Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

parašė Asta 25 Kov ’10
Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Šiandien – nuostabi diena! Šiandien man taip norisi plačiai šypsotis, nepaliaujamai garsiai plepėti niekus ir krykštauti be priežasties, eiti gatve šokio žingsneliu ir niūniuoti melodiją ne tik mintyse.
Šiandien tikras, tikrų tikriausias pavasaris, paskanintas šiltais saulės spinduliais ir su dideliu žiupsniu tyro oro. Pavasaris, kurio aš šitaip labai laukiau. Jis atėjo. Pagaliau!

Kartais tam, kad pajustum džiaugsmą, turi nuspręsti, kad jį pajusi. Kad būsi laiminga, šypsosies ir dalinsi šypsenas visiems aplink. Nuo tos valandos ir tos minutės, nuo pat dabar – šalin tas rūškanas mimikas ir padejavimus, koks blogas yra pasaulis ir kaip viskas aplink niūru, tamsu, netikę… tegul ištirpsta viskas kartu su paskutiniais sniego kupstais šaligatviuose, tegul nuteka į niekur ir tegul daugiau niekad negrįžta.
Gal skamba kvailai ar keistai, ar naiviai, bet šiandien aš jaučiu, kad laikas keistis. Dabar. Kad laikas persirengti ir kad aš tai tikrai galiu padaryti. Išsišiepus lyg per didžiausią šventę aš gaudau saulės spindulius ir jaučiuos tokia… nauja.

O naujai pradžiai, smagiai šventei ir saulėtai pavasario dienai atnešu tikrai pavasarišką varškės tortą su braškėmis ir bananais. Tai seniai žadėtas ir apkalbėtas (ir suvalgytas) tortas, ir feisbuko bendruomenei aprodytas jau prieš šimtą metų, bet štai – lydekai paliepus, man panorėjus – atnešu jį su visu receptu. Imkit ir skaitykit!
Arba ne
! Bėkit laukant, sugerkit visą saulę, visą gaivą, visą pavasarinį jausmą, o tada vėlai vakare, žydram dangui pasislėpus aklinoje tamsoje… tada skaitykit.

Skonis: 9/10. Tortas labai pavasariškas ir gana gaivus, lengvas ir… tikrai skanus.
Tik – bėda bėda – aš pati kalta, kad nepavyko man jo padaryti tokio, koks turėtų būti. Bandžiau gudrauti kepdama visus biskvitus iš karto – atseit, kas čia tokio, perpjausiu. Bet va ir neperpjoviau. Taigi tataigi, gavosi tik du biskvitai, bet ir gerai. Nes dėl nesuvokiamų priežasčių (kas man paaiškins?) kremo man vos-vos užteko. Kitą kartą daryčiau bent pusantro karto daugiau – kur čia šuo pakastas, gal kas minčių turit? 🙂 (Jei teisingai atsekinėju, tai šis tortas – Elžbietos, ar ne? 🙂 ). Mielai išklausyčiau pamokėlę, kaip čia man taip gavos 🙂
Bet šiaip – pakartosiu dar kartą – tikrai skanus tortas. Ir jei būčiau padarius viską taip, kaip reikia, neabejoju – būtų dar skanesnis! 🙂
Na, ir tuo pačiu apie šokoladinę saldainių masę. Skonis kiekvieno subjektyvus, bet bent jau man asmeniškai ši masė pasirodė skanesnė už anksčiau bandytą. Ši tokia labiau šokoladinė, švelnesnio skonio, o anoji ankstesnioji – labai cukrinė ir labai saldi. Ir, šimtu procentų tvirtinu, kad ši šokoladinė saldainių masė yra nepalyginamai paklusnesnė ir malonesnė tiek rankoms, tiek akiai. Žinoma, kad įgūdžių dar reikia man, ir reikia daug, bent bet kokiu atveju rinkčiausi šią masę – rekomenduoju ir jums.
Nors, tyliai pašnibždėsiu, kaip jau ne kartą tikriausiai šnibždėjau – skaniausi tortai bent jau man būna puošti tiesiog trupinukais, tiesiog šokoladu ar tiesiog minimaliai grietinėle.. 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? SM

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 18 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min. + šaldymas

INGREDIENTAI

Biskvitui:
6 kiaušiniai
1 puodelis (200 g) cukraus
100 g miltų
50 g krakmolo

Kremui:
600 g švelniosios varškės
2/3 skardinės saldaus kondensuoto pieno
50 g cukraus
keli lašai vanilės esencijos
1/2 citrinos sulčių
150 g sviesto
2 labai prinokę ir kvepiantys bananai
300-350 g prinokusių braškių

Papuošimas (šokoladinė saldainių masė):
110 g balto šokolado
100 g marshmallow saldainių
1,5 valg.š. vandens
1/2 arb.š. sviesto
125 g cukraus pudros

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE BISKVITĄ

Orkaitę įkaitinti iki 180 ºC temperatūros. Apvalią 29 cm skersmens kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Iš visų produktų iškepti tris torto biskvitus – kiekvienam po 2 kiaušinius ir proporcingai kitų produktų.
Biskvitams kiaušinių baltymus išplakti, palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, pridėti trynius, išmaišyti ir įberti persijotus miltus bei krakmolą, labai atsargiai išmaišyti. Kepti apie 10 min., bet reikia situaciją stebėti – biskvito viršus turi sausas ir lengvai „spyruokliuoti”. Išimti biskvitą, nuimti kepimo popierių ir atvėsinti.

PARUOŠKITE KREMĄ

Minkštą sviestą išplakti su kondensuotu pienu, palaipsniui pridedant varškę ir cukrų. Pagardinti keliais lašais vanilės esencijos bei citrinos sultimis.
Bananus supjaustyti griežinėliais, braškes perpjauti per pusę, jei didesnės.
Biskvitus sutepti kremu, sluoksniuojant su supjaustytais bananais ir braškėmis. Torto šonus ir viršų taip pat aptepti kremu ir papuošti pagal fantaziją.

PARUOŠKITE ŠOKOLADINĘ SALDAINIŲ MASĘ PAPUOŠIMUI

Į indą sudėti šokoladą, sviestą bei supilti vandelį. Indą dėti ant puodo su verdančiu vandeniu (sudaryti vandens vonelę). Maišant tirpinti, o šokoladau ištirpus, po truputį dėti marshmallow saldainius; maišyti, kol jie ištirps ir gausis vienalytė masė. Paruošus šią masę, perpilti ją į kitą (patogiausia – plastinikį) indą ir rankomis įmaišyti cukraus pudrą. Paruoštą masę suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, geriausiai – visai parai.
Išėmus iš šaldytuvo, masę kočioti ant krakmolu pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiojus pakankamo dydžio lakštą, atsargiai uždėti jį ant torto paviršaus, gražiai nuleisti kraštus, stengiantis, kad išvis neliktų, ar liktų kuo mažiau „raukšlelių”. Likusią masę nupjauti peiliu, paliekant prie torto apačios dar 0,5 cm. masės, ir ją „sukaišyti” po torto apačia, kad atrodytų gražiau.
Pastaba: šia mase dengiamas tortas turi būti apteptas sviestiniu kremu!
Apdengtą tortą dar papuošiau aisingu: kiaušinio baltymas+cukraus pudra. Gautą masę supyliau į konditerinį maišelį ir bandžiau nupiešiau gėlytes.

bananaibraškėscitrinoskondensuotas pienaskrakmolassaldumynaišokoladastortasvanilėvarškėzefyrai
26 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tarta su vištiena ir pievagrybiais
kitas įrašas
Avižiniai blynai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių pyragas su džemu

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Tortas „Raffaello“

Varškės desertas

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Naminiai „Oreos” sausainiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Moliūgų kava

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Braškinis pieno kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

26 komentarai

Jurga 25 Kov ’10 - 8:58 pm

Eina sau, kiek čia darbo daug. Aš tokiam tikrai niekada nesiryžčiau. Geriau ateičiau pavalgyt 😀

Reply
Asta 26 Kov ’10 - 12:35 am

Jurga, mielai pavaišinčiau 😉 Nors ir pati tikrai sugebėtum, tikrai! Tik reik kažkokiu būdu prisiruošt, o tada jau viskas daug lengviau regisi nei iš pradžių 🙂

Reply
Lady_A 25 Kov ’10 - 9:20 pm

O kokiu sviestiniu kremu reikia aptepti pries dengiant?

Reply
Asta 26 Kov ’10 - 12:35 am

Bet kokiu, iš tiesų, svarbu, kad sviestinis 🙂 Aš asmeniškai primaišiau tokio pat, kaip torto pertepimas – juo ir aptepiau 🙂

Reply
blandynka 25 Kov ’10 - 10:51 pm

Gal jau turi pjuvio nuotrauka?

Reply
Asta 26 Kov ’10 - 12:36 am

Va šito neturiu.. ir neturėsiu, nes tortas buvo valgomas tokiomis aplinkybėmis, kai tiesiog fotiku pokšėt kažkaip… netiko 🙂

Reply
Jurgita 26 Kov ’10 - 12:41 am

Laabai gražu 🙂 aš bijočiau net pradėti 😀

Reply
Asta 26 Kov ’10 - 12:51 am

Ačiū, Jurgita 🙂
Na jau, tik nereikia 😛 Pradėti tikriausiai visada yra baisiausia, o kai jau pradedi… tada ir pamatai, kaip visa iš tiesų yra pakankamai lengva 😉

Reply
Eglė 26 Kov ’10 - 8:48 am

Oho!! Nu ir darbelio čia. JAu sakiau 1000 kartų, kad tokie kepiniai ne man. Aš tik tep-lep gerai moku 😀

Reply
Asta 29 Kov ’10 - 7:30 pm

Egle, bet tavo tep-lep užtat nesvietiškai gražūs, patikėk manim! 🙂
Ačiū 🙂

Reply
Airina 29 Kov ’10 - 4:30 pm

Sveiki, pirma tai norėjau padėkoti už receptą, ir už labai įkvepiančius pasakojimus.
Pabandžiau daryti tortą. Atrodo išėjo… Ne taip gražiai kaip paveiksliuke, bet pavyko !!! 🙂 Gal dėl to, kad esu mažai patyrus, dar tik pradedanti kepėja…
Kilo klausimų, viena tai kremas gavosi per skystas. Gal dėl to, kad pirkau liesą varškę? (nupirkusi varškę susmulkinau su blenderiu, kol gavosi švelnioji)
Skonis neblogas, duočiau 8 iš 10.
Draugams labai patiko pats papuošimas.
Tai tiek. Dar kart ačiū. 😉

Reply
Asta 29 Kov ’10 - 7:32 pm

Airina, per skystas? 😮 Va čia tai bent, man gavosi tirštut tirštutėlis, galėjo net čiut čiut skystesnis būti. Nagi, paieškokim priežasčių 😀 Ar sviesto netyčia neištirpinai iki skystos konsistencijos? O gal netyčiom vaisius įmaišei į kremą, o ne atskirai dėliojai kiekvienam sluoksnyje? 🙂 Dėl varškės šito tikrai neturėtų būti – aš pati liesą naudojau ir blenderiu lygiai taip pat tryniau 🙂

Ir nėra už ką, žinoma 🙂 Džiaugiuosi, kad įkvepia ir patinka, ir vilioja 😉

Reply
Airina 30 Kov ’10 - 9:17 am

Atrodo, lyg viską ir dariau pagal nurodymus, bet gal dėl to, kad aš palaipsniui į varškę dėjau kondensuotą pieną ir sviestą, o ne atvirkščiai. Bet gal dar kartą pabandžius pavyks.
Dar kartą labai ačiū 😉

Reply
Asta 31 Kov ’10 - 12:28 am

Dar kartą nėra už ką, Airina 🙂
O dėl šito tikrai gali būti. Nes iš pradžių reikia padaryti sviestinį kremą su kondensuotu pienu (sviestas ir kondensuotas pienas turi būti vienodos temperatūros – tam juos patogiausia per naktį palikti ant kokios spintutės, vietoje vietoje). O tada jau palaipsniui, vis dar maišant/plakant, sudėti varškę 😉
Tikiuos, kitas kartas tikrai nemeluos 🙂

Reply
Migle 19 Bir ’10 - 1:16 pm

Nu kad ir kiek ieskociau vis nerandu as tos vaniles esencijos. 🙁 Kiekvienoje parduotuveje tik Vanilinis cukrus.

Reply
Asta 20 Bir ’10 - 7:40 pm

Migle, negali būti! Nes jos yra visur visur – tikrai nesugalvoju didesnės parduotuvės, kurioje nebūtų. Ieškok prie visų pabarstukų, glaistų, kepimo miltelių, želė ir pan. Va kaip atrodo, tokio mažulyčiai buteliukai – http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-571/dr-oetker-aromat-waniliowy-9ml-Full.jpg 🙂

Reply
Inga 21 Rgs ’11 - 9:14 am

Labas, nors ir senokai šis tortukas įkeltas, bet sugalvojau, kad šią savaitę noriu jį gaminti. Tik klausimas, ar kepimo skarda tikrai 29 cm? Nes aš turiu 26 cm ir mąstau, jei dar mažesnėje kepčiau, ar santykis išliktų geras? Tada, pvz. daryčiau keturis papločius. Ir kaip dėl braškių, gal jas galima keisti kažkokiomis kitomis uogomis? Arba šaldytomis?

Reply
Asta 23 Rgs ’11 - 9:07 pm

Inga, labai atsiprašau, kad atrašau tik dabar ir, bijau, kad jau per vėlai. Tačiau vis tiek atsakau, o gal dar suspėsiu – taip, kepimo skarda 29 cm. skersmens. Jei kepsi mažesnėje, išeis daugiau papločių ir daugiau kremo sluoksnių, bet viskas bus gerai, tiesiog aukštis torto bus didesnis 🙂 Kitomis uogomis braškes gali keisti drąsiai, o dėl šaldytų – tokiu atveju jas būtinai reikia atšildyti, nuvarvinti ir gerai nusausinti. 🙂

Reply
tortas 29 Vas ’12 - 1:17 pm

6 kiaušiniai
1 puodelis (200 g) cukraus
100 g miltų
50 g krakmolo

Iš visų produktų iškepti tris torto biskvitus – kiekvienam po 2 kiaušinius ir proporcingai kitų produktų. ar gerai suprantu 2 kiausiniams: 1 puodelis (200 g) cukraus, 100 g miltų, 50 g krakmolo. ar ir siuos produktus (1 puodelis (200 g) cukraus, 100 g miltų, 50 g krakmolo) reikia dar padalinti i tris dalis? truputeli painiojuos

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:10 pm

Visus išvardintus produktus reikia dalinti į tris dalis. Vienam biskvitui reikės 2 kiaušinių, 1/3 puodelio cukraus, 33 g. miltų ir 17 g krakmolo 🙂

Reply
tortas 9 Kov ’12 - 1:54 pm

sveiki, tortas gavosi skanus ;). pagal jusu pastebejimus, i biskvito tesla idejau 1 a.s. kepimo milteliu. biskvitas gavosi labai purus, tirpstantis. tesla is karto dariau is visu produktu ir kepiau 2 biskvitus, kuriuos veliau perpjoviau – gavosi 4 paplociai (kepimo forma 26 cm). i krema supyliau visa kondencuota piena ir siek tiek citrinos rugsties bei 200ml grietineles, nes varske emiau gryna ir ja veliau sublenderiavau, kad nebutu grudeliu ( is to kiekio, kur nurodyta recepte, kazko man nesigavo i krema panasi mase, tai paimprozavau). saunu, kad galima rasti kitu zmoniu pastebejimus kepant tortus, nes kai darai, tai bent gali pasiskaityti, ko galima tiketis. aciu jums :)))

Reply
Asta 11 Kov ’12 - 3:26 pm

Džiaugiuosi, kad tortas ne tik pavyko, bet ir buvo skanus 🙂 O improvizacijos virtuvėje visada yra gerai! 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 3:54 pm

pabandžiau šiandien šitą tortą, tik čia, kur gyvenu, Marshmalow saldainiukų ieškot reiktų ilgai (per tiek ir noras kažką daryt praeitų). todėl šiek tiek pagalvojus, nusipirkau rožinių zefyrų 😀 kaitinau, kol jie ištirpo, o paskui plakiau mikseriu iki vientisos masės. tada dar cukraus pudros įdėjau, dėl tirštumo. masės nešaldžiau ir nekočiojau, o šlapiom rankom lipinau ant torto – gavosi tikrai neblogai! ir skonis visai nieko 🙂 apie patį tortą net nėr ką sakyt – tikrai skanus, ir nėra labai sudėtingas

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:12 pm

Asta, džiaugiuosi, kad eksperimentai virtuvėje pavyko sėkmingai ir skaniai! 🙂

Reply
knopkyte 18 Vas ’14 - 6:34 pm

laba vakara, Asta, noreciau uzduoti gal ir kvailoka klausima… nelabai suprantu sitos vietos – pirma isplakti baltymus su cukrum, ir deti trynius? cia kaip? turima omeny,isplakti baltymus, sudeti trynius ir plakti mikseriu toliau, ar juos pries tai atskirai isplakt, vienus ar su cukrum, ir tada atsargiai sumaisyt?

Reply
Asta 19 Vas ’14 - 6:46 am

Pabandysiu paaiškinti: iš pradžių dubenyje išplakate kiaušinių baltymus su cukrumi. Tuomet į tą patį dubenį sudedate kiaušinių trynius ir lengvai išmaišote. Galiausiai į tą patį dubenį suberiate išsijotus miltus ir krakmolą. Ir vėl išmaišote. Ir kepate! 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų