Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Grikių blyneliai

parašė Asta 19 Rgs ’09
Grikių blyneliai

Skonis: 9,5/10. Kadangi grikiai mūsų šeimoje yra gana populiarūs, o visokių rūšių grikių blyneliai sutinkami gana palankiai, manau, svarus būtent šių grikinukų skanumo įrodymas yra tas, kad šie nuo pat jų pabandymo dienos užima pačią geriausią vietą ir yra labiausiai mėgstami. Tikrai labai skanūs, nė trupučio nesausi blyneliai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Braškėse su pipirais

Grikių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

100 g virtų grikių
1 nemažas svogūnas, smulkiai sukapotas
1 vidutinio dydžio morka, sutarkuota
1/2 paprikos (nedėjau)
2-3 kiaušiniai (man užteko 2)
3-4 valg.š. pieno
1 kupinas sriubinis šaukštas miltų
1 arb.š. prieskonių (pvz., kario)
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

Smulkintus svogūną ir morką pakepinti, sumaišyti su virtais grikiais. Sudėti visus likusius ingredientus. Išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir šaukštu dėti nedidelius kauburėlius. Skanūs ir šilti, ir šalti.

blynaigrikiaimorkossvogūnai
6 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuoliniai varškės blyneliai
kitas įrašas
Įdarytos šviežios bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Svogūnų pica

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Ryžiai su moliūgais

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Jei neturite orkaitės…

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Šokoladainis su moliūginiu kreminio sūrio sluoksneliu

6 komentarai

Persikų „shortcake“ | Saulėta virtuvė 18 Rgs ’13 - 1:48 pm

[…] dienomis tikrai kepsiu grikių blynelius, tada – nesaldų pyragą su vištiena ir špinatais. Valgysiu namuose, likutį nešiuosi į […]

Reply
R. 3 Gru ’13 - 9:09 am

Sveiki, o grikiu dribsniai tiktu vietoj grikiu?

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:04 pm

Man atrodo, kad patys grikiai blyneliams tiks kur kas labiau; bet visada galima pamėginti ir su dribsniais 🙂

Reply
Jamilia 2 Rgs ’20 - 5:49 pm

Labai skanus blyneliai! Patiko net vyrui, kuris nera didelis grikiu gerbejas 🙂
Asta, jusu tinklalapis yra pagrindinis ikvepejas, sudarinejant dienos meniu! ♥️

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:35 pm

Jamilia, ačiū, labai gera girdėti! 🙂

Reply
Ala 15 Bir ’21 - 12:42 pm

Sveiki,
o čia tikrai turi būti 100 g virtų grikių? Atrodo labai mažai dviems porcijoms. Gal visgi čia turėtų būti nevirtų grikių svoris?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų