Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

parašė Asta 3 Kov ’22
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Medaus pyragas (Medivnyk) – desertas, dažniausiai kepamas dailiose kepimo formose ir ragaujamas Velykų laikotarpiu. Vis tik šiuo metu kaip niekad gerai suprantame – geriausių dalykų, šilčiausių apkabinimų, gražiausių žodžių ar skaniausių pyragų atidėlioti negalima. Kada, jei ne dabar, meile ir šiluma apgaubsime artimuosius? Gabalėlis burnoje sutirpstančio, saldžiai medumi kvepiančio pyrago – tik vienas iš tūkstančio būdų pasakyti „myliu, tu man esi brangus“.

Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas pyragas. Jis nuostabiai purus, minkštas, išskirtinumo jam suteikia sodrus medaus skonis ir aromatas. Prie puodelio arbatos ar kavos skanus ir pats vienas, bet jei norėtųsi, kad labiau primintų torčiuką, galite papuošti maskarponės-grietinėlės kremu.

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Atsispausdinti
Porcijos: 15 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ arb. š. druskos
½ stiklinės (170 g) skysto medaus*
225 g riebios grietinės (30 proc.)
1 arb. š. sodos
1 arb. š. obuolių acto
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm dydžio kepimo indą.
2. Kiaušinius, cukrų ir druską sudėkite į plakimo dubenį. Plakite dideliu greičiu apie 8-10 minučių, kol cukrus ištirps, masė taps balta ir labai puri, jos tūris pasidės kelis kartus.
3. Į plakinį supilkite medų, sudėkite grietinę.
4. Nedideliame dubenėlyje sodą sumaišykite su actu, kol suputos. Taip pat supilkite į plakimo dubenį. Išplakite, kol įsimaišys į plaktus kiaušinius.
5. Suberkite miltus ir lėtai plakite, kol gausite tolygios tekstūros tešlą. Neperplakite – perplakus kiaušiniai sukris ir pyragas neteks savo purumo. Tešla turi būti tolygi, skysta ir labai puri.
6. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Jei viršus pernelyg ruduoja, pridenkite kepimo formą lakštu folijos. Ar pyragas jau iškepęs, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
7. Iškeptą pyragą išimkite iš kepimo formos ir perkelkite ant grotelių. Atvėsinkite, pjaustykite gabalėliais ir patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, arba papuoškite kremą, elektriniu plaktuvu išplakite 125 g maskarponės, ketvirtį stiklinės miltelinio cukraus ir pusę stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės.

* kietą medų trumpai pašildykite virš garų vonelės, kol taps skystas.

Recepto šaltinis: Olga in the Kitchen

desertaskepiniaimedivnykmeduspyragassavaitgalio desertas
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Paelija su vištiena ir čioriso dešra
kitas įrašas
Lietiniai blyneliai su varške

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

Trupiniuotis su obuoliais

Šokoladainis (brownie) su riešutais

Pyragaičiai su obuoliais

Florentinai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trupininis pyragas su carškės ir aguonų įdaru

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Blynų tortas su šokoladu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Beveik prancūziškas skrebutis

Tortas „Boružė”

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų