Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

parašė Asta 30 Sau ’25
Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Sotus, jaukus ir labai gardus apkepas iš paprasčiausių ingredientų – iš ryžių, vištienos, daržovių. Receptą galite ruošti kaip troškinį, praleisdami kelis paskutinius gamybos proceso žingsnius, tačiau, patikėkite – orkaitėje apkepus storu sluoksniu sūrio, patiekalas tampa tik dar gardesnis!

Galite naudoti įvairias daržoves ar mėgstamą šaldytų daržovių mišinį, o vietoje šviežios vištienos – keptos vištienos likučius. Norėdami paruošti vegetarišką patiekalą, vištieną praleiskite ir gaminkite apkepą tik su ryžiais ir daržovėmis. Bus taip pat labai gardu!

Patarimas: jei turite keptuvę, puodą ar troškintuvą, tinkamą naudoti tiek ant kaitlentės, tiek orkaitėje, patiekalą nuo pirmų žingsnių galite ruošti jame – tuomet masės nereikės perdėti į atskirą kepimo indą.

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulų (arba krūtinėlės)
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 morkų
3 skiltelių česnako
3 valg. š. miltų
2 stiklinių (500 ml) pieno
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. pipirų
½ arb. š. muskato
1 stiklinės (200 g) ilgagrūdžių ryžių
1 didelio brokolio
150 g tarkuotos mocarelos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Gilioje keptuvėje ar puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Vištieną supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su druska ir pipirais. Kepkite kelias minutes, kol gabalėliai pabals ir iškeps.

3. Iškeptą vištieną išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4. Į keptuvę ar puodą įdėkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, nedideliais gabalėliais pjaustytas morkas ir smulkintas česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės suminkštės.

5. Suberkite miltus ir išmaišykite. Maišydami kaitinkite apie minutę, kol nesimatys baltų miltų.

6. Pamažu pilkite pieną, tuo pat metu maišydami daržoves.
7. Supilkite sultinį. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, muskatu. Išmaišykite.

8. Suberkite ryžius ir išmaišykite.

9. Leiskite užvirti ir virkite 10 minučių.
10. Atgal į puodą sudėkite keptą vištieną ir žiedynėliais pjaustytus brokolius. Virkite dar 3 minutes. Nuimkite nuo kaitros.

11. Į masę įmaišykite pusę tarkuoto mocarelos ir pusę tarkuoto fermentinio sūrio.

12. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite 20×30 cm kepimo indą.
13. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo indą, paviršių išlyginkite.

14. Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą mocarelos ir fermentinį sūrį.

15. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

apkepasbrokolisčesnakaimocarelamorkosryžiaisultinyssūrissvogūnaivištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu
kitas įrašas
Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna Melt

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Graikiškos makaronų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Brokolių ir varškės blyneliai

Kugelis su vištų sparneliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkštas obuolių pyragas

Tortas „Juodasis miškas“

Tortas „Mėnulis”

Nekeptas citrininis sūrio tortas

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų