taip ir sako, brrrr rozine sriuba… Juokiames iki siol. As cia trumpam uzbegau, nes dukra paliko kompiuteri. Parasysiu butinai, kai turesiu laisva diena. Silciausi, nousirdziausi linkejimai is Airijos.

Reply
Alba 7 Lie ’10 - 12:26 pm

Šaunūs šaltibarščiai, aš irgi nevalgau su kiaušiniais, o mano vyras atsisako valgyti šaltibarščius be kiaušinių… Bet aš jam tada pacituoju Juozą Erlicką, kad valgyti tikrai nebūtina…

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:43 pm

Alba, linksmuolė :)) O tie šaltibarščiai… sriuba viena, variantų – milijonas 🙂 Šaunu, jei kiekvienas atranda, kuris jam mieliausias ir skaniausias :))

P.S. O maniškis visai šaltibarščių nevalgo… ką padarysi.. 🙂

Reply
Jurate 1 Bal ’17 - 12:48 pm

Toks variantas, dar vienas is milijono. Litras kefyro ir litras pasuku, agurkas, 2 virti burokeliai, saukstas burokeliu milteliu, pundelis svogunu laisku, krapai, druska, keli laseliai balzaminio acto, tzatziki prieskoniu, ir tokiu indisku MDH prieskoniu pieno produktams (livinn pard.)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų