Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMakaronų patiekalaiSalotos

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

parašė Asta 17 Sau ’23
Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Dar vienas paprastas, greitas ir skanus receptas iš „šakar-makar“ receptų skyrelio. Sakiau tikrai ne kartą, kad tokius labai mėgstu; dažniausiai jie gimsta iš mano pastangų sunaudoti šaldytuve ir spintelėse kantriai savo laiko laukiančius maisto produktus: kai nuo anksčiau ruošto recepto lieka pusė moliūgo, stiklainio dugne – paskutinės kelios saujos makaronų, salotų dubenyje – vienintelis obuolys, o avokadas šiandien dar puikus, bet rytoj gali būti baisus, šypt.

Turbūt daugelis iš mūsų kiekvieną dieną bent kartą pažiūri į šaldytuvą ir pagalvoja, ką galėtų pagaminti iš to, kas yra, kad parduotuvę pavyktų aplenkti? Būtent taip prasideda šitokių receptų istorijos. Būna, jos baigiasi tobulai skaniomis vakarienėmis!


  • Vietoje makaronų čia tiktų ir mėgstamos kruopos, pavyzdžiui, bolivinės balandos.
  • Keptus moliūgus galite keisti keptomis saldžiosiomis bulvėmis ar keptais burokėliais, ar abiem.
  • Jei turite namie žalumynų (špinatų, gražgarsčių, sultenių), drąsiai galite įmaišyti į salotas ir jų.
  • Obuolį rinkitės traškesnį ir rūgštesnį – jo paskirtis yra suteikti salotoms gaivumo.
  • Jei nemėgstate, raudonojo svogūno galite nenaudoti.

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Moliūgams:
½ sviestinio moliūgo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. rūkytos paprikos

Makaronams:
150 g makaronų
žiupsnio druskos

Salotoms:
1 obuolio (traškesnio, rūgštesnio)
½ didelio avokado
½ raudonojo svogūno
gabalėlio fetos sūrio
poros saujų keptų moliūgų sėklų

Padažui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. baltojo vyno acto
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite moliūgus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite, kad jie tolygiai padengtų visus gabalėlius.
3. Paskleiskite moliūgų gabalėlius ant skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol bus minkšti ir apskrudę.

4. Tuo pat metu išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.

5. Kol moliūgai kepa ir makaronai verda, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus gerai suplakite užsuktame stiklainėlyje, kad susimaišytų iki tolygios tekstūros.

6. Paruoškite salotas. Dubenyje sumaišykite keptus moliūgų kubelius, nukoštus virtus makaronus, nedideliais gabalėliais pjaustytą obuolį, avokadą ir plonais pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną. Apšlakstykite padažu ir išmaišykite. Užberkite fetos sūrio, keptų moliūgų sėklų.
7. Patiekite salotas šiltas arba šaltas.

avokadasfetaMakaronų patiekalaimoliūgaimoliūgų sėklosobuoliairaudonasis svogūnassalotosšiltos salotos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grūdėtosios varškės blyneliai
kitas įrašas
Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir grietinėle

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Obuoliniai varškėčiai

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Makaronai su padažu „Bolognese”

Lavašo suktinukai

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Juodasis miškas“

Šokoladinis grietininis keksas

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Trupiniuotis su avietėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

    27 Bal ’14
  • 3

    Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • 4

    Varškės pyragas su pudingu

    20 Rgs ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų