Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsKARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalaiŠaltieji užkandžiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

parašė Asta 4 Vas ’13
Mielinės bandelės su dešrelėmis

Ar girdėjote, kad nutiko toks džiugus dalykas – projektas „Languota prijuostė” atgijo! Ir tai ne gandas, nes penktadienį dienos šviesą išvydo ir pirmoji tema, apie kurią tuoj ims ir prabils Lietuvos blogeriai. Temą paskelbė Inga. Manau, kad abejingų ji – tiek tema, tiek ir Inga – nepaliks, nes… o kam nepatinka žiūrėti pro raktų skylutes? Kam nepatinka pikantiškos smulkmenos, kurių paprastai nepasakoji kiekvienam sutiktam gatvėje, bet šįkart drąsiai gali papasakoti bene visam pasauliui. Pavyzdžiui, apie tai, ką mes valgom ištisom dienom? Kažkodėl, pasirodo, Inga netiki, kad aš kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei valgau vien pyragus – įdomu, kodėl gi? Šypt. Ką gi, kadangi tema man dar ir kaip patinka, tikrai paruošiu kuo išsamiausią pranešimą apie savo lėkščių bei puodelių turinį, bet truputį vėliau. O dabar – lyg norėdama ir pati sau priminti, jog ne vien saldumynais gyva esu – apie visai nesaldžias, bet labai skanias mielines bandeles su dešrelėmis.

Skonis: 10/10. Per pastarąsias kelias savaites ką tik kalną šių bandelių iškepiau trečią kartą. O tai jau kalba daug geriau, nei vertinimas balais iki dešimties, ar ne? Mielinė tešla, mano manymu, turi du pagrindinius privalumus. Pirma, jos paruošimas – ją reikia šaldyti tik pusvalandį, o tai tikrai neilgai. Antra, jos skonis – ji skani ir itin minkšta, nesukietėja ir antrą ar trečią dieną. Patikėkit, labai nustebau iš vieno namiškio išgirdus, kad tešla čia tokia skani, jog net dešrelių nereikia. Ką gi,  o aš galiu pasakyti, kad nuo šiol tai – mano mėgstamiausia mielinė tešla mieliniams kepiniams.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 17 bandelių Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

200 ml pieno
2 valg. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 arba 11 g pakuotė)
200 g minkšto sviesto
1/2 arb. š. druskos
~ 500 g miltų

17 pieniškų dešrelių

1 plaktas kiaušinis

GAMINIMO EIGA

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.
2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė” (tai būtina!).
3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.
4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).
5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.
6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė”).
7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.
8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.
9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.
10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.
11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.
12. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

bandelėsdešrelėsmielėsmielinė tešlapieniškos dešrelėsužkandžiai
41 komentarai
50
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais
kitas įrašas
Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Barbekiu salotos su vištiena

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Ryžiai su moliūgais

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Tiramisu Affogato

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Obuoliniai varškės blyneliai

Kibinai su kiauliena

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Jautienos ir makaronų troškinys

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Keksiukai „Snickers“

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Klasikinis medaus tortas

41 komentarai

Jovita 4 Vas ’13 - 3:05 pm

Labai viliojančiai atrodo! 🙂 Traukiu į sąrašą… 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:02 pm

Jovita, smagu 🙂 Skanaus!

Reply
Odeta 4 Vas ’13 - 5:09 pm

Kai pamatė Tavo receptuką mano vyras…vos nenukrito (yra tikrenis žodis šiam jo jausmui apsakyti) ir užsiprašė, būtent tokių bandelių ir pridūrė: jeigu tu mane myli, valentinui iškepsi?:))) …chichichi manęs tuo tarpu nebus LT, bet pasižadėjau, kad grįžusi būtinai iškepsiu:)

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:03 pm

Pralinksmino komentaras ir šmaikščiojo vyro šmaikštūs prašymai 🙂 Va, pasirodo, kaip vyrai Valentino dienos dovanas įsivaizduoja 😀

Reply
Neringa 4 Vas ’13 - 7:47 pm

kokios dešrelės buvo naudotos?

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:03 pm

Neringa, mes visada ir visur naudojam tik „Tarybines” dešreles 🙂

Reply
Viktorija 13 Vas ’13 - 9:41 pm

Kepiau šitas bandeles savaitgalį-pati neragavau, nes neleidžia dieta :D, bet faktas, kad viskas buvo suvalgyta, turbūt reiškia pasisekimą 😉 Kai jau galėsiu, ir pati dar išsikepsiu ir paragausiu 😉 Puikus receptas!

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:21 pm

Oi, tos dietos… geriau jau be jų 🙂
Šiaip ar taip, smagu girdėti, kad bandelės pasisekė 🙂

Reply
Aigustė 24 Vas ’13 - 3:18 pm

Labai skanios, tačiau turi vieną savybę – išgaruoja labai greitai! 😀

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:21 pm

Čia, matyt, taip jau su jom yra – pas mane lygiai taip pat! 🙂

Reply
Liuks 8 Bir ’13 - 4:44 pm

Nuostabios bandeles!

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 8:00 pm

Ačiū! 🙂

Reply
Zydrune 3 Lie ’13 - 8:58 pm

Skanesnes nei pirktines! Nors ir laikrodis rode 23val., bet kvapas, skonis neleido atsispirti svieziom bandelem! Nuostabus receptas 🙂

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:00 pm

Žydrūne, kaip gera girdėti! 🙂 Labai labai džiaugiuosi 🙂

Reply
Inesa 5 Rgs ’13 - 6:18 pm

Aciu uz recepta, labai skanios bandeles gavosi, kepsime dar ir dar 🙂

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:18 pm

Inesa, smagu girdėti! 🙂

Reply
Indrė 28 Gru ’13 - 6:27 pm

Pamėgtas receptas, kepu ir kepu. 😀 Ant viršaus pabarsčius kmynų labai gražiai atrodo. 😉

Reply
Asta 30 Gru ’13 - 7:27 am

Indre, džiaugiuosi! 🙂

Reply
Num num num 20 Bir ’14 - 12:41 pm

Iškepiau vyrui nustebinti grįžus po darbo 🙂 Bet stebinu pati save – ne kažkas liko :))) Nuostabios bandelės!

Reply
Asta 27 Bir ’14 - 5:24 am

😀 Komentaras tikriausiai pralinksmino visai dienai, ačiū! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad bandelės patiko; na, o vyrui visada galima dar vieną partiją iškepti 😀
Beje, mūsų namuose jos irgi išnyksta stulbinamu greičiu – vos pradedu tešlą minkyt, vyras jau varsto virtuvės duris; kada, kada gi bus galima valgyti? 😀

Reply
Ramune 31 Rgp ’14 - 8:51 am

Laaaaabai skanios bandutes, tikrai krepsiu dar ne karta 🙂

Reply
Asta 8 Rgs ’14 - 9:44 am

Ramune, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
mama 16 Lap ’14 - 2:09 pm

Pabandem siandien, vyru neturejom, gal ir gerai, nes mergaites sako, mama, tavo tos bandeles ne tik skanios, bet labai super skanios :)..
Receptukas issaugotas, aciu, uzskaitome ji savo virtuveje !!!

Reply
Sky 12 Gru ’14 - 9:53 pm

Nesuprantu, viską dariau pagal recepta, tešla gavosi tikrai gerai, bet tešla aplink dešrelę viduj buvo nelabai iškepus 🙁

Reply
Asta 15 Gru ’14 - 7:39 pm

Gal reikėjo tiesiog keliomis minutėmis ilgiau pakepti? 🙂

Reply
jurgita 27 Gru ’14 - 3:34 pm

Ar sviesta galima pakeisti i margarina ? Is anksto aciu 🙂

Reply
Asta 30 Gru ’14 - 6:20 am

Jurgita, niekad nesu kepusi šių bandelių su margarinu, bet teoriškai tikriausiai galima 😉

Reply
Aurelija 30 Rgp ’15 - 11:32 am

Sveikos visos 😉
Lengviausiai padaroma tešla, kokią tik yra tekę daryti! O ir bandutės pasakiško skonio!
Ačiū Astai už nuostabų receptą!

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:57 pm

Aurelija, ačiū Jums už ūpą keliantį ir džiuginantį komentarą! 🙂

Reply
Dovilė 13 Vas ’16 - 9:16 am

Sveiki, o galima naudoti šviežias mieles?:)

Reply
Dovilė 13 Vas ’16 - 11:13 am

Ir dar norėjau paklausti ar galima likusia tesla uzsaldyti?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:45 pm

Dovile, šviežias mieles naudoti tikrai galite. Šaldyti tešlos niekada nebandžiau, todėl nenoriu suklaidinti netiksliu atsakymu 🙂

Reply
reda 17 Lie ’16 - 8:46 pm

labai geras receptas

Reply
Vaida 9 Spa ’18 - 12:58 pm

Asta, o ar galima būtų užuot palikus tešlą pusei valandos šaldytuve – palikti per naktį? Galvoju, ar nepavyktų vakare pasiruošti tešlos ir ryte atsikėlus greitai tik tyst švyst apsukti dešrelių ir iškepti pusryčiui šiltų bandelių… 🙂

Reply
Asta 19 Spa ’18 - 1:35 pm

Aš esu taip dariusi, Vaida 🙂 Pavyko puikiai!

Reply
Rūta 13 Kov ’20 - 8:15 pm

Kodėl tešla galėjo išeiti trapi? 🤔 galvojau trapi bus gal tik, kol karštos, bet atvėsus taip pat išliko trapi

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:49 pm

Rūta, kadangi ši mielinė tešla yra be kiaušinio, ji yra minkšta, bet šiek tiek trapesnė. Naudojant kiaušinius – užminkysite ir iškepsite minkštesnes mielines bandeles, kurios neturės jūsų minimo trapumo 🙂

Reply
Goda 21 Gru ’20 - 10:07 pm

sveiki, labai puikus receptas. bet du klausimai.
ar labai pakenktų, jei būtų įdedamas 1 kiaušinis suteikti tešlai purumo? kaip suprantu, miltų ir sviesto principas kibininės tešlos.
ir antras klausimas – mielinės tešlos nereiktų kildint šitoje vietoje 1-2val? nesu girdėjus apie šaldytuvą. ačiū 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’20 - 6:41 pm

Goda, tikrai galite įmušti kiaušinį, tešla tiesiog bus minkštesnė/puresnė, mažiau trapi 🙂 Dėl kildinimo, taip pat galite rinktis Jums priimtinesnį būdą.

Reply
Gertrūda 8 Geg ’23 - 6:44 pm

Nuostabios bandelės!! Kepu iš dvigubos normos 😁

Reply
Daiva 25 Rgp ’23 - 11:32 am

Nuostabusssss receptas. AČIŪ, net įnoringoji anyta 🙂 paprašė antrā kartā iškepti ir lauktuviû atvežti!!!
AČIŪ

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų