Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragaiSALDUMYNAI

Aguoninis obuolių pyragas

parašė Asta 20 Lap ’09
Aguoninis obuolių pyragas

Skonis: 10/10. Kaip ir žadėjau, nieko nelaukus ir vėl išsikepiau šį pyragą – tik šį kartą jau teisingai, su teisingais produktais (nors kokosai vietoj aguonų, patikėkit, nuskambėjo skonio receptoriams taip pat labai teisingai). Ir lygiai taip pat, kaip ir viešai žadėjau, drąsiai ir su nuliu abejonių rašau didelį dešimtuką – nuostabus pyragas! Produktų derinys gal vis dar nėra labai plačiai paplitęs daugelyje virtuvių, bet jis ypatingai vykęs ir vertas būti išbandytas ir nuolat kartojamas 🙂
Beje, lyginant konkrečiai variantus su kokosais ir su aguonomis, galiu pabrėžt, kad kokosinis pyragas atvėsęs buvo gerokai sausesnis, o šis – aguoninis – tiek šiltas, tiek šaltas maloniai drėgnas.
Tiesiog pabandykit, būtinai! Jis to nusipelnė 😀 Nusipelnė net būti ant Kalėdinio stalo… Ant maniškio, tarp kitko, labai panašus (kitas, tačiau taip pat obuolių ir aguonų) tikrai tikrai bus… 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

Aguoninis obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 70-75 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušiniai
150 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
80 g maltų lazdyno riešutų
4 valg. š. (60 g) sviesto
100 g miltų
4 dideli (500 g) obuoliai
150 g aguonų

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmaišyti maltus lazdyno riešutus, ištirpintą sviestą ir miltus.
3. Įmaišyti kubeliais supjaustytus obuolius ir aguonas.
4. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.
5. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 70 – 75 minutes.

aguonoslazdynų riešutaiobuoliaipyragasriešutaisaldumynaivanilė
38 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu
kitas įrašas
Tortas „Rožių kerai”

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Kalėdinis imbierinis namelis

Šokoladainis su vyšniomis

Prancūziškas obuolių pyragas

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Sausainiai su cinamono plutele (Snickerdoodles)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Bulvių ir varškės blynai

Kibinai su varške ir špinatais

Makaronai su pesto padažu

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

38 komentarai

sima 20 Lap ’09 - 9:01 am

Įdomu, ar obuolius būtina nulupti, ar tai neturi reikšmės bendram purumui-minkštumui?

Reply
Eglė 20 Lap ’09 - 10:20 am

Aš jaučiu būsiu vienintelė, kuri šio pyrago nekepė. Ir nekeps 🙂 Aplinkui tik ir kvepia obuoliais su aguonom 🙂 Užteks man ir pažiūrėt 😉

Reply
Anžela 20 Lap ’09 - 11:37 am

Vakar vartydama tavo blog’ą prasėdėjau iki paryčių. O kiek gerų dalykų, kiek džiaugsmo užplūdo mane ! 😉 Dabar tik belieka prisiruošti gaminti pagal nurašytus receptėlius.
Šį pyragą taip pat įtraukiu į gaminimo planą, gardžiai atrodo 🙂

Reply
Asta 20 Lap ’09 - 11:56 am

Sima, aš obuolius visada nulupu (na, retais labai labai atvejais – ne), juolab, kad dabar daugelis obuolių gana storomis odelėmis, todėl tikrai rekomenduočiau nepatingėti 😛 😀

Egle, gal ir ne vienintelė… Gal 🙂 Aš jo nekepti tiesiog negalėjau, nes anais metais Kalėdoms kepiau šiek tiek kitokį, tačiau taip pat aguonų ir obuolių pyragą, ir jis buvo… tooooks… Man šitas derinys super 🙂

Andžela, ačiū! Be galo gera girdėti tokius mielus žodžius, kažką pradžiuginti 🙂 Sėkmės gaminant ir lauksiu įspūdžių! 😉

Reply
Vilma 20 Lap ’09 - 11:58 am

Egle, pati kalta… 😀

Reply
Asta 20 Lap ’09 - 11:59 am

Vilma! 🙂 O kur tu dingusi? Aš vis užeinu į tavo laboratoriją, bet…

Reply
Eglė 20 Lap ’09 - 12:23 pm

Aš kalėdoms esu kepusi prieš keletą metų (ką ten keletą, kokius 7) tą vadinamą japonišką aguonų pyragą. Skanus, gardus, tik darbo labai daug. Terlionė žodž. O šis, na nežinau… man jis tiesiog nelimpa.

Vilma, o aš visai nesijaučiu kalta 😀

Reply
Asta 20 Lap ’09 - 2:37 pm

Egle, aš irgi tą Japonišką, reiškia, apie tą patį kalbam 😉 Bet va man jis atrodo vertas kiekvienos sugaištos sekundės, skonis viską atperka 🙂

Reply
Eglė 20 Lap ’09 - 8:05 pm

tas japoniškas tai geras – toks sunkus ir šlapias, bet purus. Tikrai žinau tik, kad jis buvo iš kažkurio mamos žurnaliuko, tik nepamenu ar iš „paragauk” ar „kviečiu prie stalo” :)o jo ir daug gaunasi labai, ten berods aštuonis kiaušiniai (tikrai nepamenu) sueina, daug daug aguonų. A, ir obuoliai. Tik tarkuoti.

Piff.. pagalvojau, kad šis gi labai panašus, ar tik ne tas pats tik supaprastintas variantas sumažintu kiekiu? a?

Reply
Asta 20 Lap ’09 - 10:49 pm

Žinok, Egle, tikrai panašus, tik ryyyškiai supaprastintas. Todėl ir galutinis rezultatas toks paprastesnis – juk čia ir obuoliai netarkuoti, o tik kubeliais, ir aguonos sausos, o ne permaltos (pamenu, maliau 5 kartus).. 🙂
Aš šitą ir kepiau labiausiai dėl tokio pasitikrinimo, ar nebus netyčia šitas daug lengvesnis, bet vienodai skanus – tuomet sutaupyčiau laiko prieškalėdinėm dienom 🙂
Ir… šiaip japoniškas tikrai skanesnis, jei sąžiningai, bet man ir šitas labai labai, nes nu… man tik duok aguonų 😀 Ir dar obuolių… 😀

Reply
ZD 24 Lap ’09 - 11:48 pm

Labai patiko ‘supatriotinta’ nuotrauka 😉
O pyraga reikes kada nors isbandyt 😉

Reply
Asta 25 Lap ’09 - 11:51 am

Žiupsneli, įsivaizduoju kaip pamatęs tavo komentarą džiūgaus mano brolis 😀 Mat ta nuotrauka – jo, kaip vieno iš didžiausių krepšinio gerbėjų, išmislas 🙂 Sakė, kad toookia nuotrauka tikrai pasikelsiu puslapio lankomumo reitingus 😀

Sėkmės išbandant pyragą, skanaus! 😉

Reply
Milda 7 Gru ’09 - 8:20 pm

Labai nuostabiai atrodantis pyragiuxas 🙂 itraukiamas i TODO list’a vienareiksmiskai 🙂

Reply
Asta 7 Gru ’09 - 9:16 pm

Milda, jo ir skonis nuostabus, į sąrašiuką įtraukti tikrai verta 😉

Reply
Sarune 19 Gru ’09 - 4:18 pm

Labas, bandau tavo pyrageli. Iskilo problema 🙂 ar tesla galutinai iska sudejus turi buti skysta? ar ne? nes man gavosi skysta, o kadangi neturiu svarstykliu dejau viska „is akies”. todel abejoju ar jau kept ar dadet?

Reply
Asta 20 Gru ’09 - 1:22 pm

Šarūne, įtariu, kad jau per vėlai atrašau, bet vis tiek: man tešla gavos nei labai skysta, nei be galo tiršta, tokia vidutiniška. Tikiuos, kad viskas puikiai pavyko 🙂

Reply
Sarune 20 Gru ’09 - 2:06 pm

Viskas ziauriai nerealiai pavyko :). Iskepus paragavau tai nusprendziau kad isvis tokio skanaus pyrago neesu ne tik kad iskepus bet ir kitur ragavus (dievinu aguonas) .
O ir siaip noriu pagirti tave nes kiek cia vartau tavo puslapi antra diena negaliu atsiziuret i tokius skanestus ir tokius sugebejimus :). Saunuole :). Tikrai verta demesio 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’09 - 2:20 pm

Oi, kaip džiaugiuos – šaunu, šaunu ir dar kartą šaunu, kad taip puikiai pavyko! 🙂
Ir, žinoma, labai ačiū už pagyrimus, gera girdėti, kad randi čia tai, kas patinka ir tinka, ir vilioja.. 🙂

Reply
:) 10 Bir ’10 - 10:50 am

Pyragas, tai kaip pyragas, bet atspausdinti tai neimanoma. Kas taip daro puspapius? Kepejai turbut.

Reply
Asta 10 Bir ’10 - 2:46 pm

Aha, kepėjai 🙂 Tokie kaip aš pasirenka tiesiog gražiausią sau šabloną iš galimų ir tiek, nes va su orkaite puslapio nesukursiu, o kitaip nemoku 😀

Reply
Lidia 3 Geg ’11 - 3:04 pm

Puikus pyragas! Ir būtent dėl to, kad obuoliukai ne tarkuoti (antaninių rūgštelė nuima saldumą). Japonišką kepiau ne kartą, bet ten vistik labiau desertas, nei pyragas. O čia – paprasta, greita ir tobulas skonis! Ačiū tau, Asta ir Sonatinai taip pat 🙂

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:11 am

Lidia, na taip, šie pyragai labai panašūs, tačiau kartu labai skirtingi 🙂 Džiugu, kad išbandei abu ir atradai, kuris patinka labiau :))

Reply
Lidia 5 Geg ’11 - 12:16 am

Man jie abu labai patinka. O aguonų ir obuolių derinys yra labai vykęs, tiesiog tobulas – obuoliukai priduoda drėgmės, rūgštelės ir purumo, o, svarbiausia, nepermuša aguonų skonio. Ir šokolado glazūra puikiai tinka abiem . Ačiū 🙂

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:41 pm

Lidia, tikrai nėra už ką 😉

Reply
Monika 1 Lap ’11 - 8:51 am

Išmėginau per Druskininkų poetinį rudens savaitgalį, labai tiko prie nuotaikos ir vakaro ir labai patiko. Šiandien bandysiu šitą stebuklėlį sukurti kitoje orkaitėje (:

Reply
Asta 1 Lap ’11 - 4:04 pm

Monika, labai džiaugiuosi, kad pyragas tiko ir patiko 🙂 Neabejoju, kad ir kitoje orkaitėje jis bus toks pats puikus.

Reply
anonimus 30 Lap ’12 - 8:21 pm

pyragas atrodo nuostabus, tik 1 klausimukas – kuo smulkinat riešutus?

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:40 pm

Maisto smulkintuvu, kuris paprastai būna komplekte su blenderiu 🙂

Reply
xxx 15 Vas ’13 - 2:50 pm

Tikiuosi nieko tokio, jei riešutų neįdėsiu? 🙂

Reply
xxx 16 Vas ’13 - 9:47 am

Iškepiau vakar pyragą ir be riešutų buvo labai skanus. Tiesiog dingo 🙂
Man tik cukraus šiek tiek per daug buvo, tai kepdama kitą kartą sumažinsiu. O kepsiu tai tikrai dar ne vieną kartą 🙂

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:35 pm

Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Cukraus kiekį, žinoma, galima ir sumažinti.
Nespėjau atrašyti dėl riešutų, bet akivaizdu, kad atsakymas aiškus: tikrai jie nėra būtini 🙂

Reply
ooo 13 Gru ’15 - 3:23 pm

Kokio dydžio kepimo formą naudojate?

Reply
:-) 9 Bir ’17 - 9:11 am

Puikus pyragas! Nors riešutų nedėjau, nes šeimoje yra alergiškų, o aguonų turėjau tik 100 g ir, aišku, cukrų, kaip visada, mažinau perpus:-D Tik man iki kol įmaišiau baltymus tešla gavosi baisingai kieta, net išsigandau, kad kažkas nepavyko, bet iškepė puikiai:-) Ačiū – tikrai vertas pakartoti!:-)

Reply
Asta 15 Bir ’17 - 4:36 pm

Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Sandra 27 Gru ’18 - 9:55 am

Šioms Kalėdoms norėjau kažkokio kepinio, negalėjau apsispręsti, ar brandinto džiovintų vaisių pyrago, ar aguonų, ar šiaip kažko paprasto, bet nepaprasto. Galiausiai nusprendžiau pasirinkti aguonas ir būtent šį- aguoninį obuolių pyragą. Ką galiu pasakyti – jis nuostabus, šeimyna pirma jį paragavo ir pasakė, kad tikrai lb skanu, na, bet man pačiai reikėjo įsitikinti, ir žinoma, abejonių neliko po pirmojo gabalėlio 🙂 Manau,kad tai taps kasmetiniu Kalėdiniu kepiniu. Ačiū!

Reply
Asta 31 Gru ’18 - 1:09 am

Ačiū, Sandra, šypsausi ligi ausų, skaitydama Jūsų komentarą! 🙂 Labai džiaugiuosi!!

Reply
Sandra 31 Gru ’18 - 12:18 pm

Ačiū jums, už jūsų idėjas! mano šventės neapsiejo be jūsų kepinių receptų, juk ir imbieriniai sausainiai ( kurie buvo kepami pirmą kartą gyvenime) taip pat iš jūsų recepto, ir jie taip pat buvo puikūs, vakar buvo sunaikinti paskutiniai… Gražios kūrybos ir ateinančiais metais! Šilti linkėjimai 🙂

Reply
Asta 2 Sau ’19 - 8:25 pm

Ačiū, Sandra! Labai šilti linkėjimai ir Jums! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų