Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

parašė Asta 22 Rgs ’16
Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Džiaugiuosi visomis knygomis, su kuriomis dirbau, dirbu ar dar tik dirbsiu. Didžiuojuosi jų autoriais ir vertinu galimybę kiekvieną jų pažinti. Jie – nuostabūs žmonės. Jie yra tie, kurie rašo knygas, dovanodami mums galimybę atrasti ir pažinti: platų pasaulį, tolimus kraštus, naujus skonius.

Šiandien – apie vieną iš jų, brangių mano autorių. Kai pirmąkart nuvykau į „Fresh Friendly Family“ restoranėlį, radau jaukų kiemą su vaikų žaidimų aikštele ir staliukais. Radau ten ir Rūtą, moterį su šypsena nuo ausies ligi ausies, nuoširdžiu juoku, didelėmis svajonėmis ir begaliniu tikėjimu. Ten, jaukiame jų šeimos restoranėlyje, prie puodelio kavos buvo ir sausainis. „Gyvenimas yra dabar“, – buvo ant jo įspausti žodžiai. Įspaudžiau sau juos ir į atmintį. Nes pačius svarbiausius dalykus reikia kartoti, kartoti, kartoti.

Rūta yra žmogus, kuris įkvepia. Man rodos, visai net nėra svarbu, ko jūs trokštate – išmokti skraidyti oro balionu, apvažiuoti aplink pasaulį dviračiu ar iškepti tobulą tortą savo virtuvėje – pokalbis su Rūta gali jus taip užburti, kad pajusite tikintys savimi dešimtkart labiau. Jos šypsena, jos pavyzdys, jos istorija – jie kalba už save.

Yra įmanoma apversti savo pasaulį aukštyn kojomis vardan svajonės. Yra įmanoma išsukti iš saugaus praminto kelio vardan didelio troškimo. O kai tiki visa širdimi ir dirbi iš visų jėgų, kai sutelki visą šeimos vienybę ir pastangas – pirmasis „Napoleono“ tortas, iškeptas pagal močiutės receptą, virsta tortų kepyklėle ir net šeimos restoranu. Žinote, kodėl? Nes svajonės pildosi. Ypač tada, kai ne tik svajoji, skaičiuodamas žvaigždes, tačiau suplanuoji ir mažus žingsnelius link svajonės. O tada eini link jos, nė akimirkos savimi nesuabejodamas. „Gyvenimas yra per trumpas daryti dalykus, kurie neturi magijos“, – sako Rūta savo receptų knygoje „Vieno stalo istorija“, ir aš noriu šiuos žodžius įsirėminti.

Taigi, Rūta yra įkvėpimas. Tokia pat yra ir jos knyga. Rūta nuo pat pirmo mūsų pokalbio žinojo, kokia tai bus knyga – kad tai nebus tik receptų rinkinys; ji pasakos istoriją. Šeimos istoriją, kuris neretai vyksta virtuvėje ir aplink valgomojo stalą. Čia susitinka du žmonės. Vieną dieną čia prisijungia ir trečias, dar visai mažas. Šeimai didėjant, didėja ir šurmulys prie valgomojo stalo. Galiausiai, greitus, lengvus ir sočius patiekalus papildo ir nostalgiški močiutės kepiniai. Ak, tas saldus senelių stalas…

Receptai? Jie puikūs. Jei atsiversite skyrių jaunai šeimai, dviese bėgančiai ir skubančiai per gyvenimą, jie bus greitai ir paprastai paruošiami. Nes tai yra tas gyvenimo etapas, kai laiko būti virtuvėje tiesiog nelieka. Jei atsiversite keturių asmenų šeimos skyrių, jie bus sotūs, maistingi ir įvairūs. Tokie, kuriuos paruošus, galėsite prie stalo sukviesti visus šeimos narius ir nustebinti juos gardžia vakariene.

Sekmadienio rytą, paėmusi Rūtos knygą į rankas, aš verčiau puslapius ir rinkausi. Lengvos cukinijų apkepėlės, šiek tiek pakoreguotos pagal mūsų šaldytuvo turinį, saulėtiems savaitgalio pusryčiams buvo būtent tai, ko reikėjo; tai, kuo norėjosi pradėti gražios dienos rytą. Taip, kaip ir priklauso sekmadieniais: labai lėtai, truputį tingiai, tikrai gardžiai…

 Pusrytine cukiniju apkepele

Skonis: 10/10. Iš cukinijų labiausiai mėgstu virti trintas aromatingas sriubas ir kepti štai tokias bei panašias nuostabiai gardžias apkepėles. Labai rekomenduoju ne tik pusryčiams, puikiai tiks ir lengviems pietums ar vakarienei!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Recepto šaltinis: pagal Rūtos Repšienės „Vieno stalo istoriją“

 Pusrytine cukiniju apkepele

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

500 g cukinijų
2 vidutinio dydžio morkų
1 česnako skiltelės
1 saujelės špinatų
3 kiaušinių
100 ml graikiško jogurto
100 ml kokosų pieno
druskos ir pipirų
gabalėlio sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Burokine tarka sutarkuokite cukinijas, morkine – morkas. Česnaką supjaustykite smulkiais gabalėliais, sukapokite špinatus.
3. Išplakite kiaušinius, į plakinį sudėkite graikišką jogurtą ir supilkite kokosų pieną, sudėkite cukinijas, morkas, špinatus ir česnakus. Pagardinkite druska bei pipirais.
4. Gautą masę supilkite į nedidelius kepti pritaikytus indelius, pateptus sviestu.
5. Kepkite orkaitėje 30-40 minučių (priklausomai nuo indelių dydžio ir apkepėlių storio).

 Pusrytine cukiniju apkepele

česnakaicukinijosgraikiškas jogurtaskokosų pienasmorkospusryčiaišpinatai
3 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinė košė su morkomis ir topinambais
kitas įrašas
Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Lavašo suktinukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Pievagrybių pyragas

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Lašišos paštetas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

3 komentarai

Paulina 19 Spa ’16 - 7:26 am

Sakykit, o jeigu norėčiau iškepti tokį, bet didesnį, ne dvi mažytes? Kad šeimynai pakaktų 🙂 Ar siūlytumėt viską dvigubinti ar tik 50% pagerinti – pvz 750g cukinijos, 3 morkos, 150ml pieno ir t.t.? 🙂

Reply
:-) 25 Geg ’21 - 5:07 pm

Kaži, o nereikia miltų…? Nesugaus sriuba?

Reply
Asta 25 Geg ’21 - 5:50 pm

Ne, gausis ne sriuba, o orkaitėje kepta kiaušinienė / omletas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų