Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

parašė Asta 10 Bal ’17
APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Kasdienė ryto dilema – dar 15 minučių miegui ar verčiau 15 minučių sotiems maistingiems pusryčiams – gali būti netikėtai skaudi. Net jei vakare nusiteikimas šimtaprocentinis (atsikelsiu!), ryte rankos gali nevalingai pačios perstatyti žadintuvą tas 15 minučių pirmyn, ir vietoje planuotų pusryčių tu godžiai rysi tas paskutines saldaus miego minutes.

Mano gyvenime etapų buvo įvairių: laikas, kai vardan lėtų pusryčių išmokau keltis bene valanda anksčiau; ir laikas, kai prieš išlėkdama į darbą nugriebdavau bet ką, ką galėdavau sukramtyti automobilyje ar jau darbe. Dabar gi stengiuosi išmokti atrasti aukso vidurį. Ir miegoti sočiai, ir kas rytą pavalgyti sočius pusryčius. Išmokau miegoti eiti šiek tiek anksčiau, o žadintuvą nusistatau protingai. Suprantu, kad tos keliolika minučių, per kurias išsiverdu rytinės košės dubenėlį, yra ne mažiau svarbios kaip ir kitos keliolika minučių, kurias skiriu dušui. Ir vieno, ir kito dėka kasdien galiu jaustis žvali, energinga ir sveika.

Kai sakau, kad išmokau (na, gerai, vis dar mokausi) gyventi sveikiau, tai nereiškia kraštutinumų. Kad ir kaip tai būtų populiaru pastaruoju metu, aš neišbraukiau cukraus iš savo raciono, tačiau stengiuosi jo vartoti mažiau. Atidžiau skaitau etiketes, tačiau nematau nieko blogo į šaldytuvą įtupdyti dailų šoninės gabalėlį ir vieną gražią dieną iš jo pagaminti kažką skanaus pietums (nuostabiai gardžiu receptu pasidalinsiu jau greitai!). Neišmečiau pro langą keptuvės, tačiau stengiuosi naudoti kokybiškesnius riebalus. Iš esmės, nepasakiau „ne“ nei vienam produktui, nes žinau, kuo tai baigėsi jau dešimtis ar daugiau kartų. Dabar gyventi sveikiau man reiškia įsiklausyti į save, o jeigu jau tikrai suprantu, kad šią akimirką noriu tik snikeriukų frapės ir nieko daugiau – imu ir išpildau šią savo užgaidą. Žinau, kad išgirsti save yra be proto sunku, bet kai pavyksta, gali imti ir nustebti, nes salotų, pasirodo, norisi tikrai ne rečiau nei šokolado. Tiesą sakant, kur kas dažniau.

Na, o sotūs pusryčiai yra nepajudinama mano sveikesnės mitybos dalis. Dažniausiai renkuosi košę ir paprastai darbo dienų rytais per tas keliolika minučių išsiverdu pačią paprasčiausią, tik iš avižinių dribsnių ir sojų pieno, bet kartais įmaišau šaukštelį riešutų sviesto, kartais trintą bananą, o kartais sojų pieną pakeičiu kokosų, nes kokosai visada yra gerai. Tokiems mažiems ryto eksperimentams neprireiks papildomų minučių, o štai įvairesni skoniai leis dar labiau pamėgti pusryčių ritualą, o tuo pačiu – noriau rytais šokti iš lovos.

Skanių pusryčių!

 Kokosine avizine kose

 Kokosine avizine kose

Kokosinė avižinė košė

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

1 nedidelės stiklinės (80 g) stambių avižinių dribsnių
1 nedidelės stiklinės (170 ml) vandens
1 nedidelės stiklinės (170 ml) kokosų pieno
žiupsnelio druskos
3 valg. š. kokosų drožlių

Patiekti:
2 apelsino griežinėlių
½ banano riekelių
žiupsnelio malto cinamono
1 arb. š. kokosų drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Į puodą suberkite avižinius dribsnius, supilkite vandenį, kokosų pieną, pagardinkite žiupsneliu druskos ir virkite virš vidutinės ugnies, kol po truputį košė ims tirštėti.
2. Suberkite kokosų drožles ir maišydami pavirkite dar šiek tiek, kol košė bus norimo tirštumo. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite porai minučių išbrinkti.
3. Košę patiekite su apelsino griežinėliais, banano riekelėmis, apiberkite žiupsneliu malto cinamono ir trupučiu kokosų drožlių.

 Kokosine avizine kose

apelsinaiavižiniai dribsniaibananaicinamonaskokosų drožlėskokosų pienaskošėpusryčiai
6 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela ir pomidorais
kitas įrašas
PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naminiai mėsainiai

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Skrudinti prieskoniniai riešutai

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Purūs blynai

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Prancūziškų skrebučių lazdelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Tiramisu Affogato

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis avokadų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziškas obuolių pyragas

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Trupiniuotis su obuoliais

Persikų „shortcake“

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Bananinis sūrio tortas

6 komentarai

Aušra A. 10 Bal ’17 - 10:57 am

O kodėl sojos pienas? Karvės pieno nenaudoji? Tik šiaip smalsu 🙂

Reply
Asta 15 Bal ’17 - 4:43 pm

Aušra, stengiuosi vartoti mažiau, nes mano organizmas į jį jautriau reaguoja 🙂 Bet kartais tikrai naudoju ir karvės – puikiai gausis ir su juo 🙂

Reply
Kristina 10 Bal ’17 - 3:52 pm

2 punkte turbūt turima omenyje „suberkite kokosų drožles”? Kaip tik dabar ir verdu šią košę 🙂 Ir dar, man pusryčiai (maistingi) – laukiamiausias ir mėgiamiausias dienos valgis 🙂

Reply
Asta 15 Bal ’17 - 4:44 pm

Taip, tikrai taip, ačiū už pastabą, tuoj pat pataisysiu! 🙂 Visiškai pritariu dėl pusryčių 😉

Reply
Neringa 15 Bal ’17 - 4:48 am

Sveika, gera vėl matyt tavo receptus ir tekstus 🙂

Reply
Asta 15 Bal ’17 - 4:44 pm

Ačiū, Neringa! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų