Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAISRIUBOS

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

parašė Asta 3 Gru ’19
Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Sriubas aš verdu tikrai per retai, bet kai verdu, nuoširdžiai pasistengiu, kad jos būtų tokios, kurias norėtųsi išvirti dar ir dar kartą. Būna visaip: kartais pavyksta, kartais nelabai, o kartais pavyksta taip gerai, kad norisi valgyti tiesiog stovint prie viryklės, samčiu tiesiai iš puodo, ir su niekuo nesidalinti. Na, gerai, maistas yra meilė – todėl tą paskutinę mintį veju šalin, dalintis gera ir tiesiog būtina. Ypač – tokia gardžia sriuba. Jei išvirsite tokį didelį puodą kaip aš, užteks didelei šeimai ar būriui draugų, o galbūt dar liks pasišildyti ir rytojaus dieną.

Puiki, labai puiki sriuba! Gausi daržovių ir sūrio, tiršta ir aromatinga, subalansuota tokioms dienoms kaip ši – tokiems jaukiems gruodžio vakarams.

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
1 svogūno
3 skiltelių česnako
3 vidutinio dydžio morkų
1 didesnio brokolio (apie 450-500 g žiedynų)
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. česnako miltelių
žiupsnio malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. miltų
1 stiklinės (250 ml) liesos grietinėlės
1 stiklinės (115 g) tarkuoto čederio

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, kol kubeliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir nedideliais kubeliais supjaustytas morkas, ir dar porą minučių pakepinkite.
2. Suberkite į puodą brokolių žiedynėlius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Padidinkite ugnį ir virkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite, kartais pamaišydami, kol brokoliai suminkštės, apie 8-10 minučių. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
3. Nedideliame dubenėlyje šluotele miltus sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės. Supilkite į sriubą ir maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies tol, kol sriuba bus norimo tirštumo.
4. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
5. Patiekite nedelsiant, ant viršaus užbėrę dar saujelę tarkuoto sūrio ir duonos skrebučių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

brokoliaičederisčesnakaičiobreliaidaržovėsgrietinėlėkokosų pienasmorkossriubasūrissvogūnai
6 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinės eglutės
kitas įrašas
Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Balandėliai su vištiena

Vištienos karbonadai

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Bulvių keksiukai su daržovėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Tinginių skruzdėlynas

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

Marcipaninis obuolių pyragas

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Labai šokoladinis pyragas

6 komentarai

Laima 7 Gru ’19 - 12:58 pm

Mmm… Išsiviriau! Reto skanumo brokolienė, mmmm. Ir labai paprasta.

Reply
Asta 11 Gru ’19 - 11:47 pm

Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Indrė 19 Kov ’20 - 3:59 pm

Labai, labai skanu, tik viską sublenderiavau, kad kai kam brokoliai būtų nematomi :)))

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:44 pm

Indre, oi, tie kai kas, kuriems vis kas nors turi būti nematoma… žinau aš juos!! :))) Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Džamilia 10 Rgs ’20 - 10:50 am

Labai daug skonių turinti sriuba! Labai skanu 🙂

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:38 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 5

    Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

    17 Bal ’14
  • 6

    Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

    4 Kov ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų