Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Grikių blyneliai

parašė Asta 19 Rgs ’09
Grikių blyneliai

Skonis: 9,5/10. Kadangi grikiai mūsų šeimoje yra gana populiarūs, o visokių rūšių grikių blyneliai sutinkami gana palankiai, manau, svarus būtent šių grikinukų skanumo įrodymas yra tas, kad šie nuo pat jų pabandymo dienos užima pačią geriausią vietą ir yra labiausiai mėgstami. Tikrai labai skanūs, nė trupučio nesausi blyneliai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Braškėse su pipirais

Grikių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

100 g virtų grikių
1 nemažas svogūnas, smulkiai sukapotas
1 vidutinio dydžio morka, sutarkuota
1/2 paprikos (nedėjau)
2-3 kiaušiniai (man užteko 2)
3-4 valg.š. pieno
1 kupinas sriubinis šaukštas miltų
1 arb.š. prieskonių (pvz., kario)
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

Smulkintus svogūną ir morką pakepinti, sumaišyti su virtais grikiais. Sudėti visus likusius ingredientus. Išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir šaukštu dėti nedidelius kauburėlius. Skanūs ir šilti, ir šalti.

blynaigrikiaimorkossvogūnai
6 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis varškės apkepas
kitas įrašas
Įdarytos šviežios bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tobulas varškės apkepas

Bulvės su šviežiais miško grybais

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Porų pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Šalta juodoji arbata su persikais

Saldžios dovanos Mamai

Braškinis pieno kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

6 komentarai

Persikų „shortcake“ | Saulėta virtuvė 18 Rgs ’13 - 1:48 pm

[…] dienomis tikrai kepsiu grikių blynelius, tada – nesaldų pyragą su vištiena ir špinatais. Valgysiu namuose, likutį nešiuosi į […]

Reply
R. 3 Gru ’13 - 9:09 am

Sveiki, o grikiu dribsniai tiktu vietoj grikiu?

Reply
Asta 3 Gru ’13 - 12:04 pm

Man atrodo, kad patys grikiai blyneliams tiks kur kas labiau; bet visada galima pamėginti ir su dribsniais 🙂

Reply
Jamilia 2 Rgs ’20 - 5:49 pm

Labai skanus blyneliai! Patiko net vyrui, kuris nera didelis grikiu gerbejas 🙂
Asta, jusu tinklalapis yra pagrindinis ikvepejas, sudarinejant dienos meniu! ♥️

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:35 pm

Jamilia, ačiū, labai gera girdėti! 🙂

Reply
Ala 15 Bir ’21 - 12:42 pm

Sveiki,
o čia tikrai turi būti 100 g virtų grikių? Atrodo labai mažai dviems porcijoms. Gal visgi čia turėtų būti nevirtų grikių svoris?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų