Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

parašė Asta 16 Bal ’18
Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Kartais prireikia laiko pačioms paprasčiausioms tiesoms atrasti. Kaip kad štai: laimė priklauso nuo daiktų, tiksliau, nuo jų skaičiaus. Kuo mažiau daiktų, tuo daugiau vietos lieka laimei.

Pavasarinis tvarkymasis įsibėgėja. Pirmoji ištuštėjo mano spinta. Nes drabužiai, kurių pusėn nežiūrėjau daugiau nei 5 metus, ir tie, kurie man nepatinka, su kuriais jaučiuosi blogai ar ne savimi, ar į kuriuos paprasčiausiai nebetelpu, neturėtų čia būti. Tvarkymo taisyklė paprasta: ant pakabų turi likti tik tie, kurie džiugintų, nesvarbu, kurį iš jų užsimerkusi pačiupčiau.

Per ilgai apranga man buvo reikalas. Noriu, kad nuo šiol ji būtų džiaugsmas ir įkvėpimas! Bent jau įkvėpti, spintai ištuštėjus, tikrai galiu kur kas giliau. O atidarius duris, tokia išsiilgta ramybė… Jokių „neturiu ką apsirengti“ – viską, kas čia liko, aš apsirengti tikrai galiu.

Iš spintos grįžau atgal į virtuvę. Prisiminusi savo silpnybę pustuščiam šaldytuvui, ėmiau planuoti šimtą ir vieną pietų variantą iš likučių. Iš likučių šaldytuve, šaldymo kameroje, spintelėse. Pažadėjau sau daugiau nebepirkti po keturias dideles pakuotes avižinių dribsnių, nes iš parduotuvių jie tikriausiai neišnyks, o štai kvėpuoti virtuvėje bus daug lengviau, kai į lentynas vėl grįš tvarka ir švara, nejučia kažkurią akimirką užleidusios vietą siautėjančiam kelių aukštų balaganui.

Tiesa, balagano išgyvendinti bent jau iš vienos virtuvės spintos kol kas, atrodo, tikrai nepavyks. Už tų durelių – begalė indų fotografavimui. Sukrautos aukščiausios stirtos lėkščių (visų po vieną ar daugiausiai po dvi), vienas į kitą sugulę dubenėliai, svyruojantys puodelių bokštai, daug piramidėmis pagal dydį sukrautų stiklainėlių, padėklų, lentelių, ąsotėlių, vazelių, rankšluostėlių, servetėlių ir dar dešimtys daiktų, kuriuos, neabejoju, esu net pamiršusi, nes jie tiesiog… per giliai. Atsidariusi tą spintą aš visada arba susiimu už galvos, arba viltingai atsidūstu: vieną dieną visi šie per devynerius bloginimo metus sukaupti turtai ras savo vietą mano būsimojoje studijoje. O kol kas, siųsdama svajones ir mintis visatai, aš tik greitai atidarau ir uždarau dureles, kad tie svyruojantys puodelių bokštai neparvirstų nuo neatsargaus mano kvėptelėjimo.

Taigi, taip. Pavasarį į mūsų namus įsileidžiu ne tik maišydama salotas ar bandydama naują ledų receptą. Sveikindama pavasarį, atsisveikinu su daiktais. Nes kuo mažiau daiktų, tuo daugiau vietos lieka laimei.

 Piemeneliu pyragas su ziediniais kopustais

Skonis: 9/10. Jeigu tradicinį piemenėlių pyragą labai mėgstate, nereiktų bijoti, kad bulves pakeitę žiediniais kopūstais, galiausiai jausitės labai smarkiai save apgavę. Nes šis – lengvesnis, sveikesnis – patiekalo variantas taip pat labai puikus! Sultingas jautienos įdaras, kreminės tekstūros žiediniai kopūstai – tai viena iš tų mažų virtuvės apgavysčių, tikrai verta dėmesio. 

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Eighty 20 Nutrition

 Piemeneliu pyragas su ziediniais kopustais

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Žiedinių kopūstų tyrei:
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto (apie 500-600 g žiedynų)
2 valg. š. kokosų aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio džiovintų itališkų žolelių

Įdarui:
1 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
250 g pievagrybių
500 g maltos jautienos
2 valg. š. pomidorų pastos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų itališkų žolelių
1 skardinės (400 g) konservuotų trintų pomidorų

GAMINIMO EIGA

1. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais, sudėkite į vidutinio dydžio puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Virkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 20-25 minutes, kol kopūstas visiškai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, nupilkite vandenį.
2. Išvirtus žiedinius kopūstus sutrinkite su kokosų aliejumi, žiupsniu druskos ir džiovintomis itališkomis žolelėmis iki visiškai vientisos masės.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir plonomis riekelėmis supjaustytas morkas. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakaitinkite, kol ir šie suminkštės.
4. Sudėkite maltą jautieną. Kepkite, kol ši bus iškepusi.
5. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite druską, pipirus, džiovintas itališkas žoleles. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite konservuotus trintus pomidorus ir dar kelias minutes pakaitinkite.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
7. Į vieną didesnį (apie 22 cm skersmens) ar du mažesnius kepimo indus paskirstykite keptą maltą jautieną su daržovėmis. Ant viršaus paskirstykite trintus žiedinius kopūstus.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.

apkepasčesnakaijautienakokosų aliejuspievagrybiaipomidoraipomidorų pastasvogūnaižiediniai kopūstai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortilijų suktinukai su vištiena
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su padažu „Bolognese”

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Porų pyragas

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Vegetariška daržovių lazanija

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Cukinijų ir varškės apkepas

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kreminis airiško viskio likeris

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų