Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsKARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalaiNesaldūs pyragaiŠaltieji užkandžiai

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

parašė Asta 7 Bal ’20
Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

Pasaulis stebisi – visi kepa mielines bandeles! Visų namai kvepia cinamonu! Tiek daug rankų minko tešlą, suka ritinėlius ir kaitina orkaites! O kol pasaulis šūkčioja iš nuostabos, aš tyliai galvoju, kad mano tokia beveik kiekviena diena. Maišant, plakant, minkant, kepant… Ką čia ir besakyti – myliu savo veiklą, net labai! Myliu net tada, kai lendant į džinsus tenka pasišokėti, pakraipyti klubus ir įtraukti pilvą labiau nei įprasta, šypt.

Bet ne apie siaurėjančius džinsus šįkart, tikrai ne apie juos!

Apie bandeles. Mielines, bet ne saldžias. Labai minkštas, purias. Kvepiančias! Spėkit, kuo? Čiobreliais, rozmarinais, česnakais. Užvis geriausia – su daug, daug, daug sūrio.

Mano pasiūlymas labai paprastas – jei cinamoninių bandelių jau atsivalgėt (rašau ir pati negaliu patikėti, kad tai galėtų būti įmanoma), išsikepkit šių! Jei cinamoninių dar neatsivalgėt… vis tiek išsikepkit, gerai?

Jos puikios! Tešla ne mažiau minkšta, o įdaras – iš rikotos, mocarelos ir kietojo sūrio, keptų svogūnų ir prieskoninių žolelių, česnakų ir pilnų saujų šviežių špinatų. Galiausiai, į įdarą įmaišiau pusę puodelio majonezo. Jis įdarui suteikia ir minkštumo, ir dar daugiau kremiškumo, ir malonaus poskonio. Naudojau „Daumantų“ švelnaus skonio „Karališką“, gaminamą iš laisvai laikomų vištų kiaušinių, gardintą natūraliomis citrinų sultimis, be jokių konservantų.

Pyragas pikantiškas, truputį kremiškas, tąsus, tirpstantis burnoje. Rašau ir pačiai burnoje kaupiasi seilės. Norisi čepsėti. Norisi DAR.

Du tokius bandelių pyragą jau suvalgėm, trečias – Velykoms!

O jūs, ar jau turit planų Velykoms? Gal šį pikantišką pyragą į tuos planus įtraukti irgi norėtumėt?

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 14-16 suktinukų Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakelio (7 g) sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių)
2 kiaušinių
100 g minkšto sviesto

1 arb. š. aliejaus dubens ištepimui

Įdarui:
250 g rikotos sūrio
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių)
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
250 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio
½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ švelnaus majonezo „Karališkas“
1 arb. š. česnakų miltelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
100 g šviežių špinatų

Viršui:
1 kiaušinio

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir džiovintas prieskonines žoleles. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.
4. Paruoškite įdarą. Rikotą sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame šaukšte aliejaus, kol taps skaidrūs ir suminkštės. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą mocarelos sūrį, kietąjį sūrį, majonezą, česnako miltelius, druską, pipirus ir pasmulkintus špinatus.
5. Suformuokite bandeles. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite rikota. Ant viršaus paskleiskite kepintus svogūnus, ant šių – špinatų ir sūrių mišinį.
6. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite maždaug 3-4 cm storio riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 14-16 bandelių. Pavertę kiekvieną iš jų ant šono, sudėkite bandeles į kepimo indą (ar du kepimo indus, priklausomai nuo dydžio) aukštesnėmis sienelėmis taip, kad krašteliais beveik liestųsi.
7. Uždenkite indą švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.
8. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus ir bandelės bus iškepusios. Jei bandelės pradės skrusti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau, o foliją nuimkite prieš baigiant kepti. Išjunkite orkaitę ir palikite bandeles pastovėti kepimo inde apie 5 minutes.
10. Patiekite šiltas, kol įdaras dar minkštas ir tąsus, arba atvėsusias.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

 Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų įdaru

bandelėsčiobreliaikepiniaimajonezasmielėsmiltaimocarelanesaldžios bandelėsraudonėliairikotarozmarinaišpinataisūrissviestassvogūnaiužkandžiai
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu
kitas įrašas
Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Žiedinių kopūstų pyragas

Avižinių dribsnių blynai

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Duonos lazdelės

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Salotos su vištiena ir braškėmis

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Tiramisu Affogato

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Vištienos kaselės

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Pomidorų ir rikotos galetė

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

4 komentarai

Edita K. 8 Bal ’20 - 5:44 pm

Didelis ačiū už tokį „skanų” receptą! Nuostabios bandelės su tobulu picos įdaru. Gamybą kiek palengvinau pasinaudojusi parduotuvėje pirkta picos tešla. Bet įdaras!!!!!! Jis tobulas!

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:32 pm

Edita, labai džiaugiuosi, kad patiko! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂

Reply
Justina 16 Bal ’20 - 8:12 pm

Kaip manot, ar vietoj rikotos tiktų mascarpone sūris?

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 12:08 pm

Justina, maskarponės sūris yra daug riebesnis ir kitos tekstūros, todėl verčiau rinkčiausi rikotą arba, jei jos nusipirkti nepavyksta, „Philadelphia” 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų