Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

parašė Asta 30 Sau ’13
Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Besibaigiant pirmam metų mėnesiui, mano akys nejučia nukrypsta į popieriaus lapą, kuriame – daug smulkiai surašytų eilučių. Vienose eilutėse raidės mažos ir nedrąsios, kitose – paryškintos ir pabrauktos. Visa tai rašiau paskutinę metų dieną, tiesiog negalėdama atsižadėti tradicijos. Man tai nelengva. Visų pirma, tradicijos man labai patinka; antra, man labai patinka sudarinėti sąrašus.

Ir akys užkliūna bent už vieno punkto, prie kurio bent kol kas galėčiau dėti ryškų pliusą. Gal jis ir tikrai ne tas, prie kurio tą pliusą šiandien norėčiau padėti labiausiai, bet vis tiek – labai gerai! Jei dar vienuolika mėnesių bus taip pat gerai, tikrai turėsiu bent vieną pliusą sąraše.

Į sporto klubą keliauju beveik kasdien. Tik, priešingai nei dauguma moterų bei merginų, renkuosi ne aerobikos treniruotes – daug mieliau laiką leidžiu ant masyvių treniruoklių, tarp plačiapečių vyrukų. Kartais, būna, išsijuosus kilnoju svarmenis rankomis, kojomis ir visaip kaip. O kartais tų geležinių baubų net nepasiekiu. Užlipu ant savo mylimiausio kardio treniruoklio – pusiau dviračio, pusiau bėgimo takelio – ir nesustoju visą valandą. Nesvarbu, kad treniruoklis stovi priešais veidrodį, kuris, deja, akivaizdžiai storina ne tik mano kojas, bet ir pūstus žandus (!). Pakeliu akis aukštyn, dairaus į šonus, o kartais įsmeigiu akis į mažą ant treniruoklio esantį laikroduką, tikėdamasi taip jį paspartinti. Dažniausiai, beje, šis planas neišdega. Bet sportuoti man išties patinka. Nemeluosiu, kad netingiu, nes dažnai velniškai tingiu. Bet būna gyvenime momentų, kai išsportuoti emocijas yra daug svarbiau už visokio plauko tingėjimus.

Taigi, sportuoju beveik kasdien. Dar pusryčiams valgau avižinę košę, vakarienei – keksiukus. Tais kartais, kai keksiukai pasitaiko ypač gardūs (dažnai) ir išgaruoja net menkiausios mano geležinės valios pastangos (mano laimė, kol kas retai), būna, sporto klubo nepasiekiu. O kitą rytą savo mantrą kartoju iš naujo.

Noriu būti sveika, graži ir laiminga. Ir sėkminga.

Skonis: 10/10. Užsienyje šio pyrago kvadratėliai būtų vadinami blondies, priešingai nei tikriausiai kur kas populiaresni brownies. Tačiau nepaisant kardinalaus pyragų spalvų skirtumo, jie turi šį tą bendro. Jie minkšti, drėgni, tiesiog tirpstantys burnoje tiesiogine to žodžio prasme – tai juos padaro išskirtinius ir iškart paperka kiekvieną. Beje, šie blondies intensyviai bananiniai, o jų konsistencija yra ypatinga savo… savotišku klampumu. Pačia geriausia prasme. Valgyčiau ir valgyčiau.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Hungry rabbit

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 24 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

150 g sviesto
175 g miltų
¾ arb. š. kepimo miltelių
¾ arb. š. druskos
200 g rudojo cukraus
50 g cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilinio cukraus

200 g kreminio sūrio (naudojau maskarponę)
1 kiaušinis
50 g cukraus
30 g sviesto, kambario temperatūros
3 valg. š. miltų
½ arb. š. vanilinio cukraus
1 prinokęs bananas

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×25 cm dydžio kepimo indą.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, kol jis ištirps ir taps auksinės spalvos, apie 5-8 minutes. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite sviestui atvėsti.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
4. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu išplakite rudąjį ir paprastą cukrų su atvėsusiu sviestu.
5. Įmuškite į plakinį kiaušinius ir plakite dar apie 3 minutes, kol masė bus puri.
6. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.
7. Galiausiai suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
8. Pusę paruoštos tešlos sudėkite į kepimo indą, plonai paskleiskite ant viso dugno.
9. Paruoškite kreminio sūrio masę. Jai dubenyje išplakite kreminį sūrį, kiaušinį, cukrų, sviestą, miltus ir vanilinį cukrų iki vientisos masės.
10. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą.
11. Pusę paruoštos kreminio sūrio masės supilkite ant pirmojo tešlos sluoksnio.
12. Tuomet kuo tolygiau ant viršaus paskleiskite likusią tešlą, o ant šios – likusią kreminio sūrio masę.
13. Su peiliu sumaišykite kepimo inde esančią tešlą taip, kad gautumėte norimą raštą.
14. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes. Atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais ir patiekite. Skanaus!

bananaikreminis sūrismaskarponėpyragasrudasis cukrussaldumynaivanilė
7 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais
kitas įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Tortas „Jogurtinis Musas”

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Meduolių desertas su bananais

Žemės riešutų sviesto ledai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir varškės blynai

Grybų ir kopūstų pyragas

Neapolietiška pica „Margarita“

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukų puokštė Mamai

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Karamelinės cinamoninės bandelės

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

7 komentarai

Aigustė 7 Kov ’13 - 12:28 pm

Labai skanus pyragas! Tik keista, kad man jis neišėjo toks klampus… 🙂

http://receptuknygele.blogspot.com/2013/03/pyragas-su-mascarpone-ir-bananais.html

Reply
Asta 7 Kov ’13 - 6:48 pm

Aiguste, tikrai labai keista, kad pyragas gavosi toks skirtingas. Bet vis tiek labai džiugu, kad buvo skanus 🙂

Reply
Monika 30 Lie ’13 - 4:44 pm

Visi namai pakvipo siuo stebuklu. Jau zuja, ratus suka aplinkui namiskiai. Rodos, bus pyragas tikrai slapias. Kaip tik tokio dregno labai ieskojau. Nors maskarpones vengiu, bet si karta surizikuoju. Stebuklas, kad tik vieno banano pakanka. Matau, kad pyragas bus fantastinio skonio. Ka darysi jau su tom kalorijom. Reik sugyvent. Galima retsykiais ir nusikalsti. Labai labai aciu uz recepta!

Reply
Asta 5 Rgp ’13 - 5:24 pm

Monika, ne kalorijos yra svarbiausios, tikrai! 🙂 Gyvenimo džiaugsmai ir malonumai yra daug svarbesni 🙂 Tikiuosi, kad pyragas buvo ne mažiau skanus nei nuojauta sakė 😉

Reply
Monika 19 Rgp ’13 - 11:39 am

Mano mylimojo mama sakė, kad tai pats skaniausias pyragas, kokį esu iškepusi. Nors kepiau daug ir visi buvo labai skanūs, šitas jai skaniausias. Jo neliko net pusryčiams! 🙂 Labai ačiū už receptą.

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:34 pm

Nėra už ką, Monika 🙂 Nuostabūs atsiliepimai, labai džiaugiuosi tokia pyrago sėkme! 🙂

Reply
Laura 8 Bir ’16 - 2:14 pm

Jau kepiaui ir dar kepsiu 🙂 Nerealiausias pyragas kokį esu kepus 🙂 Tik reikia labai gerai kiaušinius išsukti, tada gausis iškilęs. Mano pyrago vaizdas kitos, nei čia foto. Įsirašau prie skaniausių kepamų pyragų!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų