Skonis: 9,5/10. Ką aš galiu pasakyti? Juk tai bulvės… O aš bulves mėgstu. Štai ir pasireiškia vertinimo subjektyvumas 🙂 Kita vertus, šis subjektyvumas kiek įmanoma objektyvus, nes sutiktas šis patiekalas ant pietų stato (prie kurio sėdėjau ne tik aš :D) buvo tikrai džiugiai ir įvertintas puikiai.
Ir tik vienintelis mažas kabliukas, kurį čia redaguočiau – kitą kartą bulvių pagrindą daryčiau (darysiu!) kiek plonesnį, tuomet bulvių ir įdaro proporcijos bus maždaug apylygės, o bulvių sluoksnis – traškesnis.
Ką dar galiu pasakyti? Kad rekomenduoju! Skanaus 😉
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Guilty kitchen
Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Bulvių pagrindui:
900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
Druska, pipirai
Įdarui:
280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg.š. aliejaus
½ puodelio vandens
¼ puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
¼ puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruošti 22 cm skersmens kepimo indą ir įkaitinti orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Naudojantis kiaurasamčiu, nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti trupučiuku aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 ºC temperatūroje apie 35 – 40 minučių.
26 komentarai
Kaip gerai, kad pas tave yra kas tokius pyragus valgo. maniški tai be galo konservatyvus, o likę šeimynykščiai (na, tik vyriškoji dalis) irgi skeptiškai žiūri į tokius reikalus. O juk dviem damoms tokio pyrago nekepsi 🙂 Et..
Gardžiai labai atrodo 🙂
norejau pasitikslinti,kaip tarkuoti bulves?burokine tarka ar kaip cepelinams,kugeliui ?
Egle, žinok nėra jau taip gerai – valgom čepsėdamos ir visada laimingos tik mes dviese su mama, kartais brolį prikalbinu (tas kartais bumba, kartais lieka patenkintas, kad įkalbėtas buvo), bet.. jei ne per dieną, tai per dvi visada susivalgo 🙂
Mes gal didelėm porcijom labai valgom (?), nes toks pyragas – keturios porcijos buvo, taip kad.. 😀
Rasa, burokine tarka bulvės tarkuojamos 😉
Cia gal nebaigtas rasyti receptas? Bet kaip suprantu, ta brokoliu mase pilti ant bulviu ir vel sauti i orkaite?
Saule, atsiprašau už išsiblaškymus – tikrai taip – receptas be pabaigos, pasirodo, ir taip gali būti… Jau pataisiau 🙂
Labai skaniai atrodo 😀 Ryt kepsiu pietums. Tik norėjau paklausti, ar įmanoma išsisukti be pasukų? Jos pardavinėjamos po litrą ir gaila bus išmesti, nes tikrai nesunaudosiu 🙂
Juta, aš ryškiai per vėlai… Bet manau, kad nors ir be pasukų, pavyko puikiai, tiesa? 🙂
Skamba nuostabiai, mintis tikrai puiki ir originali siam receptui, butinai pabandysiu!
Ačiū, Rima 🙂 O mintis tikrai dar ir labai skani 😉
Jau darau, nes tirkai sudomino recepto paprastumas. As sutarkavau per daug bulviu, tai puse supyliau kepti orkaiteje naujam patiekalu, is likusiuju iskepiau blynu. As bulviu nelupau,nes su lupyna sveikiau.
Gavosi puikiai, vel darysiu greitu laiku!
Oi, kaip puiku! Va, dar gavos ir keli viename – ir pyragas šis, ir blynai… 😀 Smagu labai, kad patiko 😉
na, nepykt, bet man nors ir labai isvaizdziai gavosi, bet nedaryciau daugiau.
As tik vietoj pasuku pyliau piena ir dariau kaip omleta. Nebent jei jau daryciau , tai daryciau pada ne tik is bulviu bet ir morkyciu itarkuociau. Man sprangoka. nebent dar koki padaziuka salia padaryt.
Nepykstam, Rasa, tikrai 🙂 Kadangi skonis yra labai subjektyvus dalykas, tai būtų mažų mažiausiai kvaila 🙂
O kaip suprasti „dariau kaip omletą”? Kiaušinius su pienu pylei į keptuvę ir kepei su brokoliais, kol gavos omletas-kiaušinienė? Na, tada tikrai įdaras turėjo gautis kardinaliai ne toks :)) Bet gal, manau, aš neteisingai supratau 🙂
O padažiuką čia, žinoma, kad galima ar net reikia pasiimt šalia. Kas šalia paprasčiausiai natūralaus jogurto/grietinės ar pan. įsideda, kas padažiuką savo mėgstamą makaluoja – aš dažniausiai pateikiu tik bazinį receptą 🙂 Na, be padažų 🙂
Žiauriai skaniai skamba, noriu būtinai išbandyti, nes bulves ir brokolius labai labai mėgstu, tiesiog išprotėjus esu dėl jų. Pagalvojau, kad mano mamos skaniai ruošiamas padažiukas dar labai tiktų, tiksliai neprisimenu, kaip jį gaminti, bet turėtų būti gan elementariai: supjaustyti špinatai su smulkintais česnakiukais kepinami keptuvėje, aliejuje, keletas didelių šaukštų grietinės, druskytės, truputis virinto vandens, miltukų nedaug persijoti dėl standumo. Žiauriai skanu, svarbiausia nepagailėti česnako, bet prie tokio pyrago galima ir nepadauginti, kad nedominuotų pats padažas, kad švelnesnis būtų. Palčiki ablyžiš.. ;D
Monika, koks skanus padažas, laaabai skaniai skamba – pažadu būtiniausiai išbandyti 🙂 Ir toks universalus jis – ir prie šio pyrago, ir prie paprasčiausio vištienos kepsnio 🙂
Sėkmės gaminant ir skanaus valgant! Labai tikiuosi, kad patiks :))
P.S. Tik kaip jau minėjau, rekomenduočiau bulvių kiekį mažinti, kad sluoksnis būtų plonesnis ir traškesnis 😉
Na va, kada sakiau, kad išbandysiu – aha, tik va praėjusį savaitgalį išbandžiau, brandinosi ilgai šita mintis. Ir… ir.. NUOSTABU!!! Visiems patiko, šito dalyko labai greitai neliko, o dar būtent tas mamos padažiukas špinatinis (katras pasak jos niekam pagaminti taip ir nepavyksta kaip jai) tooobulai sudeda visus akcentus. Nuostabus dalykas. Gaminsiu dar tikrai ne kartą.
Kaip smagu girdėti! 🙂 Ačiū už komentarą ir pasidalinimą įspūdžiais 😉 Reiks ir man tą špinatų padažą bandyti pasigaminti, jau susiviliojau 🙂
O galima vietoje poro panaudoti paprasta svoguna, o vietoje pasuku naturalu jogurta. Baziliko deja, turiu tik dziovinto. Ar nieko tokio? 🙂
Nieko tokio, drąsiai! 🙂
Buvo labai skanus pyragas. Padas patiko labai. Gaminsiu ne kartą su įvairiais įdarais. Čia kai pabosta paprasta tešla arba bulvių plokštainis. 🙂
Taip, pritariu; šis variantas kiek kitoks, tačiau taip pat labai vykęs 🙂 Pats tas tradicinių nesaldžių pyragų meniu paįvairinimui 🙂
bandysiu ryt ,bet neturiu brokolio,gal tiks mano ziedinis kopustas…man reikia mandresnio garnyro prie vistienos kepsniuku.monikos padazas tures papildyti meniu
Aldona, žinoma, galite naudoti ir žiedinį kopūstą 🙂
Nepatiko nei man nei mano seimai. Gaila. Užtruko daug laiko. Rezultatas niekinis. Skonis kaip sumaišius bulvių apkepą su omletu ir dar brokoliais. Marazmas.
Paguoda tik ta kad gal sveika 🙂
Apgailestauju, kad jums nepatiko. Skonis – subjektyvus dalykas 🙂