Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalaiŠaltieji užkandžiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

parašė Asta 13 Vas ’10
Mielinės bandelės su dešrelėmis

Be ilgų, kartais beprasmių ir nuobodžių įžangų, be pasakojimų apie vakar, šiandien ar rytoj. Be pažadų, kasdien tūkstančiais raidžių ir kablelių, šauk(š)tukų ir daugtaškių skriejančių į šaltą žiemos dangų ir be gyvenimo prasmės ieškojimų.
Ir dar be ilgų mąstymų, kodėl svarbu ir kaip labai svarbu yra nugalėti savo baimes. O ką čia ir mąstyt, tiesiog tai leidžia žengti pirmyn – ar to maža?

Ne, aš dar nevairuoju. Ne, aš dar neįveikiau savo asmeniškų slaptųjų baimių, tų, kur ten po septyniais užraktais paslėptos… Ir pasaulio neužkariavau, ne ne.

Viskas paprasta kaip du kart du – aš nugalėjau savo antrąjį siaubą baubą savo virtuvėje. Mielinė tešla man pakluso! Ir vakar mano namai kvepėjo minkštutėmis, šviežiomis ir labai skaniomis bandelėmis… Šį kartą – ilgai ir kantriai laukusių šios dienos garbei – mielinės bandelės su dešrelėmis.
Skanaus!

Skonis: 10/10. Minkštos, kvapnios ir… mielinės! 😀 Skanios ir šiltos, ir šaltos – žinoma, labai svarbu pasirinkti skanias ir kokybiškas pieniškas dešreles. Ir tiesų mano namuose mieliniai kepiniai yra didžiulė retenybė – net mama dar niekada nėra nustebinusi tokiomis bandelėmis, taigi, šios – tiek ilgai lauktos, vis žadėtos ir vis pamirštos ar atidėliojamos į begalybes – išnyko akimirksniu.

Ir dar, beje, audringi plojimai bandelių formai – ir gražu labai, ir valgyti smagiau (dar skaniau)! 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Pas Andželiką, kuri netingi…

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 bandelių Paruošimo laikas: 10 min. + 40 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (250 ml) pieno
190 g margarino
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių
550 g miltų

10 pieniškų dešrelių
mėgstamų prieskonių

GAMINIMO EIGA

1. Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas (aš iš pradžių margariną ištirpinau mikrobangų krosnelėje, tuomet puode šiek tiek pakaitinau pieną-cukrų-druską, supyliau margariną ir dar čiut-čiut pakaitinau).
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmušti kiaušinius, išmaišyti.
3. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišyti pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišyti. Jei tešla per minkšta, pridėti dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždengti rankšluostuku ir palikti apie 40 minučių, kol pakils.
6. Pakilusią mielinę tešlą iškočioti. Įvynioti dešrelę, (1) aštriu peiliu padaryti įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio (jo neperpjauti!), (2) supinti „kaseles”, kiekvieną įpjautą „riekelę” lankstant vis į priešingą pusę, (3) suformuotas bandeles apibarstyti mėgstamu prieskonių mišiniu, (4) ir kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių.

bandelėsdešrelėsmielėsmielinė tešlapieniškos dešrelėsužkandžiai
21 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragėliai su pomidorais
kitas įrašas
Špinatų, porų ir varškės apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pusryčių duoniukai su rikota

Brokolių salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės su šviežiais miško grybais

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Žiedinių kopūstų blyneliai

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Rizotas su brokoliais

Vištienos kotletukai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Varškės blyneliai

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Bulvių keksiukai su daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

Pyragas su citrinų kremu

Bananiniai ledai

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

21 komentarai

julė 13 Vas ’10 - 2:22 pm

svarbiausi yra pirmieji žingsneliai.
po kurių pajunti, kad, o dievulėliai, tikrai stovi ant žemės, kad gali visgi į ją remtis.
su pergale :D. bent jau prieš Mielinę. labai gEra, kai ją prisijaukini.

Reply
Dalia 13 Vas ’10 - 3:31 pm

nu cia kas per menas!? ka tu, ka tu 😉 Pieniskos desreles man yra didelis delikatesas 😉

Reply
duonosirzaidimu 13 Vas ’10 - 5:41 pm

Na kokia šaunuolė 🙂 Aš mieles vien tik dėl picos prisijaukint norėč’.

Reply
Asta 16 Vas ’10 - 4:51 pm

Triskart ačiū: ačiū Julei, ačiū Daliai, ačiū Jurgitai 🙂
Labai džiaugiuos šiais savo pasiekimais, todėl pagyras priimu aukštai iškelta nosim ir su šypsena lig ausų 🙂 Juk aš jų verta, chi chi 😀

Reply
AJ 17 Vas ’10 - 12:17 am

Nu fantastika… Asta, pas Tave užsukus tokių grožių randu.. Iš pradžių tortai, o dabar ir su bandelės su dešrele kaip šedevras atrodo! Būtinai išbandysiu šitą meno kūrinį 🙂

Reply
Asta 17 Vas ’10 - 10:13 am

Na jau, tuoj nuo tų pagyrų į dangų išplasnosiu iš laimės 😀 Ačiū, AJ 😉 Nors ne mano čia išgalvotas šedevras, bet man jis taip pat labai gražus. Ir valgyti skaniau! Net maniškis tai patvirtino, o jau maistą jis vertina tikrai griežtai.. 😀

Reply
Reda 21 Vas ’10 - 7:52 pm

As irgi isbandziau sias bandeles, laaaabai patiko. Super iskilo ir skanu buvo. Aciu uz receptuka!
Ir isvis labai fainas puslapis!

Reply
Asta 21 Vas ’10 - 8:08 pm

Reda, šaunu – džiaugiuosi! 🙂
Ir labai ačiū, labai faina kažkam būti fainu puslapiu, tikrai! 😉

Reply
Desrele 14 Bal ’10 - 12:02 pm

o jei aš vietoj margarino naudočiau sviestą? kaip manot nieko blogiau nebūtų?

Reply
Asta 14 Bal ’10 - 10:52 pm

Desrele, pralėkiau per daug daug mielinės tešlos receptų ir padariau išvadą, kad dažnai jai naudojamas ir sviestas, todėl drįstu sakyti, kad nieko blogo jis nepadarys 🙂

Reply
Laure 28 Spa ’10 - 9:19 pm

O galima ne saunas, bet paprastas mieles naudoti?

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:51 am

Laure, tikrai taip, galima, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad 7 g. sausų mielių atitinka 25 g. šviežių mielių 🙂

Reply
Skaitovė 10 Lap ’10 - 12:28 pm

prisidėsiu prie pagyrų šio puslapio
jis pas mane mėgstamiausuose tupi 😉

Reply
Asta 10 Lap ’10 - 10:00 pm

Ačiū, skaitove 🙂 Labai labai gera girdėti, ačiū už įvertinimą :))

Reply
Niciete 25 Lap ’10 - 3:33 pm

pasinaudojau teslos receptu ir iskepiau bandeliu su darzovemis,zinot tik antra karta teko garbe draugaut su mielemis,bet nepasikuklinsiu pasakyt,kad bandeles isejo tiesiog fantastiskos,skaniausios is kadanors valgytu:)labai skani tesla…minksta puri,tiesiog tirpsta burnoj…aciuuuuu!!!!

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 8:24 pm

Niciete, labai smagu, kad viskas taip puikiai pavyko 🙂 Manęs ši tešla taip pat dar niekad neapvylė – džiugu, kad neapvilia bei dovanoja skanias akimirkas ir kitiems :))

Reply
neblogere Indre 24 Kov ’11 - 3:37 pm

Na grozis bandeliu! ir kaip smagu daryt buvo!pirma syki mieline tesla naudojau bandukems ir ka! pavyko! super tesla, panaudot visokiom bandelem galima- minksta, puri! Aciu !

Reply
Asta 27 Kov ’11 - 7:11 pm

Nėra už ką, Indre 🙂 Labai džiugu girdėti, kad pavyko ir patiko 🙂 Mielinė tešla iš tiesų yra puiki, kai su ja susidraugauji 😉

Reply
Rimantė 25 Lie ’11 - 9:47 pm

Dabar kepu 🙂 labai gražiai atrodo man šios bandelės 🙂 Tikiuosi mano berniukui jos patiks 🙂

Reply
Rimantė 25 Lie ’11 - 11:51 pm

Man 14 bandelių gavosi, dariau su krapais 🙂 labai skanios 🙂

Reply
Asta 26 Lie ’11 - 4:36 am

Rimante, tikriausiai visiems vaikams tokios bandelės patiktų – juk bandelės su dešrele! Džiaugiuosi, kad taviškis – ne išimtis 🙂

Reply

Komentuoti: julė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų