Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAIVarškės patiekalai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

parašė Asta 28 Vas ’22
Ukrainietiški kepti varškėčiai

Rytoj – Užgavėnės, o varškėčiai – puikus valgis joms paminėti. Jie minkšti, purūs, saldūs, tirpstantys burnoje varškės debesėliai. Patinka visiems, o pagaminti neįtikėtinai paprasta!

Lietuvių ir ukrainiečių virtuvė turi labai daug bendro. Tiek jų, tiek mūsų namuose dažnai verdami barščiai, kepami bulviniai blynai, verdamas guliašas. Paprasta ir ūkiška virtuvė, bet labai skani. Varškėčiai taip pat mus jungia; Ukrainoje jie vadinami „syrniki“ („сирники“).

Kiek skaičiau ukrainietiškų receptų, nuo tų, kuriuos paprastai iki šiol kepdavau savo virtuvėje, šie skiriasi tuo, kad į tešlą yra įmaišoma kur kas mažiau miltų, tačiau juose varškėčiai apvoliojami prieš dedant į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Tokie varškėčiai iškepa dar minkštesni ir puresni, o išorėje – gardžiai apskrudę.

Į varškėčių tešlą galite įmaišyti razinų ar smulkintų džiovintų vyšnių, bet ir be šių pagardų jie nuostabiai gardūs. Patiekite su grietine, šviežiomis uogomis, galite pagardinti šlakeliu medaus ar klevų sirupo. Dažniausiai tokie saldūs varškėčiai patiekiami pusryčiams ar desertui, bet net ir lengvai vakarienei, jei esate smaližiai, tiks puikiai!

Kai Lvove lankėmės pirmąkart, prieš beveik tris metus, vieną rytą kavinėje pagrindinėje miesto aikštėje mums su saulėtu virtuviuku pusryčiams užsakiau varškėčių. Sulaukėm tobulai dailių, dangiškai purių, pagardintų vyšniomis ir jų sirupu. Dar dabar prisimenu jų skonį!
⠀
Gal tai ir labai mažas simbolinis žingsnelis, bet šiandien norėjau pasidalinti varškėčių receptu. Gal panorėsit išsikepti ir jūs.

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 porcijos Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

500 g varškės (9 proc. riebumo)
2 kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1/2 stiklinės (70 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

miltų (apvoliojimui)
aliejaus (kepimui)

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską. Gerai išmaišykite.
3. Semkite po šaukštą varškės masės, formuokite paplotėlius ir apvoliokite miltuose.
4. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių virš mažesnės kaitros, kad išorėje apskrustų, o viduje pilnai iškeptų.
5. Patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, grietine, klevų sirupu ir uogomis.

desertasgrietinėklevų sirupaspusryčiaiuogosvarškėvarškėčiai
0 komentaras
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Balandėlių sriuba
kitas įrašas
Paelija su vištiena ir čioriso dešra

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Obuolių pyragas su morengo plutele

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica „Margarita“

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Obuoliniai keksiukai

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Morenginė pavlovos eglutė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 5

    Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

    4 Kov ’12
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų