Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Moliūginė avižinė košė

parašė Asta 10 Spa ’22
Moliūginė avižinė košė

Košės diena! Ar žinojote, kad ji minima šiandien? Ta proga dalijuosi dar vienu košės receptu. Rudeninė, jauki, kvapni, labai skani – moliūginė avižinė košė!

  • Skaniausią avižinę košę man pavyksta išvirti ir kapotų avižų arba stambių viso grūdo avižinių dribsnių.
  • Švelnios, kremiškos košės paslaptis – sausų ir skystų produktų santykis; pieno ir vandens į puodą turėtumėte pilti bent dvigubai daugiau nei avižinių dribsnių (pusei stiklinės dribsnių – stiklinė vandens).
  • Iš pradžių košė virkite virš vidutinės ugnies, o užvirus – ugnį sumažinkite ir palikite lėtai virti toliau. Kartais pamaišykite ir stebėkite, kada dribsniai sugers beveik visą skystį. Tuomet nukaiskite, uždenkite puodą dangčiu ir palikite kelioms minutės pastovėti. Per šį laiką košė išbrinks, tačiau liks minkšta, kreminės tekstūros – pati gardžiausia!

Moliūginė avižinė košė

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (70 g) stambių viso grūdo avižinių dribsnių
½ stiklinės (125 ml) pieno
½ stiklinės (125 ml) vandens
2 valg. š. moliūgų tyrės
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnelio malto muskato
žiupsnelio malto imbiero
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. maltos vanilės ankšties (arba vanilės ekstrakto)

Patiekti:
medaus
graikinių riešutų
obuolių skiltelių

GAMINIMO EIGA

1. Vidutinio dydžio puode sumaišykite visus košei skirtus ingredientus. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite toliau, vis maišydami, kol dribsniai sugers skystį ir taps minkšti. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir leiskite dar porą minučių pastovėti.
2. Patiekite košę šiltą, su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, pagardinę šlakeliu medaus, smulkintais graikiniais riešutais ir plonomis skiltelėmis pjaustytais obuoliais.

avižiniai dribsniaicinamonasimbieraskošėmoliūgaimuskataspusryčiaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziškas obuolių pyragas
kitas įrašas
Trupininis varškės pyragas su moliūgais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Karšti skrebučiai su lašiša

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Citrininiai šaldyto jogurto ledai

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Keksiukai „Snickers“

Šokoladinis cukinijų keksas

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su žuvimi

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Avižinių dribsnių blynai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų