Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

parašė Asta 22 Bir ’17
UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Kepiau šį trupiniuotį birželio pradžioje, Tėčio dienai. Skanių šviežių braškių tądien rasti nepavyko, todėl traukiau atsargas iš šaldiklio – bet dabar, kai braškių sezonas jau įsibėgėjo, drąsiai kepkite su šviežiomis. Nebent jos tokios gardžios, kad kepiniams tiesiog nelieka. Žinau, kad būna ir taip.

Tąkart kepiau ir dar vieną trupiniuotį. Beveik tokį patį, tik vietoje braškių ir rabarbarų naudojau avietes ir obuolius, o į trupinius vietoje kokosų drožlių įmaišiau saulėgrąžų sėklų. Abu jie buvo labai gardūs, tačiau nufotografuoti spėjau tik vieną – ieškodama namuose ne per daug saulėto ir ne per daug tamsaus kampo fotografavimui užgaišau tiek laiko, kad galiausiai turėjom skubiai pakuotis ir važiuoti pas tėčius.

Valgėme su vaniliniais ledais, tačiau taip pat puikiai čia tiktų ir kalnelis plaktos grietinėlės, saujelė šviežių uogų ar kiti mėgstami priedai. Juk trupiniuotis – tai desertas be recepto. Sezoniškas, fantazijos įkvėptas kepinys, kuris tiesiog negali nepavykti. Išbandykite!

Tiesa, man lygiai taip pat patiko galvoti ir apie tai, kad tai – vienas iš sveikesnių desertų. Miltų čia nedaug, cukraus taip pat. Labai norint galite eliminuoti ir juos, jei tik braškės pakankamai saldžios, o trupiniams saldumo pakaktų ir nuo kokosų drožlių. Na, bet kadangi desertas yra desertas (o šventės yra šventės), įbėriau aš tuos keletą šaukštų rudojo cukraus. Ir trupiniuotis buvo tiesiog puikus!

Toliau eilė – mėlynėms. Vis dar besidžiaugdama braškėmis (ar kada gyriausi, kad jas auginame ir patys didžiuliame vazone savo kieme?!), jau nekantraudama laukiu ir jų sezono!

Už dailų ir mergaitišką svajingai rausvą kepimo indą dėkoju C&D Style. Sunkiai besugalvočiau tinkamesnį indą trupiniuočiams kepti ir patiekti!

 Kokosinis braskiu ir rabarbaru trupiniuotis

 Kokosinis braskiu ir rabarbaru trupiniuotis

Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Uogoms:
800 g šaldytų braškių
8 rabarbarų stiebeliai (150 g nuluptų)
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ citrinos žievelės
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Trupiniams:
¾ stiklinės (105 g) stambių avižinių dribsnių
1/3 stiklinės (45 g) miltų
60 g kokosų drožlių
2 valg. š. rudojo cukraus
žiupsnio druskos
50 g kokosų aliejaus

Viršui:
saujelės migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Braškes atšildykite (galite naudoti ir šviežias, jei jų sezonas – tuomet nuplaukite ir perpjaukite perpus, jei jos labai didelės). Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nestoromis riekelėmis.
3. Inde sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę ir kukurūzų krakmolą. Supilkite ir tolygiai paskleiskite 28 cm skersmens kepimo inde ir atidėkite į šalį.
4. Paruoškite trupinius. Kitame inde sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kokosų drožles, rudąjį cukrų, druską. Supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir išmaišykite, kol gausite lipnią trupinių masę. Tolygiai paskleiskite ją ant braškių ir rabarbarų sluoksnio.
5. Viršų apibarstykite migdolų riekutėmis.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol įdaras burbuliuos, o viršus taps gražiai auksinės spalvos.
7. Išimkite iš orkaitės ir patiekite nedelsiant. Gardinkite vaniliniais ledais, plakta grietinėle, šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.

 Kokosinis braskiu ir rabarbaru trupiniuotis

avižiniai dribsniaibraškėscitrinosdesertaskokosų aliejuskokosų drožlėsmigdolaipyragasrabarbarai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir vištiena
kitas įrašas
PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais, braškėmis ir graikiniais riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karamelinis sūrio tortas

Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

Graikiško jogurto tiramisu

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Keksiukų puokštė Mamai

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Lašišos paštetas

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

REKLAMA

SALDUMYNAI

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šalta juodoji arbata su persikais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Braškinis pieno kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Trinta brokolių sriuba

    5 Spa ’11
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (312)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (78)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų