Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIKALĖDŲ RECEPTAIKarštieji gėrimaiVALGOMOS DOVANOS

Imbierinis sirupas kavai

parašė Asta 19 Gru ’20
Imbierinis sirupas kavai

Koks gi rytas be kavos, o jei artėja Kalėdos – kvepėti turi visi namai! Kava, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais! Meduoliais!

Jei mėgstate, kai saldumas susipina su čiut aštresniais skoniais, kai imbieras maloniai kanda liežuvį, kai kava yra saldesnė ir kvapnesnė – šis receptas jums. Žiemos pasakomis kvepiančioms kavos pertraukėlėms. Ir mieloms šventinėms dovanėlėms.

Imbierinis sirupas kavai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 450 ml Paruošimo laikas: 15 min. + vėsinimas

INGREDIENTAI

1 stiklinės (250 ml) vandens
1 stiklinės (200 g) cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. medaus
2 cinamono lazdelių
1 arb. š. malto imbiero (arba 1 valg. š. šviežiai tarkuoto)
4 gvazdikėlių
poros gabalėlių nupjautos apelsino žievelės*

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užkaitinkite, o prieš pat užverdant, nuimkite nuo ugnies.
2. Uždenkite dangčiu ir leiskite sirupui visiškai atvėsti.
3. Perkoškite ir išpilstykite į stiklainiukus ar buteliukus. Sandariai uždarykite. Šaldytuve laikykite iki dviejų savaičių.

* nupjaudami apelsino žievelės gabalėlius, pjaukite taip, kad būtų kuo mažiau karčiosios baltos žievelės dalies.

 Imbierinis kavos sirupas

Įkvėpimas: Supergolden Bakes

apelsinaicinamonasgvazdikėliaiimbieraiKalėdoskavamedussirupas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas
kitas įrašas
Tiramisu tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Naminiai aromatai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Kalėdinis užkandžių padėklas

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Kitokia balta mišrainė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Žalieji sumuštiniai su humusu

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Morengų, mangų, aviečių ir grietinėlės desertas | Eton mess

    2 Lie ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų