Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

parašė Asta 22 Rgs ’16
Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Džiaugiuosi visomis knygomis, su kuriomis dirbau, dirbu ar dar tik dirbsiu. Didžiuojuosi jų autoriais ir vertinu galimybę kiekvieną jų pažinti. Jie – nuostabūs žmonės. Jie yra tie, kurie rašo knygas, dovanodami mums galimybę atrasti ir pažinti: platų pasaulį, tolimus kraštus, naujus skonius.

Šiandien – apie vieną iš jų, brangių mano autorių. Kai pirmąkart nuvykau į „Fresh Friendly Family“ restoranėlį, radau jaukų kiemą su vaikų žaidimų aikštele ir staliukais. Radau ten ir Rūtą, moterį su šypsena nuo ausies ligi ausies, nuoširdžiu juoku, didelėmis svajonėmis ir begaliniu tikėjimu. Ten, jaukiame jų šeimos restoranėlyje, prie puodelio kavos buvo ir sausainis. „Gyvenimas yra dabar“, – buvo ant jo įspausti žodžiai. Įspaudžiau sau juos ir į atmintį. Nes pačius svarbiausius dalykus reikia kartoti, kartoti, kartoti.

Rūta yra žmogus, kuris įkvepia. Man rodos, visai net nėra svarbu, ko jūs trokštate – išmokti skraidyti oro balionu, apvažiuoti aplink pasaulį dviračiu ar iškepti tobulą tortą savo virtuvėje – pokalbis su Rūta gali jus taip užburti, kad pajusite tikintys savimi dešimtkart labiau. Jos šypsena, jos pavyzdys, jos istorija – jie kalba už save.

Yra įmanoma apversti savo pasaulį aukštyn kojomis vardan svajonės. Yra įmanoma išsukti iš saugaus praminto kelio vardan didelio troškimo. O kai tiki visa širdimi ir dirbi iš visų jėgų, kai sutelki visą šeimos vienybę ir pastangas – pirmasis „Napoleono“ tortas, iškeptas pagal močiutės receptą, virsta tortų kepyklėle ir net šeimos restoranu. Žinote, kodėl? Nes svajonės pildosi. Ypač tada, kai ne tik svajoji, skaičiuodamas žvaigždes, tačiau suplanuoji ir mažus žingsnelius link svajonės. O tada eini link jos, nė akimirkos savimi nesuabejodamas. „Gyvenimas yra per trumpas daryti dalykus, kurie neturi magijos“, – sako Rūta savo receptų knygoje „Vieno stalo istorija“, ir aš noriu šiuos žodžius įsirėminti.

Taigi, Rūta yra įkvėpimas. Tokia pat yra ir jos knyga. Rūta nuo pat pirmo mūsų pokalbio žinojo, kokia tai bus knyga – kad tai nebus tik receptų rinkinys; ji pasakos istoriją. Šeimos istoriją, kuris neretai vyksta virtuvėje ir aplink valgomojo stalą. Čia susitinka du žmonės. Vieną dieną čia prisijungia ir trečias, dar visai mažas. Šeimai didėjant, didėja ir šurmulys prie valgomojo stalo. Galiausiai, greitus, lengvus ir sočius patiekalus papildo ir nostalgiški močiutės kepiniai. Ak, tas saldus senelių stalas…

Receptai? Jie puikūs. Jei atsiversite skyrių jaunai šeimai, dviese bėgančiai ir skubančiai per gyvenimą, jie bus greitai ir paprastai paruošiami. Nes tai yra tas gyvenimo etapas, kai laiko būti virtuvėje tiesiog nelieka. Jei atsiversite keturių asmenų šeimos skyrių, jie bus sotūs, maistingi ir įvairūs. Tokie, kuriuos paruošus, galėsite prie stalo sukviesti visus šeimos narius ir nustebinti juos gardžia vakariene.

Sekmadienio rytą, paėmusi Rūtos knygą į rankas, aš verčiau puslapius ir rinkausi. Lengvos cukinijų apkepėlės, šiek tiek pakoreguotos pagal mūsų šaldytuvo turinį, saulėtiems savaitgalio pusryčiams buvo būtent tai, ko reikėjo; tai, kuo norėjosi pradėti gražios dienos rytą. Taip, kaip ir priklauso sekmadieniais: labai lėtai, truputį tingiai, tikrai gardžiai…

 Pusrytine cukiniju apkepele

Skonis: 10/10. Iš cukinijų labiausiai mėgstu virti trintas aromatingas sriubas ir kepti štai tokias bei panašias nuostabiai gardžias apkepėles. Labai rekomenduoju ne tik pusryčiams, puikiai tiks ir lengviems pietums ar vakarienei!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Recepto šaltinis: pagal Rūtos Repšienės „Vieno stalo istoriją“

 Pusrytine cukiniju apkepele

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

500 g cukinijų
2 vidutinio dydžio morkų
1 česnako skiltelės
1 saujelės špinatų
3 kiaušinių
100 ml graikiško jogurto
100 ml kokosų pieno
druskos ir pipirų
gabalėlio sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkine – morkas. Česnaką supjaustykite smulkiais gabalėliais, sukapokite špinatus.
3. Išplakite kiaušinius, į plakinį sudėkite graikišką jogurtą ir supilkite kokosų pieną, sudėkite cukinijas, morkas, špinatus ir česnakus. Pagardinkite druska bei pipirais.
4. Gautą masę supilkite į nedidelius kepti pritaikytus indelius, pateptus sviestu.
5. Kepkite orkaitėje 30-40 minučių (priklausomai nuo indelių dydžio ir apkepėlių storio).

 Pusrytine cukiniju apkepele

česnakaicukinijosgraikiškas jogurtaskokosų pienasmorkospusryčiaišpinatai
3 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinė košė su morkomis ir topinambais
kitas įrašas
Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Ferrero Rocher“

Pyragas su svarainių įdaru

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Sumuštiniai su žuvimi

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

3 komentarai

Paulina 19 Spa ’16 - 7:26 am

Sakykit, o jeigu norėčiau iškepti tokį, bet didesnį, ne dvi mažytes? Kad šeimynai pakaktų 🙂 Ar siūlytumėt viską dvigubinti ar tik 50% pagerinti – pvz 750g cukinijos, 3 morkos, 150ml pieno ir t.t.? 🙂

Reply
:-) 25 Geg ’21 - 5:07 pm

Kaži, o nereikia miltų…? Nesugaus sriuba?

Reply
Asta 25 Geg ’21 - 5:50 pm

Ne, gausis ne sriuba, o orkaitėje kepta kiaušinienė / omletas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų