Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

parašė Asta 7 Sau ’21
Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Nujaučiu, kad sausį visi ieškome lengvesnių idėjų pietums ar vakarienėms. Nes esam truputį pavargę po maisto fiestų metų pabaigoje. Nes tamsios dienos kartais vagia įkvėpimą. Nes lengvumo – ir mintyse, ir virtuvėje – labiausiai norisi pradedant naujus metus.

Todėl – tegyvuoja vieno indo patiekalai!

Čia viskas paprasta kaip dukart du. Šalia įvairių spalvingų daržovių, kurių pilnutėlė orkaitės skarda, įmaišiau itališkų bulvinių virtinukų. Juos galite gaminti namuose, tačiau aš pasirinkau jau pagamintus – taip greičiau, lengviau ir paprasčiau; visų šių dalykų po intensyvios metų pabaigos esu labai išsiilgus. Apšlaksčiau viską alyvuogių aliejumi, dosniai pagardinau prieskoniais. Iškepus orkaitėje, patiekiau su pomidorų padažu, kuris čia tiko puikiai ir pridėjo patiekalui ryškesnių skonio spalvų.

Naudojau „Daumantų“ tradicinio skonio pomidorų padažą – jis saldžiarūgštis, kvapnus ir tikrai pažįstamas daugeliui, mat jau dešimt metų iš eilės renkamas populiariausiu pomidorų padažu Lietuvoje. Be konservantų, be pridėtinių saldiklių, be genetiškai modifikuotų priedų.

Pietus pagaminau labai greitai ir paprastai, didžiąją darbo dalį atliko orkaitė, o mums – mums beliko skaniai suvalgyti. Ir pasidalinti receptu, nes jis, kad ir koks paprastas, vertas būti išmėgintas.

Skanaus!

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

500 g itališkų bulvių virtinukų (gnocchi)
1 vidutinio dydžio brokolio
1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
1 nedidelės cukinijos
200 g vyšninių pomidorų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų česnako miltelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. džiovintų raudonėlių
½ arb. š. džiovintų rozmarinų

Patiekti:
šviežių prieskoninių žolelių
„Daumantų“ pomidorų padažo

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą (patogiausia – esančią standartinėje orkaitės komplektacijoje).
2. Visas daržoves supjaustykite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais: brokolį išskaidykite žiedynėliais, saldžiąją bulvę supjaustykite griežinėliais, cukiniją – nestoromis riekelėmis, kurias perpjaukite perpus, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
3. Suberkite daržoves ant kepimo skardos, ten pat suberkite ir bulvių virtinukus. Apšlakstykite aliejumi, apiberkite atskirame dubenėlyje sumaišytų prieskonių mišiniu. Pamaišykite daržoves ir virtinukus, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų, tuomet – paskleiskite per visą kepimo skardą kuo tolygiau, vienu sluoksniu.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Atidarykite orkaitės dureles, pamaišykite, vėl paskleiskite vienu sluoksniu ir kepkite toliau, dar apie 10 minučių.
5. Patiekite nedelsiant, kol bulvių virtinukai dar šilti, su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorų padažu.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
Reklama #daumantu

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

 Bulvių virtinukai su daržovėmis

batataibrokoliaibulvėscukinijospomidoraipomidorų padažassaldžiosios bulvėsvieno indo patiekalaivirtinukai
1 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais
kitas įrašas
Karamelinė granola

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trinta brokolių sriuba

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Graikiškos makaronų salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

1 komentaras

Eglė 10 Sau ’21 - 1:38 pm

Išbandyta, labai labai skanu! Nerimavau, kad kepti gnocchi bus sausi, tačiau viskas iškepė puikiai ir naminis pomidorų padažas gerai tiko.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23
  • 6

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų