Ar girdėjote, kad nutiko toks džiugus dalykas – projektas „Languota prijuostė” atgijo! Ir tai ne gandas, nes penktadienį dienos šviesą išvydo ir pirmoji tema, apie kurią tuoj ims ir prabils Lietuvos blogeriai. Temą paskelbė Inga. Manau, kad abejingų ji – tiek tema, tiek ir Inga – nepaliks, nes… o kam nepatinka žiūrėti pro raktų skylutes? Kam nepatinka pikantiškos smulkmenos, kurių paprastai nepasakoji kiekvienam sutiktam gatvėje, bet šįkart drąsiai gali papasakoti bene visam pasauliui. Pavyzdžiui, apie tai, ką mes valgom ištisom dienom? Kažkodėl, pasirodo, Inga netiki, kad aš kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei valgau vien pyragus – įdomu, kodėl gi? Šypt. Ką gi, kadangi tema man dar ir kaip patinka, tikrai paruošiu kuo išsamiausią pranešimą apie savo lėkščių bei puodelių turinį, bet truputį vėliau. O dabar – lyg norėdama ir pati sau priminti, jog ne vien saldumynais gyva esu – apie visai nesaldžias, bet labai skanias mielines bandeles su dešrelėmis.
Skonis: 10/10. Per pastarąsias kelias savaites ką tik kalną šių bandelių iškepiau trečią kartą. O tai jau kalba daug geriau, nei vertinimas balais iki dešimties, ar ne? Mielinė tešla, mano manymu, turi du pagrindinius privalumus. Pirma, jos paruošimas – ją reikia šaldyti tik pusvalandį, o tai tikrai neilgai. Antra, jos skonis – ji skani ir itin minkšta, nesukietėja ir antrą ar trečią dieną. Patikėkit, labai nustebau iš vieno namiškio išgirdus, kad tešla čia tokia skani, jog net dešrelių nereikia. Ką gi, o aš galiu pasakyti, kad nuo šiol tai – mano mėgstamiausia mielinė tešla mieliniams kepiniams.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptai
Mielinės bandelės su dešrelėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 ml pieno
2 valg. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 arba 11 g pakuotė)
200 g minkšto sviesto
1/2 arb. š. druskos
~ 500 g miltų
17 pieniškų dešrelių
1 plaktas kiaušinis
GAMINIMO EIGA
1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.
2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė” (tai būtina!).
3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.
4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).
5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.
6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė”).
7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.
8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.
9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.
10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.
11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.
12. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.
40 komentarai
Labai viliojančiai atrodo! 🙂 Traukiu į sąrašą… 🙂
Jovita, smagu 🙂 Skanaus!
Kai pamatė Tavo receptuką mano vyras…vos nenukrito (yra tikrenis žodis šiam jo jausmui apsakyti) ir užsiprašė, būtent tokių bandelių ir pridūrė: jeigu tu mane myli, valentinui iškepsi?:))) …chichichi manęs tuo tarpu nebus LT, bet pasižadėjau, kad grįžusi būtinai iškepsiu:)
Pralinksmino komentaras ir šmaikščiojo vyro šmaikštūs prašymai 🙂 Va, pasirodo, kaip vyrai Valentino dienos dovanas įsivaizduoja 😀
kokios dešrelės buvo naudotos?
Neringa, mes visada ir visur naudojam tik „Tarybines” dešreles 🙂
Kepiau šitas bandeles savaitgalį-pati neragavau, nes neleidžia dieta :D, bet faktas, kad viskas buvo suvalgyta, turbūt reiškia pasisekimą 😉 Kai jau galėsiu, ir pati dar išsikepsiu ir paragausiu 😉 Puikus receptas!
Oi, tos dietos… geriau jau be jų 🙂
Šiaip ar taip, smagu girdėti, kad bandelės pasisekė 🙂
Labai skanios, tačiau turi vieną savybę – išgaruoja labai greitai! 😀
Čia, matyt, taip jau su jom yra – pas mane lygiai taip pat! 🙂
Nuostabios bandeles!
Ačiū! 🙂
Skanesnes nei pirktines! Nors ir laikrodis rode 23val., bet kvapas, skonis neleido atsispirti svieziom bandelem! Nuostabus receptas 🙂
Žydrūne, kaip gera girdėti! 🙂 Labai labai džiaugiuosi 🙂
Aciu uz recepta, labai skanios bandeles gavosi, kepsime dar ir dar 🙂
Inesa, smagu girdėti! 🙂
Pamėgtas receptas, kepu ir kepu. 😀 Ant viršaus pabarsčius kmynų labai gražiai atrodo. 😉
Indre, džiaugiuosi! 🙂
Iškepiau vyrui nustebinti grįžus po darbo 🙂 Bet stebinu pati save – ne kažkas liko :))) Nuostabios bandelės!
😀 Komentaras tikriausiai pralinksmino visai dienai, ačiū! 🙂 Labai džiaugiuosi, kad bandelės patiko; na, o vyrui visada galima dar vieną partiją iškepti 😀
Beje, mūsų namuose jos irgi išnyksta stulbinamu greičiu – vos pradedu tešlą minkyt, vyras jau varsto virtuvės duris; kada, kada gi bus galima valgyti? 😀
Laaaaabai skanios bandutes, tikrai krepsiu dar ne karta 🙂
Ramune, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Pabandem siandien, vyru neturejom, gal ir gerai, nes mergaites sako, mama, tavo tos bandeles ne tik skanios, bet labai super skanios :)..
Receptukas issaugotas, aciu, uzskaitome ji savo virtuveje !!!
Nesuprantu, viską dariau pagal recepta, tešla gavosi tikrai gerai, bet tešla aplink dešrelę viduj buvo nelabai iškepus 🙁
Gal reikėjo tiesiog keliomis minutėmis ilgiau pakepti? 🙂
Ar sviesta galima pakeisti i margarina ? Is anksto aciu 🙂
Jurgita, niekad nesu kepusi šių bandelių su margarinu, bet teoriškai tikriausiai galima 😉
Sveikos visos 😉
Lengviausiai padaroma tešla, kokią tik yra tekę daryti! O ir bandutės pasakiško skonio!
Ačiū Astai už nuostabų receptą!
Aurelija, ačiū Jums už ūpą keliantį ir džiuginantį komentarą! 🙂
Sveiki, o galima naudoti šviežias mieles?:)
Ir dar norėjau paklausti ar galima likusia tesla uzsaldyti?
Dovile, šviežias mieles naudoti tikrai galite. Šaldyti tešlos niekada nebandžiau, todėl nenoriu suklaidinti netiksliu atsakymu 🙂
labai geras receptas
Asta, o ar galima būtų užuot palikus tešlą pusei valandos šaldytuve – palikti per naktį? Galvoju, ar nepavyktų vakare pasiruošti tešlos ir ryte atsikėlus greitai tik tyst švyst apsukti dešrelių ir iškepti pusryčiui šiltų bandelių… 🙂
Aš esu taip dariusi, Vaida 🙂 Pavyko puikiai!
Kodėl tešla galėjo išeiti trapi? 🤔 galvojau trapi bus gal tik, kol karštos, bet atvėsus taip pat išliko trapi
Rūta, kadangi ši mielinė tešla yra be kiaušinio, ji yra minkšta, bet šiek tiek trapesnė. Naudojant kiaušinius – užminkysite ir iškepsite minkštesnes mielines bandeles, kurios neturės jūsų minimo trapumo 🙂
sveiki, labai puikus receptas. bet du klausimai.
ar labai pakenktų, jei būtų įdedamas 1 kiaušinis suteikti tešlai purumo? kaip suprantu, miltų ir sviesto principas kibininės tešlos.
ir antras klausimas – mielinės tešlos nereiktų kildint šitoje vietoje 1-2val? nesu girdėjus apie šaldytuvą. ačiū 🙂
Goda, tikrai galite įmušti kiaušinį, tešla tiesiog bus minkštesnė/puresnė, mažiau trapi 🙂 Dėl kildinimo, taip pat galite rinktis Jums priimtinesnį būdą.
Nuostabios bandelės!! Kepu iš dvigubos normos 😁