Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela ir pomidorais

parašė Asta 6 Bal ’17
ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela ir pomidorais

O buvo taip: dar praeitais metais, eilinį kartą pažadėjusi sau nuo rytojaus tikrai imti gyventi sveikiau, ėmiau ir nusipirkau nelabai protingą kiekį bolivinių balandų. Gal ir nieko tokio, jei ne du faktai. Pirmasis, aš niekad anksčiau nebuvau namie gaminusi nieko su bolivinėmis balandomis, o paragavimų ne namuose irgi buvo vos keli. Antrasis, net ir nusipirkusi bei parsinešusi tą nemenką maišelį namo, aš kažkur pamečiau ūpą eksperimentams. Ėjo ir praėjo tada ne savaitės, o mėnesiai. Vis atsidarydavau virtuvės stalčių, nužvelgdavau stiklainius. Akys vis užkliūdavo už pilniausio iš jų. Taigi, bolivinės balandos, tikriausiai daug geriau žinomos kynvos vardu.

Į rankas tą stiklainį tikrai buvau paėmusi dešimtis kartų, bet visada baigdavosi taip pat: ai, šįkart geriau grikiai (ar avižiniai dribsniai, ar bet kas), kitą kartą. Per tuos mėnesius bent kokius aštuonis (aštuoniasdešimt?) kartus vis iš naujo sau daviau pažadą, kad nuo rytojaus tai jau tikrai gyvensiu sveikai. O tada, kai galiausiai pieš kurį laiką tą ištariau bene šimtąjį kartą, paėmiau ir susiradau receptą. Nuvažiavau į parduotuvę. Labai tikslingai vaikščiojau nuo lentynos prie lentynos, – tam, kad pagaminčiau, paragaučiau ir tai būtų nauja pradžia.

Nauja pradžia, kai ateina suvokimas, jog sveika gyvensena – toli gražu ne vien grikiai ir ne vien avižos. Kad tikriausiai daug lengviau šiuo keliu eiti tada, kai esi atviras naujiems produktams, naujiems skoniams ir randi laiko mažiems eksperimentams. Nes, žiūrėk, imi ir nustebini save. Pavyzdžiui, išlaukus keletą menkų mėnesių, supranti – velnias, kokios skanios tos bolivinės balandos, toji kynva, šitiek laiko tūnojusi tamsiame virtuvės stalčiuje.

Šiandien vėl iš spintelės traukiau savo pamėgtą stiklainį. Tik šįkart, deja, pamačiau, kad dar pora lėkščių pavasariškų salotų, ir jis ištuštės. Vienareikšmiškai – tai vienas geriausių šių metų atradimų virtuvėje. O kol kitoje kompiuterio ekrano pusėje galbūt ir daugiau yra tokių, savo spintelėse pamiršusių kynvos pilnus stiklainius – dalinuosi vienu iš paprastų, bet tikrai gardžių receptų.

 Boliviniu balandu salotos su mocarela

Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinė (150 g) bolivinės balandos
žiupsnelis druskos
1 vidutinio dydžio brokolis
300 g vyšninių pomidorų asorti
130 g mocarelos
50 g špinatų

Padažui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. obuolių acto
2 arb. š. pesto padažo

GAMINIMO EIGA

1. Bolivinės balandos kruopas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios. Puode užvirkite 3-4 kartus didesnį tūrį pasūdyto vandens (3-4 stiklines), suberkite bolivinę balandą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės, taps beveik skaidrios ir atsiskirs jų „uodegėlės“. Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar 10 minučių. Atvėsinkite ir atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).
2. Brokolį išskaidykite žiedynėliais ir apvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje apie 7 minutes, kol suminkštės.
3. Dubenyje sumaišykite atvėsusią bolivinę balandą, brokolio žiedynėlius, perpus perpjautus pomidoriukus, pasmulkintą (supjaustytą ar suplėšytą) mocarelą, špinatų lapus.
4. Padažui iki vientisos masės išplakite alyvuogių aliejų, obuolių actą ir pesto padažą.
5. Paruoštu padažu užpilkite salotas ir patiekite.

 Boliviniu balandu salotos su mocarela

bolivinė balandabrokoliaimocarelaobuolių actaspestopomidoraisalotosšpinataisveika mityba
13 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su bananais ir žemės riešutų sviestu
kitas įrašas
APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Įdarytos bulvės

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Braškinis pieno kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kavos chia pudingas

Lavašo suktinukai

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Blynų tortas su šokoladu

Žemės riešutų sviesto granola

13 komentarai

Violeta 6 Bal ’17 - 6:01 pm

Ačiū 🙂 Pas mane kaip tik tas „pamirštas” stiklainis stovi. Reikės pabandyti, ypač padažas skaniai nuskambėjo.

Reply
Asta 9 Bal ’17 - 7:48 am

Violeta, taip ir žinojau, kad ne aš viena tokia, stiklainius spintelėje kartais pamirštanti! Skanaus 😉

Reply
Anonime 11 Bal ’17 - 7:32 pm

Man tai neuzsistovi,nes gaminu tokias salotas(ju maisyti nereikia tiesiog sloksniuoti i lekste):ant nuplautos rukolos( atsiprasau nezinau kaip bus lietuviskai) dedame isvirtas bolivines balandas,kubeliais pjaustyta avokada,smulkintus graikiskus riesutus ir viska apslakstom padazu padarytu is citrinos sulciu,alyvuogiu aliejaus,balzaminio padazo,susmulkinto sviezio baziliko ir cesnako.Aisku pipiruojam ir druskuojam ?Labai rekomenduoju ?

Reply
Asta 15 Bal ’17 - 4:42 pm

Ačiū už rekomendaciją, skamba gardžiai! 🙂

Reply
Anonime 16 Bal ’17 - 8:01 pm

Pagal originalu recepta reiketu dar svieziu melyniu uzbarstyti.Bandziau,bet nesu gaivaus maisto salininke Kaip tikra lietuve ?

Reply
Asta 20 Bal ’17 - 4:58 pm

Matyt, visai netikėtai pataikiau į kažkokį recepto originalą, nes apie mėlynes lig šiol negirdėjau ir net nemąsčiau 🙂 Jei atvirai, abejoju ar ir man, visai mėgstančiai gaivų maistą, čia jos tiktų ir patiktų. Nors… kartais netikėti deriniai maloniai nustebina! 🙂

Reply
:-) 9 Geg ’17 - 5:52 pm

O kurgi tos labai informatyvios visų Jūsų receptų preambulės (skonis x/10, sudėtingumas ir t. t.)?:-) Tai buvo puiki šios svetainės ypatybė – visos pagrindinės mintys apie patiekalą 1 sakiny:-) Labai palengvindavo pasirinkimą, ką čia dabar gaminti:-)

Reply
Asta 14 Geg ’17 - 8:51 am

Tiesą sakant, su laiku atėjo supratimas, kad į tinklaraštį visada dedu tik pavykusius, gardžius, aukštų balų vertus receptus, kuriuos mielai rekomenduoju išbandyti ir kitiems, taigi, tas reitingavimas pagal balus visiškai prarado prasmę 🙂 O sudėtingumas – su laiku supratau, kad kas vienam labai lengva lyg dukart du, iš kito pareikalauja pusdienio darbo. Pvz., mielinę tešlą vieniems paruošti super lengva, kitiems – misija neįmanoma. Visada geriausia tiesiog peržvelgti (dar geriau – atidžiai perskaityti) receptą ir įvertinti, kiek tau pačiam, gaminančiam, tai yra sudėtinga 🙂

Reply
:-) 26 Geg ’17 - 3:58 pm

Sutinku dėl sudėtingumo:-) Bet tas „pradinis” bendrą skonį apibūdinantis sakinys „…pasakiškai drėgna…net man per saldu…dar įdėčiau…” ir t. t. vis dėlto būtų super;-)

Reply
Asta 29 Geg ’17 - 9:59 am

Pasistengsiu būtinai pasidalinti tokiomis įžvalgomis ir komentarais prie kiekvieno recepto! 🙂 Bet labai noriu vis tik atkreipti dėmesį, kad jau seniai nesidaliju receptais, kuriuose kažko trūksta, kurie per saldūs, per sausi ar pan. 🙂 Bet visi tekstūrų niuansai ir panašūs dalykai – pasistengsiu juos paminėti kuo sąžiningiau 😉

Reply
Bolivinės balandos salotos su keptais moliūgais ir spanguolėmis | Saulėta virtuvė 16 Spa ’17 - 10:10 am

[…] atrastą meilę bolivinei balandai aš jau išpažinau anksčiau, o štai moliūgai – juk dabar pats jų sezonas! Ir dar. Džiovintos spanguolės. Visą gyvenimą […]

Reply
:-) 31 Lie ’18 - 7:11 pm

Neblogos salotos, bet truputį neišraiškingos;-) Man kitąkart būtų gaila pomidorus, pesto ir macarelą naudoti šioms salotoms – jie daug daug geresni savo trijų draugijoje! 🙂

Reply
Asta 31 Lie ’18 - 7:39 pm

Niekaip negalėčiau paprieštarauti – pomidorų, pesto ir mocarelos derinys yra pasakiškas! 🙂 Nors aš pati, pastebėjau, kad dažniau renkuosi sotesnes salotas, ypač, jei jas valgau pietums, tuomet jas ruošiu su bolivine balanda, avinžirniais, lęšiais ar pan. Džiaugiuosi, kad išbandėte ir, žinoma, truputį gaila, kad patiko mažiau nei tikėjotės.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų