Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

parašė Asta 22 Kov ’23
Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

Man nuoširdžiai patinka paprastas maistas. Net tada, kai sumanau pažaisti restoraną namuose, tas restoranas būna paprastas, jaukus. Lėkštėje ieškau ne prašmatnumo, o gardaus skonio. Būtent apie tai yra ir šis lašišos receptas – sukurtas tiek klegančioms šeimos vakarienėms, tiek švenčių stalui. Skanus, jaukus, širdį šilumos pripildantis maistas.

Nežinau, kuris iš mudviejų lašišą mėgstame labiau, – aš ar saulėtas virtuviukas. Aukščiausios kokybės lašiša į mūsų namus keliauja iš „Fish Wish“ internetinės parduotuvės. Ploju jų sprendimui pakuoti lašišą porcijomis, po vieną gabalėlį, – neįtikėtinai patogu tais atvejais, kai iš šaldiklio reikia išsiimti tik vieną ar du gabalėlius.

Medaus, garstyčių ir česnakų marinate ruošta lašiša – klasika, tobulas būdas lašišai ruošti. Vis tik skaniausia šioje lėkštėje yra visuma: sultingi lašišos kepsniai, gardžiai apskrudusios traiškytos bulvytės, gaivūs brokoliai ir sodraus skonio padažas. Užvis geriausia, kad viską, išskyrus padažą, paruošite vienoje orkaitės skardoje.

Toks patiekalas galėtų būti ne tik gardžiausia šeimos vakarienė (turėtumėt pamatyti, su kokiom plačiom šypsenom ir pasimėgavimu mudu su Joriu valgėm, net ausys klapsėjo, šypt), bet ir pagrindinis Velykų stalo patiekalas. Jei mėgstate lašišą, išbandykite. Paprasta, greita, fantastiškai skanu!

  • Rinkitės kokybišką lašišą. „Fish Wish“ galite įsigyti tvariai užaugintos, sertifikuotos ASC Atlanto lašišos. Daugiau apie tai, ką reiškia šis sertifikatas, skaitykite čia.
  • Neperkepkite lašišos, kad ji išliktų minkšta ir sultinga! Įkaitintoje orkaitėje lašišos filė gabalėlius kepkite trumpai, vos 10-12 minučių. Jei turite galimybę, vidinę temperatūrą pamatuokite maistiniu termometru; ji turėtų siekti 55 °C.
  • Medaus, garstyčių ir česnakų marinatą naudokite ne tik lašišai, bet ir daržovėms – bulvytėms, brokoliams – pagardinti.

Žinutė kokybiškos žuvies mylėtojams nuo „Fish Wish“: tik kovo 23-30 dienomis Velykų proga „Fish Wish“ e-parduotuvėje visai žuviai ir jūros gėrybėms taikoma 10% nuolaida. Užsukite ir išsirinkite: www.fishwish.eu

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 20-22 min.

INGREDIENTAI

Medaus ir garstyčių marinatui:
¼ stiklinės (85 g) medaus
¼ stiklinės (60 g) garstyčių
4 skiltelių tarkuoto česnako
1 valg. š. citrinos nutarkuotos žievelės
1 valg. š. citrinos sulčių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos

3 lašišos filė gabalėlių
1 mažo brokolio

Traiškytoms bulvytėms:
500 g mažų bulvių
1 valg. š. druskos
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
3 valg. š. graikiško jogurto
2 valg. š. majonezo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
1 česnako skiltelės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite dubenėlyje.
2. Bulves virkite šaukštu druskos pasūdytame vandenyje apie 15-20 minučių, kol taps visiškai minkštos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
4. Į skardą suberkite išvirtas nukoštas bulves. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite grūstais pipirais ir šaukštu medaus-garstyčių padažo. Išmaišykite, kad pagardais pasidengtų iš visų pusių. Tuomet stiklinės dugnu spustelėkite kiekvieną bulvę, kad „susitraiškytų“. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
5. Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynėliais. Pagardinkite šaukštu medaus-garstyčių padažo ir gerai išmaišykite.
6. Lašišos kepsnius aptepkite visu likusiu medaus-garstyčių padažu.
7. Bulvėms apkepus, skardą išimkite. Bulves pastumkite į skardos kraštus, o šalia išdėliokite lašišos kepsnius ir brokolio žiedynėlius. Grąžinkite skardą į orkaitę ir kepkite dar 10-12 minučių. Lašišos vidinė temperatūra turi siekti 55 laipsnius.
8. Kol lašiša kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite visus reikiamus ingredientus iki vientisos masės.
9. Lašišos kepsnius patiekite su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais, apšlakstę padažu ir pagardinę citrinos riekelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish #laukinezuvis #ekologiskazuvis

brokoliaibulvėsčesnakaicitrinosgarstyčiosgraikiškas jogurtaslašišamajonezasmedusvakarienėvelykosžuvis
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu
kitas įrašas
Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Ryžiai su moliūgais

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės ir obuolių plokštainis

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Klasikinis medaus tortas

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Graikiško jogurto tiramisu

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su pesto padažu ir vištiena

Pusryčių keksiukai

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Lašišos paštetas

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (318)
    • Apkepai (50)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (40)
    • Daržovių patiekalai (128)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (79)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (21)
    • Varškės patiekalai (35)
    • Žuvis (44)
  • KELIONĖS (25)
  • LENGVI KĄSNELIAI (293)
    • Blynai ir vafliai (44)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (22)
    • Pusryčiai (145)
    • Salotos (56)
    • Šaltieji užkandžiai (73)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (617)
    • Bandelės (41)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (102)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (153)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (77)
    • Tortai (115)
  • SRIUBOS (28)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (18)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų