Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

parašė Asta 22 Bir ’17
UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Kepiau šį trupiniuotį birželio pradžioje, Tėčio dienai. Skanių šviežių braškių tądien rasti nepavyko, todėl traukiau atsargas iš šaldiklio – bet dabar, kai braškių sezonas jau įsibėgėjo, drąsiai kepkite su šviežiomis. Nebent jos tokios gardžios, kad kepiniams tiesiog nelieka. Žinau, kad būna ir taip.

Tąkart kepiau ir dar vieną trupiniuotį. Beveik tokį patį, tik vietoje braškių ir rabarbarų naudojau avietes ir obuolius, o į trupinius vietoje kokosų drožlių įmaišiau saulėgrąžų sėklų. Abu jie buvo labai gardūs, tačiau nufotografuoti spėjau tik vieną – ieškodama namuose ne per daug saulėto ir ne per daug tamsaus kampo fotografavimui užgaišau tiek laiko, kad galiausiai turėjom skubiai pakuotis ir važiuoti pas tėčius.

Valgėme su vaniliniais ledais, tačiau taip pat puikiai čia tiktų ir kalnelis plaktos grietinėlės, saujelė šviežių uogų ar kiti mėgstami priedai. Juk trupiniuotis – tai desertas be recepto. Sezoniškas, fantazijos įkvėptas kepinys, kuris tiesiog negali nepavykti. Išbandykite!

Tiesa, man lygiai taip pat patiko galvoti ir apie tai, kad tai – vienas iš sveikesnių desertų. Miltų čia nedaug, cukraus taip pat. Labai norint galite eliminuoti ir juos, jei tik braškės pakankamai saldžios, o trupiniams saldumo pakaktų ir nuo kokosų drožlių. Na, bet kadangi desertas yra desertas (o šventės yra šventės), įbėriau aš tuos keletą šaukštų rudojo cukraus. Ir trupiniuotis buvo tiesiog puikus!

Toliau eilė – mėlynėms. Vis dar besidžiaugdama braškėmis (ar kada gyriausi, kad jas auginame ir patys didžiuliame vazone savo kieme?!), jau nekantraudama laukiu ir jų sezono!

Už dailų ir mergaitišką svajingai rausvą kepimo indą dėkoju C&D Style. Sunkiai besugalvočiau tinkamesnį indą trupiniuočiams kepti ir patiekti!

 Kokosinis braskiu ir rabarbaru trupiniuotis

 Kokosinis braskiu ir rabarbaru trupiniuotis

Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Uogoms:
800 g šaldytų braškių
8 rabarbarų stiebeliai (150 g nuluptų)
3 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ citrinos žievelės
2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Trupiniams:
¾ stiklinės (105 g) stambių avižinių dribsnių
1/3 stiklinės (45 g) miltų
60 g kokosų drožlių
2 valg. š. rudojo cukraus
žiupsnio druskos
50 g kokosų aliejaus

Viršui:
saujelės migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Braškes atšildykite (galite naudoti ir šviežias, jei jų sezonas – tuomet nuplaukite ir perpjaukite perpus, jei jos labai didelės). Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nestoromis riekelėmis.
3. Inde sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę ir kukurūzų krakmolą. Supilkite ir tolygiai paskleiskite 28 cm skersmens kepimo inde ir atidėkite į šalį.
4. Paruoškite trupinius. Kitame inde sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kokosų drožles, rudąjį cukrų, druską. Supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir išmaišykite, kol gausite lipnią trupinių masę. Tolygiai paskleiskite ją ant braškių ir rabarbarų sluoksnio.
5. Viršų apibarstykite migdolų riekutėmis.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol įdaras burbuliuos, o viršus taps gražiai auksinės spalvos.
7. Išimkite iš orkaitės ir patiekite nedelsiant. Gardinkite vaniliniais ledais, plakta grietinėle, šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.

 Kokosinis braskiu ir rabarbaru trupiniuotis

avižiniai dribsniaibraškėscitrinosdesertaskokosų aliejuskokosų drožlėsmigdolaipyragasrabarbarai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir vištiena
kitas įrašas
PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais, braškėmis ir graikiniais riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Citrinų pyragas

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Lazanija su jautiena

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Vištienos suktinukai su morkomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Pyragėliai su obuoliais

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Citrinų pyragas

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų