Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

parašė Asta 3 Kov ’22
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Medaus pyragas (Medivnyk) – desertas, dažniausiai kepamas dailiose kepimo formose ir ragaujamas Velykų laikotarpiu. Vis tik šiuo metu kaip niekad gerai suprantame – geriausių dalykų, šilčiausių apkabinimų, gražiausių žodžių ar skaniausių pyragų atidėlioti negalima. Kada, jei ne dabar, meile ir šiluma apgaubsime artimuosius? Gabalėlis burnoje sutirpstančio, saldžiai medumi kvepiančio pyrago – tik vienas iš tūkstančio būdų pasakyti „myliu, tu man esi brangus“.

Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas pyragas. Jis nuostabiai purus, minkštas, išskirtinumo jam suteikia sodrus medaus skonis ir aromatas. Prie puodelio arbatos ar kavos skanus ir pats vienas, bet jei norėtųsi, kad labiau primintų torčiuką, galite papuošti maskarponės-grietinėlės kremu.

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Atsispausdinti
Porcijos: 15 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ arb. š. druskos
½ stiklinės (170 g) skysto medaus*
225 g riebios grietinės (30 proc.)
1 arb. š. sodos
1 arb. š. obuolių acto
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm dydžio kepimo indą.
2. Kiaušinius, cukrų ir druską sudėkite į plakimo dubenį. Plakite dideliu greičiu apie 8-10 minučių, kol cukrus ištirps, masė taps balta ir labai puri, jos tūris pasidės kelis kartus.
3. Į plakinį supilkite medų, sudėkite grietinę.
4. Nedideliame dubenėlyje sodą sumaišykite su actu, kol suputos. Taip pat supilkite į plakimo dubenį. Išplakite, kol įsimaišys į plaktus kiaušinius.
5. Suberkite miltus ir lėtai plakite, kol gausite tolygios tekstūros tešlą. Neperplakite – perplakus kiaušiniai sukris ir pyragas neteks savo purumo. Tešla turi būti tolygi, skysta ir labai puri.
6. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Jei viršus pernelyg ruduoja, pridenkite kepimo formą lakštu folijos. Ar pyragas jau iškepęs, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
7. Iškeptą pyragą išimkite iš kepimo formos ir perkelkite ant grotelių. Atvėsinkite, pjaustykite gabalėliais ir patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, arba papuoškite kremą, elektriniu plaktuvu išplakite 125 g maskarponės, ketvirtį stiklinės miltelinio cukraus ir pusę stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės.

* kietą medų trumpai pašildykite virš garų vonelės, kol taps skystas.

Recepto šaltinis: Olga in the Kitchen

desertaskepiniaimedivnykmeduspyragassavaitgalio desertas
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Paelija su vištiena ir čioriso dešra
kitas įrašas
Lietiniai blyneliai su varške

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

Apelsininiai keksiukai

Varškės pyragas su pudingu

Ananasų ir bananų keksas

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Keksiukai su „Nutella“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Medaus tortas

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

Žemuoginis sūrio tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

1 komentaras

Simona 5 Geg ’24 - 1:26 pm

Kodėėėl čia nei vieno komentaro? Ir IG ieškojau atsiliepimų iš bandžiusių. Nieko.
Bet vis dėlto ryžausi pamėginti ir oh my… Tas meduolio kvapas nuostabus 🤤

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų