Visada, rugpjūčio mėnesiui įsibėgėjant, ateina tas keistas jausmas: viena vertus, atrodo, vasaros niekaip nesinori paleisti, o ir pikta truputį, kad ji bėga taip greitai, o kita vertus, jauki rudens nuojauta jau meiliai apgaubia pečius. Už lango kapsintis lietus atneša ramybę, ir į ryto kavą norisi šliūkštelėti prieskoninio moliūgų sirupo…
Galima ir pasimesti, kam atsiduot labiau: paskutinėms vasaros dienoms ar rudens laukimui? Ir tik prisiminusi visas kažkada skaitytas įkvepiančias frazes, kartojančias, kad gyvenimas yra DABAR, patikiu, kad yra jose tiesos – ir dar trumpam neriu į vasarą, kuriai išragauti kol kas buvo tikrai per maža laiko.
Ta proga pirmadienio desertui plaku saldų mangų lassi – užsimerkus lengvai galiu ant kūno pajaust kaitrią saulę, išgirst orą, tiesiog spragsintį nuo karščio. Mangų lassi yra gėrimas, grąžinantis į vasarą, kad ir koks oras bebūtų už lango.
Esu skaičiusi, kad šis iš Indijos kilęs, o šiandien daug kur pasaulyje populiarus kokteilis yra pats pirmasis kada nors išplaktas glotnutis (smoothie). Kad ir kiek tame būtų (ar nebūtų) tiesos, viena tikrai aišku – jis labai skanus, švelnus, vasariškas ir gaivus. O ir paruošti paprasta kaip dukart du – ar jau esat ragavę?
Skoniais į Aziją keliauti šią savaitę kviečia „Lidl Lietuva“, kur šiandien prasidėjo teminė „Vitasia“ savaitė. Ten rasite ir kokosų pieno, kuris tobulai tinka šiam kokteiliui, ir kokosinių ledų (apie juos sklando legendos!), ir įvairiausių padažų, ryžių, makaronų – mėgstantiems Azijos virtuvę ir norintiems restoraną susikurti namuose. Visą „Vitasia“ asortimentą nuo šiandien rasite „Lidl Lietuva“ parduotuvėse arba internetiniame kataloge ŠTAI ČIA.
O dabar – plakime mangų lassi. Kol dar vasara!
Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 gerai sunokusio didelio mango
½ skardinės (200 g) kokosų pieno
½ stiklinės (125 g) kokosų jogurto
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
1-2 valg. š. klevų sirupo (nebūtinai)
Patiekti:
½ stiklinės (125 g) kokosų jogurto
mangų kubelių
žaliosios citrinos griežinėlių
šviežių mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Visus ingredientus sudėkite į kokeilinę ir suplakite iki visiškai vientisos masės.
2. Į stiklines dėkite po kelis šaukštus kokosų jogurto. Ant viršaus užpilkite mangų kokteilį. Šiek tiek pamaišykite šaukšteliu, jei norite, kad sluoksniai susimaišytų.
3. Papuoškite mangų kubeliais, žaliųjų citrinų griežinėliais, mėtų lapeliais. Skanaus!
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #Vitasia
Recepto šaltinis: Minimalist Baker