Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

parašė Asta 3 Lie ’20
Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Iš pradžių lėtai, o tuomet jau šuoliais, – vasara įsibėgėjo. Jaučiat?

Aš turėjau sąrašą vasarai (tai žinoma, kad turėjau; bent po sąrašą aš turiu viskam). Dar pavasarį, pasauliui porai mėnesių sustingus, kūriau planus, kiek daug visko noriu. Vakarienių terasoje, pasivaikščiojimų miškuose, taurės vyno vakarėjančiame senamiestyje, naminių ledų (o gal ledų torto?), šaltos kavos. Jūros ir smėlio, atostogų, iškylų, nerūpestingų savaitgalių. Žygių. Sūpynių. Pagulinėjimų ant žolės su knyga rankose. Daug, dar saldaus arbūzo. Džiaugsmo pailsėti ir patingėti, atsukus saulei strazdanomis nubarstytus skruostus.

Patirti vasarą visa širdim, semti atvirais delnais, išragauti pilnais žandais.

Pasauliui ir vėl pajudėjus, pradėti bėgti kartu su juo pasirodė kur kas lengviau nei tąkart staiga sustoti. Ir pažadai, su tokiu nuoširdumu sau dalinti dar visai neseniai, tyliai pasimiršo kasdienybės paraštėse. Iki tol, kol sutikta draugė pasakė: „tik žmogus, kurį matai veidrodyje, gali kažką pakeisti“.

Viskas taip paprasta: tik nuo manęs priklauso, kokia ypatinga bus ši vasara, ir kokius prisiminimus laikysiu glėby, atsėlinant rudeniui.

Vasara visad prabėga per greitai. Aš nenoriu su ja lenktyniauti – noriu ištirpti dienose ir mėgautis.

Dar turiu laiko, kad šį pažadą išpildyčiau.

 Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Myliu tradicijas. Kad ir koks metų laikas bebūtų, savaitgalius mes pasitinkam su desertais. Gal tik orkaitę vasarą kaitinu šiek tiek rečiau – nekepti sūrio tortai ir sluoksniuoti desertai stiklainėliuose visada buvo mano vasaros mylimiausi.

Šįkart desertas paprastas kaip dukart du, ir paruošiamas greičiau nei galėtumėt įsivaizduoti. Vanilinį „Dr. Oetker“ pudingą (tą patį, kurį jau šimtą metų naudoju kepdama vieną skaniausių varškės pyragų) pagardinau agavų sirupu, aguonomis ir citrinų žievelėmis, papuošiau maskarponės ir grietinėlės kremo kepurėlėmis, galiausiai – ant viršaus nutupdžiau po keletą vasaros uogų ir apibėriau trupučiu smulkinto juodojo šokolado. Susluoksniavau viską į aukštas elegantiškas taures – kad dar prieš paragaujant, norėtųsi suvalgyti tiesiog akimis; o paragavus, išskanauti iki paskutinio šaukštelio.

Ar skanu? Tikrai taip! Vanilinis pudingas minkštas, švelnus ir vos saldus, tuo tarpu maskarponės kremas – ir riebesnis, ir sunkesnis bei saldesnis. O kur dar citrinos – jos visada desertams suteikia žavesio ir puikiai subalansuoja skonius. Jei mėgstate kremiškus desertus, tikiu, tikrai labai patiks!

 Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

 Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

 Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

 Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Pudingui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ vanilinio pudingo
2 stiklinių (500 ml) pieno
2-3 valg. š. agavų sirupo
1 valg. š. aguonų
1 citrinos nutarkuotų žievelių

Maskarponės kremo kepurėlėms:
125 g maskarponės
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
½ citrinos sulčių

Papuošti:
tarkuoto šokolado
šviežių uogų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pudingą. Pudingą ir trečdalį pieno (165 ml) šluotele išmaišykite, kol pudingo milteliai ištirps.
2. Likusį pieną (335 ml) supilkite į puodą ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Nuolat maišydami, lėtai supilkite pieno ir pudingo mišinį. Pakaitinkite dar minutę, kol pudingas sutirštės, tuomet nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite agavų sirupą, aguonas ir nutarkuotas citrinų žieveles.
3. Dar šiltą pudingą paskirstykite į taures, stiklines ar indelius. Atvėsinkite.
4. Paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir miltelinį cukrų. Elektriniu plaktuvu paplakite, kol miltelinis cukrus įsimaišys. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą. Įmaišykite citrinų sultis.
5. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant pudingo viršaus.
6. Papuoškite šviežiomis uogomis ir tarkuotu šokoladu.
7. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

 Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

agavų sirupasaguonoscitrinosdesertaigrietinėlėmaskarponėpienaspudingassaldumynaišokoladasuogosvanilė
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže
kitas įrašas
Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

Karamelinis tiramisu

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Karamelinė kavos panakota

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

2 komentarai

Paulina 24 Gru ’20 - 11:23 am

Sveiki, na šį kartelį pamiršot ir aguonas ir agavų sirupą, nusipirkau, bet taip ir nepanaudojau, nes neįrašėt, kada ir kur įdėt ☺️

Reply
Asta 24 Gru ’20 - 11:44 am

Paulina, labai apgailestauju ir atsiprašau dėl savo neatidumo, visko pasitaiko. Juos reikėjo tiesiog įmaišyti į pudingą; bent jau aguonų paskirtis net iš nuotraukų akivaizdi 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų