Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAISRIUBOS

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

parašė Asta 3 Gru ’19
Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Sriubas aš verdu tikrai per retai, bet kai verdu, nuoširdžiai pasistengiu, kad jos būtų tokios, kurias norėtųsi išvirti dar ir dar kartą. Būna visaip: kartais pavyksta, kartais nelabai, o kartais pavyksta taip gerai, kad norisi valgyti tiesiog stovint prie viryklės, samčiu tiesiai iš puodo, ir su niekuo nesidalinti. Na, gerai, maistas yra meilė – todėl tą paskutinę mintį veju šalin, dalintis gera ir tiesiog būtina. Ypač – tokia gardžia sriuba. Jei išvirsite tokį didelį puodą kaip aš, užteks didelei šeimai ar būriui draugų, o galbūt dar liks pasišildyti ir rytojaus dieną.

Puiki, labai puiki sriuba! Gausi daržovių ir sūrio, tiršta ir aromatinga, subalansuota tokioms dienoms kaip ši – tokiems jaukiems gruodžio vakarams.

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
1 svogūno
3 skiltelių česnako
3 vidutinio dydžio morkų
1 didesnio brokolio (apie 450-500 g žiedynų)
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. česnako miltelių
žiupsnio malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. miltų
1 stiklinės (250 ml) liesos grietinėlės
1 stiklinės (115 g) tarkuoto čederio

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, kol kubeliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir nedideliais kubeliais supjaustytas morkas, ir dar porą minučių pakepinkite.
2. Suberkite į puodą brokolių žiedynėlius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Padidinkite ugnį ir virkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite, kartais pamaišydami, kol brokoliai suminkštės, apie 8-10 minučių. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
3. Nedideliame dubenėlyje šluotele miltus sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės. Supilkite į sriubą ir maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies tol, kol sriuba bus norimo tirštumo.
4. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
5. Patiekite nedelsiant, ant viršaus užbėrę dar saujelę tarkuoto sūrio ir duonos skrebučių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

brokoliaičederisčesnakaičiobreliaidaržovėsgrietinėlėkokosų pienasmorkossriubasūrissvogūnai
6 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinės eglutės
kitas įrašas
Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Trijų šokoladų tortas

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

Varškės pyragas su braškėmis

Migdolų pyragas

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pievagrybių pyragas

Rudens daržovių blyneliai

Aštrus vištienos karis

Daržovių apkepas

Makaronų salotos su kepta vištiena

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Salotos su vištiena ir braškėmis

6 komentarai

Laima 7 Gru ’19 - 12:58 pm

Mmm… Išsiviriau! Reto skanumo brokolienė, mmmm. Ir labai paprasta.

Reply
Asta 11 Gru ’19 - 11:47 pm

Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Indrė 19 Kov ’20 - 3:59 pm

Labai, labai skanu, tik viską sublenderiavau, kad kai kam brokoliai būtų nematomi :)))

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:44 pm

Indre, oi, tie kai kas, kuriems vis kas nors turi būti nematoma… žinau aš juos!! :))) Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Džamilia 10 Rgs ’20 - 10:50 am

Labai daug skonių turinti sriuba! Labai skanu 🙂

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:38 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų