Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

parašė Asta 18 Lap ’09
Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Skonis: 9,5/10. Ką aš galiu pasakyti? Juk tai bulvės… O aš bulves mėgstu. Štai ir pasireiškia vertinimo subjektyvumas 🙂 Kita vertus, šis subjektyvumas kiek įmanoma objektyvus, nes sutiktas šis patiekalas ant pietų stato (prie kurio sėdėjau ne tik aš :D) buvo tikrai džiugiai ir įvertintas puikiai.
Ir tik vienintelis mažas kabliukas, kurį čia redaguočiau – kitą kartą bulvių pagrindą daryčiau (darysiu!) kiek plonesnį, tuomet bulvių ir įdaro proporcijos bus maždaug apylygės, o bulvių sluoksnis – traškesnis.
Ką dar galiu pasakyti? Kad rekomenduoju! Skanaus 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Guilty kitchen

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 1 val. 40 min.

INGREDIENTAI

Bulvių pagrindui:
900 g bulvių
1 didelis svogūnas
2 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti
Druska, pipirai

Įdarui:
280 g brokolių, išskaidytų labai mažais žiedynėliais
1 didelis poras, supjaustytas
1 didelė skiltelė česnako, sutarkuota
1 valg.š. aliejaus
½ puodelio vandens
¼ puodelio šviežio baziliko, smulkiai kapoto
175 g sūrio, sutarkuoto
¼ puodelio pasukų
2 dideli kiaušiniai
Druska ir pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruošti 22 cm skersmens kepimo indą ir įkaitinti orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
2. Sutarkuoti bulves ir svogūnus. Naudojantis kiaurasamčiu, nusunkti didžiąją dalį skysčių. Kuo sausesnė bus masė, tuo traškesnis bus kepinio pagrindas.
3. Sumaišyti tarkuotas bulves ir svogūnus su druska, pipirais ir 2 kiaušiniais. Šia mase iškloti paruoštą kepimo indą.
4. Kepti orkaitėje apie 45 minutes. Išimti iš orkaitės, apkepusį pagrindą ištepti trupučiuku aliejaus ir kišti atgal į orkaitę dar 15 minučių, kol pagrindas gausis traškus.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus. Sudėti brokolio žiedynėlius, porus ir česnakus. Pakepinti apie 5 minutes, tuomet supilti vandenį. Kaitinti, kol brokolis taps minkštas. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti baziliką ir leisti masei atvėsti.
6. Dubenyje suplakti kiaušinius, druską, pipirus ir pasukas. Įmaišyti į šį plakinį pakepintą brokolių mišinį.
7. Ant apkepusio bulvių pagrindo tolygiai užberti pusę fermentinio sūrio, tuomet sudėti brokolių įdarą ir apibarstyti likusia puse sūrio.
8. Kepti 190 ºC temperatūroje apie 35 – 40 minučių.

bazilikasbrokoliaibulvėsčesnakainesaldus pyragasporairaugintos pasukossūrissvogūnai
26 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis obuolių pyragas
kitas įrašas
Aguoninis obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Trinta brokolių sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tortilijų suktinukai su vištiena

Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Varške įdaryti pomidorai

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

26 komentarai

Eglė 18 Lap ’09 - 9:40 am

Kaip gerai, kad pas tave yra kas tokius pyragus valgo. maniški tai be galo konservatyvus, o likę šeimynykščiai (na, tik vyriškoji dalis) irgi skeptiškai žiūri į tokius reikalus. O juk dviem damoms tokio pyrago nekepsi 🙂 Et..

Gardžiai labai atrodo 🙂

Reply
Rasa 18 Lap ’09 - 6:51 pm

norejau pasitikslinti,kaip tarkuoti bulves?burokine tarka ar kaip cepelinams,kugeliui ?

Reply
Asta 18 Lap ’09 - 11:15 pm

Egle, žinok nėra jau taip gerai – valgom čepsėdamos ir visada laimingos tik mes dviese su mama, kartais brolį prikalbinu (tas kartais bumba, kartais lieka patenkintas, kad įkalbėtas buvo), bet.. jei ne per dieną, tai per dvi visada susivalgo 🙂
Mes gal didelėm porcijom labai valgom (?), nes toks pyragas – keturios porcijos buvo, taip kad.. 😀

Reply
Asta 18 Lap ’09 - 11:15 pm

Rasa, burokine tarka bulvės tarkuojamos 😉

Reply
Saulė 18 Gru ’09 - 11:59 pm

Cia gal nebaigtas rasyti receptas? Bet kaip suprantu, ta brokoliu mase pilti ant bulviu ir vel sauti i orkaite?

Reply
Asta 19 Gru ’09 - 12:48 am

Saule, atsiprašau už išsiblaškymus – tikrai taip – receptas be pabaigos, pasirodo, ir taip gali būti… Jau pataisiau 🙂

Reply
Juta 28 Gru ’09 - 8:47 pm

Labai skaniai atrodo 😀 Ryt kepsiu pietums. Tik norėjau paklausti, ar įmanoma išsisukti be pasukų? Jos pardavinėjamos po litrą ir gaila bus išmesti, nes tikrai nesunaudosiu 🙂

Reply
Asta 29 Gru ’09 - 7:18 pm

Juta, aš ryškiai per vėlai… Bet manau, kad nors ir be pasukų, pavyko puikiai, tiesa? 🙂

Reply
Rima K. is Toronto 18 Bal ’10 - 7:59 pm

Skamba nuostabiai, mintis tikrai puiki ir originali siam receptui, butinai pabandysiu!

Reply
Asta 18 Bal ’10 - 9:21 pm

Ačiū, Rima 🙂 O mintis tikrai dar ir labai skani 😉

Reply
Rima K. is Toronto 18 Bal ’10 - 10:22 pm

Jau darau, nes tirkai sudomino recepto paprastumas. As sutarkavau per daug bulviu, tai puse supyliau kepti orkaiteje naujam patiekalu, is likusiuju iskepiau blynu. As bulviu nelupau,nes su lupyna sveikiau.
Gavosi puikiai, vel darysiu greitu laiku!

Reply
Asta 19 Bal ’10 - 12:15 am

Oi, kaip puiku! Va, dar gavos ir keli viename – ir pyragas šis, ir blynai… 😀 Smagu labai, kad patiko 😉

Reply
rasa 31 Lie ’10 - 6:29 pm

na, nepykt, bet man nors ir labai isvaizdziai gavosi, bet nedaryciau daugiau.
As tik vietoj pasuku pyliau piena ir dariau kaip omleta. Nebent jei jau daryciau , tai daryciau pada ne tik is bulviu bet ir morkyciu itarkuociau. Man sprangoka. nebent dar koki padaziuka salia padaryt.

Reply
Asta 1 Rgp ’10 - 10:44 pm

Nepykstam, Rasa, tikrai 🙂 Kadangi skonis yra labai subjektyvus dalykas, tai būtų mažų mažiausiai kvaila 🙂
O kaip suprasti „dariau kaip omletą”? Kiaušinius su pienu pylei į keptuvę ir kepei su brokoliais, kol gavos omletas-kiaušinienė? Na, tada tikrai įdaras turėjo gautis kardinaliai ne toks :)) Bet gal, manau, aš neteisingai supratau 🙂
O padažiuką čia, žinoma, kad galima ar net reikia pasiimt šalia. Kas šalia paprasčiausiai natūralaus jogurto/grietinės ar pan. įsideda, kas padažiuką savo mėgstamą makaluoja – aš dažniausiai pateikiu tik bazinį receptą 🙂 Na, be padažų 🙂

Reply
Monika 3 Rgp ’10 - 5:39 pm

Žiauriai skaniai skamba, noriu būtinai išbandyti, nes bulves ir brokolius labai labai mėgstu, tiesiog išprotėjus esu dėl jų. Pagalvojau, kad mano mamos skaniai ruošiamas padažiukas dar labai tiktų, tiksliai neprisimenu, kaip jį gaminti, bet turėtų būti gan elementariai: supjaustyti špinatai su smulkintais česnakiukais kepinami keptuvėje, aliejuje, keletas didelių šaukštų grietinės, druskytės, truputis virinto vandens, miltukų nedaug persijoti dėl standumo. Žiauriai skanu, svarbiausia nepagailėti česnako, bet prie tokio pyrago galima ir nepadauginti, kad nedominuotų pats padažas, kad švelnesnis būtų. Palčiki ablyžiš.. ;D

Reply
Asta 3 Rgp ’10 - 9:55 pm

Monika, koks skanus padažas, laaabai skaniai skamba – pažadu būtiniausiai išbandyti 🙂 Ir toks universalus jis – ir prie šio pyrago, ir prie paprasčiausio vištienos kepsnio 🙂
Sėkmės gaminant ir skanaus valgant! Labai tikiuosi, kad patiks :))

P.S. Tik kaip jau minėjau, rekomenduočiau bulvių kiekį mažinti, kad sluoksnis būtų plonesnis ir traškesnis 😉

Reply
Monika 22 Kov ’13 - 6:38 pm

Na va, kada sakiau, kad išbandysiu – aha, tik va praėjusį savaitgalį išbandžiau, brandinosi ilgai šita mintis. Ir… ir.. NUOSTABU!!! Visiems patiko, šito dalyko labai greitai neliko, o dar būtent tas mamos padažiukas špinatinis (katras pasak jos niekam pagaminti taip ir nepavyksta kaip jai) tooobulai sudeda visus akcentus. Nuostabus dalykas. Gaminsiu dar tikrai ne kartą.

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:19 pm

Kaip smagu girdėti! 🙂 Ačiū už komentarą ir pasidalinimą įspūdžiais 😉 Reiks ir man tą špinatų padažą bandyti pasigaminti, jau susiviliojau 🙂

Reply
Ooo 5 Geg ’13 - 7:52 pm

O galima vietoje poro panaudoti paprasta svoguna, o vietoje pasuku naturalu jogurta. Baziliko deja, turiu tik dziovinto. Ar nieko tokio? 🙂

Reply
Asta 12 Geg ’13 - 12:43 pm

Nieko tokio, drąsiai! 🙂

Reply
ooo 29 Geg ’13 - 12:32 pm

Buvo labai skanus pyragas. Padas patiko labai. Gaminsiu ne kartą su įvairiais įdarais. Čia kai pabosta paprasta tešla arba bulvių plokštainis. 🙂

Reply
Asta 5 Bir ’13 - 3:35 pm

Taip, pritariu; šis variantas kiek kitoks, tačiau taip pat labai vykęs 🙂 Pats tas tradicinių nesaldžių pyragų meniu paįvairinimui 🙂

Reply
aldona 21 Kov ’14 - 8:19 pm

bandysiu ryt ,bet neturiu brokolio,gal tiks mano ziedinis kopustas…man reikia mandresnio garnyro prie vistienos kepsniuku.monikos padazas tures papildyti meniu

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:50 am

Aldona, žinoma, galite naudoti ir žiedinį kopūstą 🙂

Reply
Svecias 14 Lap ’19 - 7:25 pm

Nepatiko nei man nei mano seimai. Gaila. Užtruko daug laiko. Rezultatas niekinis. Skonis kaip sumaišius bulvių apkepą su omletu ir dar brokoliais. Marazmas.
Paguoda tik ta kad gal sveika 🙂

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:25 pm

Apgailestauju, kad jums nepatiko. Skonis – subjektyvus dalykas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų