Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Grikių blyneliai

parašė Asta 19 Rgs ’09
Grikių blyneliai

Skonis: 9,5/10. Kadangi grikiai mūsų šeimoje yra gana populiarūs, o visokių rūšių grikių blyneliai sutinkami gana palankiai, manau, svarus būtent šių grikinukų skanumo įrodymas yra tas, kad šie nuo pat jų pabandymo dienos užima pačią geriausią vietą ir yra labiausiai mėgstami. Tikrai labai skanūs, nė trupučio nesausi blyneliai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Braškėse su pipirais

Grikių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

100 g virtų grikių
1 nemažas svogūnas, smulkiai sukapotas
1 vidutinio dydžio morka, sutarkuota
1/2 paprikos (nedėjau)
2-3 kiaušiniai (man užteko 2)
3-4 valg.š. pieno
1 kupinas sriubinis šaukštas miltų
1 arb.š. prieskonių (pvz., kario)
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

Smulkintus svogūną ir morką pakepinti, sumaišyti su virtais grikiais. Sudėti visus likusius ingredientus. Išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir šaukštu dėti nedidelius kauburėlius. Skanūs ir šilti, ir šalti.

blynaigrikiaimorkossvogūnai
6 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuoliniai varškės blyneliai
kitas įrašas
Įdarytos šviežios bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Žiedinių kopūstų pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Šakšuka su bolivine balanda

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Avižiniai blynai

Naminiai mėsainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

SALDUMYNAI

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Kakaviniai keksiukai su rikota

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Pyragas su varške „Draugystė“

6 komentarai

Persikų „shortcake“ | Saulėta virtuvė 18 Rgs ’13 - 1:48 pm

[…] dienomis tikrai kepsiu grikių blynelius, tada – nesaldų pyragą su vištiena ir špinatais. Valgysiu namuose, likutį nešiuosi į […]

Reply
R. 3 Gru ’13 - 9:09 am

Sveiki, o grikiu dribsniai tiktu vietoj grikiu?

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:04 pm

Man atrodo, kad patys grikiai blyneliams tiks kur kas labiau; bet visada galima pamėginti ir su dribsniais 🙂

Reply
Jamilia 2 Rgs ’20 - 5:49 pm

Labai skanus blyneliai! Patiko net vyrui, kuris nera didelis grikiu gerbejas 🙂
Asta, jusu tinklalapis yra pagrindinis ikvepejas, sudarinejant dienos meniu! ♥️

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:35 pm

Jamilia, ačiū, labai gera girdėti! 🙂

Reply
Ala 15 Bir ’21 - 12:42 pm

Sveiki,
o čia tikrai turi būti 100 g virtų grikių? Atrodo labai mažai dviems porcijoms. Gal visgi čia turėtų būti nevirtų grikių svoris?

Reply

Komentuoti: Persikų „shortcake“ | Saulėta virtuvė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų