Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

parašė Asta 30 Kov ’22
Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Koks desertas jums labiausiai primena vaikystę? Man – mamos keptas trupininis pyragas, varškės spurgos ir žagarėliai, dar – marmurinis keksas ir šokoladinis tinginys. Močiutės sausainiai „per tarką“ ir tėčio sviestu pertepti kvadratiniai sausainiai (ar ir jūs taip darydavot?). Tai skoniai, persipynę su prisiminimais, su vaikystės istorijomis ir svajonėmis užaugti greičiau. Kas galėjo žinoti, kad net užaugus vis grįšim atgal – nešami nostalgiškų skonių ar nosį kutenančių aromatų.

Tarp tų vaikystės kepinių – ir „skarelės“ su obuoliais. Jaukios, mielos, be galo gardžios. Sviestinei tešlai trapumo suteiks grietinė, obuolių skiltelės virs sultingu įdaru, o cinamonu kvepės visi namai. Prieš pašaudami į orkaitę, apiberkite viršų trupučiu cukraus – sausainiams iškepus, jis bus gardžiai traškus!

Nuojauta man kužda, kad tokie kepiniai – vaikystės klasika, ne kitaip – neretai nukonkuruotų pasaulyje garsius desertus. Taip, jie skanūs ir nuostabūs, bet su šiais, iš kartos į kartą kepamais namuose, mes kartu užaugom.

Išsikepkit šių sausainių savaitgalio desertui, o ištirpus dienoms iki Velykų, iškepkit jų savo artimiesiems. Saldžios lauktuvės – pačios geriausios!


Sausainius gaminau su „DVARO“ sviestu ir grietine; dešimtmečius skaičiuojantiems kepiniams – laiko patikrinti, kokybiški ir puikaus skonio produktai. Kuo mažiau kepiniui reikia ingredientų, tuo svarbiau, kad jie būtų kokybiški: tikras riebus sviestas sausainiams suteiks minkštumo ir kvapnumo, o riebi grietinė – malonaus trapumo.

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50-60 sausainių Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
200 g šalto „DVARO“ sviesto
200 g riebios „DVARO“ grietinės (30 proc.)
1 kiaušinio
žiupsnio druskos

Įdarui:
3 obuolių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. malto cinamono

Viršui:
1 mažo kiaušinio
2 valg. š. cukraus
½ arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Į didesnį dubenį suberkite miltus ir stambiai sutarkuotą sviestą. Greitais judesiais trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius ir neliks sausų miltų.
2. Sudėkite grietinę, lengvai išplaktą kiaušinį, žiupsnį druskos. Išmaišykite ir paminkykite tešlą – tik tol, kol ji sukibs į rutulį. Jei tešla pernelyg lipni, galite įberti papildomą šaukštą miltų.
3. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1-2 valandas (tešlai atvėsus, ji taps paklusnesnė ir ją kočioti taps lengviau).
4. Prieš išimant tešlą iš šaldytuvo, obuolius supjaustykite skiltelėmis ar lazdelėmis (odelę nupjaukite), sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
6. Atvėsintą tešlą iškočiokite į maždaug 55×45 cm dydžio stačiakampį. Supjaustykite tešlą kvadratėliais – tokio dydžio, kad įstrižai tilptų obuolio skiltelė.
7. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po obuolio skiltelę. Užlenkite kraštelius ir lengvai paspauskite, kad tešla sukibtų. Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
8. Aptepkite sausainius išplaktu kiaušiniu, apiberkite cukraus ir cinamono mišiniu.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Atvėsinkite ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #DVARO #pienozvaigzdes

cinamonasdesertaigrietinėkepiniaiobuoliaisaldumynaisausainiaiskarelėssviestasvaikystės skoniai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa
kitas įrašas
Nicos salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pieniško šokolado sūrio tortas

Tortas „Snickers“

Citrinų tarta su mėlynėmis

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Įdarytos šviežios bulvės

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Tobulas varškės apkepas (II)

Neapolietiška pica „Margarita“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Tiramisu sūrio tortas

Kokosiniai sausainėliai

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Graikiško jogurto tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų