Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Alkoholiniai gėrimaiGĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

parašė Asta 23 Gru ’11
Kreminis airiško viskio likeris

Iki gražiausių ir didžiausių žiemos švenčių liekant vis mažiau laiko, pats laikas pradėti ieškoti širdyje žodžių, kaip pasveikinti brangiausius žmones ir artimuosius, draugus ir pažįstamus, netikėtai sutiktus kelyje… ir Jus. Saulėtos virtuvės skaitytojus.

Linkiu Jums jaukaus ir šilto Kūčių vakaro.
Linkiu stebuklingo Kalėdų ryto.
Linkiu kiekvienoje akimirkoje atrasti džiaugsmą, meilę ir tikėjimą.
Atraskite laimę būti čia ir dabar, atraskite džiaugsmą išgyventi šią akimirką.
Nebijokite siekti didelių tikslų, tačiau išmokite nuoširdžiai džiaugtis mažomis smulkmenomis.
Ieškokite. Atsakymų, galimybių, prasmių… savęs ir savo kelio.
Šypsokitės lūpomis, akimis ir širdimi.
Mylėkite iš visos širdies.
Nepamirškite pasakyti ir parodyti, kaip stipriai mylite.

Tikėkite stebuklais. Kurkite stebuklus.
Svajokite.
Ir išpildykite savo svajonę.

Gražių, skanių ir stebuklingų švenčių, mielieji!

Skonis: 10/10. Tikriausiai tai labiau desertas nei alkoholinis gėrimas. Labai švenlus, labai lengvas, maloniai kreminis, saikingai saldus… Labai labai gardus. Skaniausias, žinoma, atšaldytas ir su ledukais. Puikiai tinkantis šventinėms dovanoms ir pačioms šventėms.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Not Quite Nigella

Kreminis airiško viskio likeris

Atsispausdinti
Porcijos: 1 l Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. užplikytos tirpios kavos, atšaldytos
210 g grietinėlės
190 g pieno
400 g saldaus kondensuoto pieno
330 g airiško viskio
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1/4 arb.š. migdolų ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame dubenėlyje ar puodelyje sumaišykite užplikytą ir atšaldytą kavą bei 2 valg.š. grietinėlės.
2. Sumaišykite šį plakinį su likusia grietinėle, pienu, kondensuotu pienu, airišku viskiu, vanilės ir migdolų ekstraktais – išplakite, kol gausite vientisą masę.
3. Supilkite į saldarų indą ir, prieš ragaudami, šaldytuve palaikykite bent parą. Prieš patiekdami, suplakite.
4. Šaldytuve likerį galite laikyti iki 2 mėnesių.
5. Skanaus!

gėrimaigrietinėlėKalėdoskondensuotas pienaslikerisvanilėviskis
30 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais
kitas įrašas
Sluoksniuoti pyragėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Nealkoholinis karštas vynas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Balandėliai su vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Avižiniai blynai

Karšti skrebučiai su lašiša

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

30 komentarai

Aguonėlė 23 Gru ’11 - 5:01 pm

Tau taip pat gražių ir kas be ko skanių švenčių!!!
Užsigerti matau jau pati pasigaminai 😉

Reply
Asta 28 Gru ’11 - 4:14 pm

Aguonėlė, labai ačiū 🙂

Reply
Rita 23 Gru ’11 - 8:58 pm

Labai labai labai 🙂
Gaila šiuo metu neturiu grietinėlės, bėgčiau pasidaryti… Bet būtinai greitu laiku išbandysime… Dievinu jį :)))

Reply
Asta 28 Gru ’11 - 4:14 pm

Rita, niekada ne vėlu gaminti skanų likerį – prieš šventes, per jas ar po jų 🙂

Reply
Aurelija 28 Gru ’11 - 4:01 pm

kokiu vandens kiekiu reiketu uzplikyti kava?

Reply
Asta 28 Gru ’11 - 4:14 pm

Aurelija, reikia dviejų šaukštų pačios kavos (ne kavos granulių, bet skysčio) 😉

Reply
Giedrė 4 Bal ’12 - 5:37 pm

Bandysiu šį skanėstą, tik turiu klausimą- grietinėlę 35% ar 10%?
Ačiū už atsakymą 🙂

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:19 pm

Giedre, aš naudojau riebią. Nors, manau, galima naudoti ir liesą 🙂
Skanaus gėrimo!

Reply
Rita 5 Gru ’12 - 12:48 pm

na va, Asta, pagaliau aš priėjau prie šio likerio 🙂 Man , kaip Baileys likerio gerbėjai, jis pasakiškas 🙂 Pavyko viskas puikiai 🙂 Ačiū už receptuką

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:24 pm

Nėra už ką, Rita, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Karolina 22 Lap ’12 - 4:41 pm

Sveika, o koks maždaug likerio kiekis išeina? Nežinau, kokio dydžio butelį organizuotis. :))

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:25 pm

Karolina, maždaug 1 l. (porcijų skaičius visada būna parašytas virš recepto) 😉

Reply
lina 6 Gru ’13 - 7:22 am

sveiki! 😉 siandien planuoju gamint si likeri, bet apsiziurejus-radau viskio, tik ne airisko, ar tiktu?dekui! 😉

Reply
Asta 9 Gru ’13 - 1:22 pm

Lina, aš, tiesą sakant, nesu labai didelė viskių žinovė. Bet manau, kad tiktų tikrai 😉

Reply
lina 16 Gru ’13 - 9:05 am

visgi pabandziau ne su minetu airisku, o tuo, kuri turejau bare-puikiai gavosi! kiek aitresnis, tad nuo saves dar padauginau grietineles, vaniles….su ledukais bus puikus svenciu gerimas! dekoju uz nuostabius receptus, siom kaledom jau keli Jusiskiai itraukti i manaji meniu! linksmu svenciu!!! 😉

Reply
Asta 17 Gru ’13 - 10:31 am

Ačiū, Lina, labai džiaugiuosi! 🙂 Jums taip pat linksmų ir skanių artėjančių švenčių 😉

Reply
Indrė 27 Gru ’13 - 5:32 pm

O kažin Ballantines (škotiškas viskis) tinka?

Reply
Asta 27 Gru ’13 - 9:04 pm

Indre, kaip jau minėjau anksčiau, deja, nesu didelė stipriųjų alkoholinių gėrimų ekspertė. Bet manau, kad turėtų tikti 🙂 Viena skaitytoja, Lina, kaip tik neseniai rašė, kad mėgino ne su airišku, o su tiesiog rastu bare – ir pavyko labai puikiai. Taigi, drąsiai mėginčiau 😉

Reply
svaja 3 Gru ’14 - 2:06 pm

Galiu vietoj vanilės ir migdolų ekstrakto naudoti vanilės ir migdolų aromatus? Na būna prekybos centruose pirkti dr.oetker aromatus, nes ekstraktų kaip ir neradau? Jei tinka, naudoti tokius pat kiekius? Ačiū

Reply
Asta 4 Gru ’14 - 5:13 pm

Taip, galite naudoti Dr. Oetker aromatus 😉 Vanilės ekstraktą, žinoma, galite naudoti ir naminį 🙂

Reply
svaja 5 Gru ’14 - 8:19 am

Iki kalėdų naminis vanilės ekstraktas nesubręs 🙂

Reply
svaja 6 Gru ’14 - 6:31 pm

Šioms Kalėdoms, pažadu, bus 🙂

Reply
Asta 7 Gru ’14 - 3:35 pm

Lauksiu atsiliepimų! 🙂

Reply
Laima 18 Gru ’14 - 6:36 pm

Norėčiau pasiteirauti kur pavyko rasti tokių buteliukų, kuriuose supilstytas likeris nuotraukose?

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 4:21 pm

Laima, čia buteliukai – nuo alkoholinių kokteilių MIX 🙂 Tik etiketes nulupau 😉

Reply
Laima 21 Gru ’14 - 6:04 pm

Net nepasakyčiau 😀 Kitam kartui žinosiu. 🙂 Šiam kartui aliejui skirtus buteliukus panaudojau. 🙂

Reply
svaja 20 Gru ’14 - 1:09 pm

Puikus skonis! Dovanojau mamai ir mociutei, tai labai gyre, man ir labai patiko! Aciu uz recepta! Tikriausiai kaledom dar pagaminsiu, nes viskio liko 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 4:21 pm

Svaja, labai džiaugiuosi girdėdama, kad likeris pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Melanie 3 Bal ’15 - 2:46 pm

Puikus likeris, visiems, kas ragavo, patiko 🙂 tik kilo viena problemėlė – pastovėjus pora savaičių šaldytuve, butelio šonuose, likeryje, susidarė sutirštėję gabaliukai. Gal numanot kodėl? 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 6:54 pm

Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 O dėl sutirštėjusių gabaliukų, deja, negaliu atsakyti – nežinau, su tokiu dalyku niekad nesusidūriau.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų