Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAISausainiai

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

parašė Asta 28 Lap ’10
Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Ploju sau katučių ir tyliai pasislėpus gėriuosi kalneliu dovanų, jau nupirktų Kalėdoms. Ne, tai dar ne viskas – dar laukia glėbį malonių akimirkų atnešiantis pakavimo idėjų generavimas, pats pakavimas, atvirukų rašymai. O per šventes laukia ir užvis maloniausios akimirkos – tos akimirkos, kai apkabinsi draugus, artimuosius, įteiksi jiems į rankas kvepiančias, popieriumi šiugždančias dovanėles ir dovanosi šypsenas. Nuoširdžias, tikras, nesumeluotas.

Aš jau šitaip laukiu švenčių, šitaip labai labai.

O kadangi iki Kalėdų liko jau (tik?) 26 dienos, pats laikas rūpintis… meduoliais! Įvairiaformių meduoliukų, be kurių aš jau nebeįsivaizduoju žiemos švenčių. Traškių ir minkštų, švelnaus ir sodraus skonio. Dar aš turiu vieną savybę mėginti vis naują meduolių receptą ar, tiksliau, naujus receptus. Šie metai – ne išimtis. Ieškojau. Radau. Ir nieko nelaukę kibome į kvapnius darbus…

Taigi, šį savaitgalį mūsų virtuvė kvepėjo imbierais, gvazdikėliais ir cinamonu, o mes juokėmės miltuotomis nosimis ir džiaugėmės žavingomis akimirkomis. Kočiojom tešlą, formelėmis spaudėme gėlytes, angelėlius, briedžiukus, kiškučius, drugelius ar eglutes, atsargiai dėjome orkaitėn ir po keliolikos minučių šokio žingsneliu sukomės sodriais kvapais prisipildžiusioje virtuvėje… Iškepusius dėjome į dėžutę, uždarėm ir paslėpėm giliai spintelėj iki švenčių. Tada vėl kibsime į darbą, meduoliukai nusidažys įvairiaspalviais raštais ir bus pasiruošę. Baltoms Kalėdoms.

Gyvenimas susideda iš mažyčių smulkmenų. Labai mažų, bet beprotiškai mielų širdžiai smulkmenų.

Skonis: 10/10.  Nors šie pepparkakor skirti Kalėdoms (ir visi palaikykim kumščius, kad jie jų išlauktų), paragavome ir iš karto, žinoma. Ir visi susižavėjome, tikrai susižavėjome! Jau dabar jie nuostabūs, tuomet sunku įsivaizduoti, kas laukia Kalėdų dieną. Pepparkakor, nors ir nusižengiant gaminti su skystu medumi (o ne su melasos sirupu) gavosi labai plonyčiai, traškūs ir sodraus skonio. Tokie truputį karameliniai, truputį meduoliniai. O ir tešlos minkymo, kalbant apie šiuos meduolius, bijoti neverta, nes man ji net su rankomis minkėsi tikrai puikiai, buvo glotni ir elastinga. Tikrai lengvas darbas ir bet kokius lūkesčius pranokstantis rezultatas. Jei norite truputį kitokių nei paprastai meduolių – labai siūlau išbandyti būtent šį variantą.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Delicious days

Pepparkakor (švediški meduoliai)

Atsispausdinti
Porcijos: 111 nedidelių meduolių (~ 5 kepimo skardos) Paruošimo laikas: 1 val. + 2 val. šaldymas Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

150 g melasos sirupo (aš naudojau skystą medų)
110 g sviesto
100 g rudojo cukraus („Demerara“)
375 g miltų
½ arb.š. cinamono
½ arb.š. malto imbiero
½ arb.š. kepimo miltelių
¼ arb.š. maltų gvazdikėlių
¼ arb.š. druskos
1 didelis kiaušinis

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame puode ištirpinti medų, sviestą ir cukrų nuolat maišant. Leisti masei užvirti, kol visi cukraus kristalai visiškai ištirps. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti mažiausiai pusę valandos. Masė turėtų gautis tokia tąsi kaip karamelė.
2. Dideliame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais, prieskoniais ir druska. Miltų viduryje suformuoti nedidelę duobelę, į ją įmušti kiaušinį, supilti paruoštą sirupą ir suminkyti tešlą (nors originalus receptas teigia, kad su stebuklu, kurio vardas „food processor“ tai bus gana lengva, o su rankomis – sudėtingiau, kadangi tešla labai lipni, norėčiau paprieštarauti ir pasakyti, jog su rankomis tešla taip pat minkėsi palyginti labai puikiai ir pakankamai lengvai). Jei tešla pernelyg lipni, pridėti šiek tiek daugiau miltų, kad būtų įmanoma išminkyti ir suformuoti rutulį. Šį rutulį suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug dviems valandoms (aš tešlą šaldytuve palaikiau pernakt).
3. Įkaitinti orkaitę iki 175 °C temperatūros. Tešlą padalinti į mažesnes dalis ir kiekvieną iškočioti (ploniau lygu geriau) ant miltais pabarstyto paviršiaus. Sausainių formelėmis išspausti meduolius.
4. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Meduolius perkelti ant šių kepimo popieriaus lakštų ir kepti orkaitėje apie 8 – 10 minučių arba kol gražiai parus. Šioje vietoje reikia būtų labai atidiems – kuo plonesni yra sausainiai, tuo greičiau gali perkepti!
5. Iškeptus sausainius perkelti į sandarų indą ar dėžutę ir laikyti kiek tik norisi, o jei pavyksta – net iki Kalėdų.

cinamonasgvazdikėliaiimbieraiKalėdosmeduoliaimedussaldumynaisausainiai
109 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis
kitas įrašas
Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolinis obuolių ir varškės pyragas

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Mėlyninis sūrio tortas

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Kokosinis obuolių pyragas

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Naminiai makaronai su marinara padažu

Mini kukurūzų blyneliai

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Obuoliniai varškės blyneliai

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

109 komentarai

Ineta 28 Lap ’10 - 8:31 pm

Super super super:)
Kepsiu ir aš tokius plonyčius ir traškius meduoliukus!Jetus, kaip norėčiau dabar bent vieno briedžiuko! O dabar dar džiaugiuosi minkštučiais meduoliukais:)) Keptais neperseniausiai:)

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:22 pm

Ineta, tikrai kepk 🙂 Briedžiuku bent virtualiai prašom pasivaišinti 🙂

Reply
Greta 28 Lap ’10 - 8:46 pm

Kokie neapsakomai žavūs! Va tokios smulkmenėlės taip jaukiai nuteikia ir laukimas tampa mielesnis 🙂 Būtinai ir aš kepsiu, būtent šiuos 🙂 Tik labai labai smalsu, kur būtų galima įsigyti tokių formelių, briedžiukų, pavyzdžiui?:)

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:24 pm

Greta, labai geras pasirinkimas yra šie meduoliai, patys geriausi žodžiai jiems 🙂
O formelių tokių galima gauti Kaune, parduotuvėje „Kepėjas” (arba „Arevitos įranga” dar vadinasi), Gertrūdos gatvėje 🙂 Ten ne tik šitų simpatiškų briedžiukų, bet ir angeliukų, sniego senių, mažų ir didelių snaigių, žirafų, zuikelių, drambliukų ir dar daugyyybė kitokių grožybių yra 🙂

Reply
Justina 28 Lap ’10 - 9:02 pm

Vaje, kokie gražuoliukai 😀 Būtinai būtinai darysiu 😀 Tik jau kuris laikas ieškau maltų gvazdikėlių, bet niekur nerandu… Ar jų išvis yra Lietuvoj?

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:25 pm

Justina, tikrai yra, tikrų tikriausiai 🙂 Tik bent jau aš parduotuvėje jų niekad neieškojau, perku turguose esančiose prieskonių parduotuvėse 🙂

Reply
Julė 28 Lap ’10 - 9:25 pm

Žiūrau, naujos formikės išbandytos :)?

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:26 pm

Jule, o kaip gi kitaip 🙂 Naujausiom formelėm smagiausia meduolius išspaudinėti :)) O jau tos snaigės snaigės… aš jau matau, kokios jos bus gražios, kai pasidengs baltu sniegu (t.y. glajum)… 🙂

Reply
Laurindre 28 Lap ’10 - 9:59 pm

Neisivaizduoju, kaip jie gali sulaukti kaledu….As imbieriniu sausainiu sezona atidariau jau pries kelias savaites, nespeju kepti. Dingsta ore…

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:27 pm

Laurinde, iš patirties pasakysiu, kad būna, kad sulaukia 🙂 Kai pakankamai gerai paslepi, visiems garsiai paskelbi esantį jų skaičių (111! Ir nė vienu mažiau!) ir dar aiškiai parodai, kad nukniaukus bus blogai 😀

Reply
Gintarė 28 Lap ’10 - 10:29 pm

Aš kasmet bandau atrasti tobulų kalėdinių sausainių receptą 🙂 Šį būtinai išbandysiu dar šiemet, nes jau tikrai laikas pradėti ruoštis Kalėdoms – kepti sausainius/meduolius ir valgyti mandarinus…
„Arevitoj” šiemet yra briedžiukų????? Tikiuosi, kad kol ten susiruošiu, po tokios reklamos jų neišpirks staigiai 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 10:34 pm

Gintare, vakar briedžiukas dar tvarkingai stovėjo lentynoj 🙂 Bet verčiau paskubėk, vis tik Kalėdos neišvengiamai artėja, jaučiu, kad neilgai trukus prasidės pirkimo manija, ir briedžiukų tikrai gali nebelikti, tuo labiau, kai jie tokie žavūs 🙂
O dėl šių pepparkakor – kai išbandysi, pasipasakok, kaip patiko 🙂 Jei mūsų skoniai sutampa, ir tu šiemet turėtum atrasti tobulų Kalėdinių sausainių receptą 🙂

Reply
Indre 28 Lap ’10 - 11:16 pm

Pernai kepiau šiuos ir šiemet ruošiuosi. Labai geras receptas 🙂

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 11:59 pm

Indre, tikrai pritariu 🙂 Aš galvoju, kad reiktų dar meduolių, man tų 111 mažoka, ir net nesinori kitų bandyti receptų dabar, noooriu šitųųųų :)))

Reply
Asta 28 Lap ’10 - 11:33 pm

atrodo kaip tikri švediški. Reiks ir man šitą receptą išbandyti. Gal bus skanesni nei manieji 🙂
Reiktų man kada Lietuvoje būnant į Kauną palėkti į tą visų giriamą Arevitos parduotuvę 🙂

Reply
Asta 29 Lap ’10 - 12:01 am

Valiooo, taip tikėjausi šitų žodžių :)) Išbandyk, gal tikrai patiks, negali žinot 🙂 Gana ženkliai skiriasi nuo tavojo, tai kad bus bent kiek kitokie, tikiu 🙂

O į Arevitos parduotuvę būnant Kaune užsukti stipriai rekomenduoju – nežinau, kaip užsieniuose, gal čia palyginus kukli ta pasiūla, bet man tai ten visko tiek daug atrodo ir taip norisi! :)) Vien tik sausainių formelių šitiek, kad sunku išsirinkt 🙂

Reply
Živilė 29 Lap ’10 - 9:52 am

Asta, o ar pasidalinsi jau „dekoruotų” meduolių vaizdais?
Aš irgi dar nesuradau „savo” meduolių. Man labiau patinka minkštesni, tai gal šie ne man?

Reply
Asta 29 Lap ’10 - 6:05 pm

Žinoma, Jurga, kad pasidalinsiu, tiesiog dekoruosiu juos likus kelioms dienoms iki Kalėdų, o pasidalinti receptu ir pirminiu meduoliukų vaizdu norėjau dabar, nes juk galbūt kažkas susidomės, norės išbandyti, keps – taigi, receptas dabar, kad tie norintieji spėtų išsikepti 🙂

Reply
Karolina 29 Lap ’10 - 1:41 pm

Laikau špygas, kad tik spėčiau iškepti kažką Kalėdom, kol šios dar nepraėjo 🙂
laaaabai labai gražios nuotraukos :)) tokios šiltos!

Reply
Asta 29 Lap ’10 - 6:06 pm

Karolina, ačiū, labai stengiausi namuose šviesiausią kampą surast :))
Aš irgi už tave špygas palaikysiu 🙂

Reply
duonosirzaidimu 29 Lap ’10 - 3:19 pm

Imbierinukus ėmiau kept tik šiemet, nors netoli darbo buvusioje krautuvėlėje nuolat nusipirkdavau. Svarbiausia, kad jaustųsi imbieras. Dauuug imbiero. Ir cinamono 🙂 Dingsta akimirksiu.
Taviškiai puikūs 🙂

Reply
Asta 29 Lap ’10 - 6:08 pm

Ačiū 🙂 Ką gi, belieka pasveikinti, kad pagaliau juos pradėjai kepti pati, juk savo rankų darbo patys skaniausi :))
O dėl prieskonių, tai man irgi patinka kai jų gausiai jaučiasi, kitaip meduoliukai visai ne kalėdiniai, o paprastučiai sausainiai būna 🙂

Reply
Sima 29 Lap ’10 - 7:48 pm

Kokie mieli meduoliai – net galiu užuosti jų aromatą… Mano artimiausi planai irgi susiję su meduolių kepimu 🙂

Reply
Asta 29 Lap ’10 - 7:55 pm

Taip, Sima, o kaip gi kitaip, kai Kalėdos jau visai ne už kalnų… 🙂 Meduoliukai sėkmingai okupuoja visus tinklaraščius :))

Reply
Indre 29 Lap ’10 - 9:07 pm

Ja tik laiko reikia atrast, o jis kaip smėlis tarp pirštų bėga…

Reply
Asta 30 Lap ’10 - 9:50 pm

Indre, suprantu, ką tai reiškia. Prieš šventes mėgsta univerai prie sienos spausti – kas tiesa, tas ne melas. O dar visada atsiranda šis, dar tas ir anas – o laiko vis mažiau belieka.. Bet aš tikiu, kad tu spėsi! Tikiu ir linkiu 🙂

Reply
Ieva 29 Lap ’10 - 9:47 pm

Labai skanios nuotraukos! 🙂 Tikrai bandysiu šį receptą, tačiau klausimas iškilo. Į dėžutes sausainius sudėti atvėsusius ar dar karštus?

Reply
Asta 30 Lap ’10 - 9:50 pm

Ačiū, Ieva 🙂 Į dėžutes sausainius dedu atvėsusius 😉

Reply
Jurgita 2 Gru ’10 - 3:16 pm

Vakar, kaip tik išbandžiau receptuką:) na ką, tiesiog 11 balų!!:D pirma, dar niekada nebandžiau kaitint medaus su sviestu iki tokios na karamelines konsistencijos-labai įdomus, tiesiog paširdžius glostantis saldumas, antra, pasibeldus laiko trūkumui į duris, tešla šaldytuve pragulėjo visą parą..rezultatas-dar niekada nebuvo taip lengva formuoti tešlą! niekas niekur neprilimpa, ko pasekoje nereikia šveisti visų rankenėlių;p ir per naują formuoti meduolio kai prilimpa prie stalo(labai nemėgstu papildomai dėti miltų, nes sausoki meduoliukai gaunas..) taigi, tataigi-geriausias iki šiol bandytas meduoliukų receptas! Merci beaocoup! Beje, kazkur perskaičiau toki dalykėlį, kad į meduolių dėžutę reikia įdėti obuoliuką ir tada laikyti kelias savaites? gal kas bandė taip daryti? Nes labai smalsu koks skirtumas, nes dar spėčiau jį iš tos dėžutės lauk iškrapštyti, kad kvapiųjų žmogeliukų nepagadintų..;p

Reply
Asta 2 Gru ’10 - 4:53 pm

Jurgita, skaitau tavo komentarą ir šypsausi iki ausų 🙂 Labai labai džiaugiuosi, kad taip patiko! 🙂 Ir asmeniškai pritariu kiekvienam tavo žodžiui dėl meduolių puikumo :))
Dėl obuoliuko, tai aš ir pernai, ir šiemet jį dėžutėn kartu su meduoliais dedu, tikrai nieko jis negadina, netrauk 🙂 Kiek aš žinau, obuolys tiesiog atiduoda savo drėgmę meduoliams ir po to mėnesio būna toks suvytęs, „susiraukštėjęs” 🙂

Reply
Jurgita 2 Gru ’10 - 7:10 pm

ooo na tai ramiai palieku savo meduoliniu zmogeliuku armija su obuoliuko draugija-gal netaip nuobodziaus laukdami kaledu kartoniniam namely po mano lova:D…

Reply
Asta 3 Gru ’10 - 5:53 pm

Jurgita, gera slėptuvė, jei tik pačios ranka kartais nenori netyčiom po lova palyst :)) Sėkmės brandinant meduoliukus! 🙂

Reply
Laurindre 4 Gru ’10 - 10:51 pm

Pagaliau, pagaliau radau tikrai tobulus imbierinius sausainiu. Va sitie tai tikrai tobuli. Iskepiau siandien viena norma. Dabar dar dvi uzmaisysiu rytojui, nes iskeptu liko ant vieno danties. Dabar jau kepsiu tik situos. Daugiau jokiu eksperimentu.
Labai aciu uz recepta…

Reply
Asta 5 Gru ’10 - 11:42 am

Laurinde, labai džiaugiuosi, kad atradai Savo Tuos Tikruosius Meduolius 🙂 Sėkmės kepant, gražių akimirkų dekoruojant ir skanaus valgant! :))

Reply
Jurgita 5 Gru ’10 - 3:10 pm

ah jei jau apie dekoracijas prakalbom, gal kas zinot, kur Vilniuj rasti didesni pasirinkima maistiniu dazu, spalvotu burbuliuku ir pan.? Nes ir paciuose didziausiuose prekybcentriuose pasirinkimas labai skurdus..;/

Reply
Asta 7 Gru ’10 - 8:21 pm

Kadangi aš Vilniuje svečias be galo retas, šiuo klausimu tikrai, gaila, nieko negaliu patarti 🙁

Reply
Kalėdinės meduolinės eglutės « Saulėta virtuvė 6 Gru ’10 - 7:32 pm

[…] tai – Kalėdiniai meduoliai 🙂 Tiesa, jei gaminčiau (kai gaminsiu) antrą kartą, rinksiuosi kitą tešlą, mat ši minusiuką gavo ir už menką savo elastingumo, sunkų minkymo procesą ir […]

Reply
Vilda 6 Gru ’10 - 9:15 pm

O vietoj rudojo cukraus negalima dėti paprasto? ar dėl to nenukentės spalva?:)

Reply
Jurgita 6 Gru ’10 - 10:54 pm

Naudojau paprasta balta cukru tik siek tiek maziau, ir daugiau medaus, tai rudut ruduteliai ir skanut skanuteliai gavos:DD man kepiniai su rudu cukrum daugiau ne spalva kitokie, bet su tokiu truputuka karameliniu prieskoniu ir maziau saldus buna. Si karta jau pasibaiges buvo tai teko yprasta panaudoti;p

Reply
Asta 7 Gru ’10 - 8:20 pm

Vilda, Jurgita, galbūt spalva ir nenukentės labai, bet juk skonis svarbesnis, kaip manot? :)) O būtent šiems meduoliukams aš labai rekomenduočiau naudoti rudąjį cukrų, nes jie tuo ir išskirtiniai – plonyčiai, traškūs ir karameliniai 🙂

Reply
Vilma 7 Gru ’10 - 6:57 pm

Sveiki,

nerealūs sausainiukai. Kepiau pirmą kartą. Šeimyna kaip skėriai dorojo sausainiukus :).
FANTASTIŠKI.
Ačiū už receptą.
Kepsim būtinai ir šventėms.

Reply
Asta 7 Gru ’10 - 8:20 pm

Vilma, labai džiaugiuosi, kad patiko taip labai 🙂 Sėkmės kepant dar ir dar kartą ir skanių jums švenčių! 🙂

Reply
Agnė 7 Gru ’10 - 10:47 pm

Na ką, tešla užminkyta, patupdyta šaldytuve, su nekantrumu laukiu rytojaus 🙂 tikiuosi, viskas bus gerai, nes meduolius kepsiu pirmą kartą gyvenime :)))

tik paaiškinkit man neišmanėlei plačiau apie tą obuolį… jį ten taip paprastai, nei luptą nei pjaustytą įdėt kartu su jais ir palikti? 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 1:49 am

Agne, viskas bus gerai, tikrai, meduolius kepti tikrai nėra sudėtinga, pamatysi 🙂
O dėl obuolio – va, čia jo visai nereikia. Ačiū Astai už atvedimą į protą, nes aš kažkaip pamiršau, kad šie meduoliai yra ir turi būti traškūs (kaip užmiršau, tai neįsivaizduoju, nes tuo pat metu aplinkui visiems skelbiau, kad man jie nereaaaliai patinka dėl savo traškumo ir karamelinio skonio) 😀 Atsiprašau už suklaidinimą labai labai 🙂

Obuoliukas dedamas prie storesnių, minkšesnių meduolių, kad sugertų jo drėgmę ir per tą laikymo iki Kalėdų laiką suminkštėtų šiek tiek 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 12:34 am

bet švediški meduoliukai turi būti traškūs, tad kam obuolio drėgnumas? va kai norisi minkštų storų meduolių, tai suprantu, kad jie turi išlaikyti minkštumą. įdomiai šia su tuo obuoliu 🙂 nekritikuoju jokiu būdu, tik garsiai mąstau 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 1:46 am

Asta, perskaičiau ir, žinok, balsu juoktis iš savęs pradėjau. Nu tikrai, fantastika! Ir kur mano protas?! Būna ir taip, atostogų išeina. Jetau jetau, kokia gėda, nu bet aš tikrai net nepagalvojau apie tokį dalyką 😀 Kažkaip iš įpročio… Obuoliukas jau išimtas, o meduoliai vis dar tokie patys traškūs, kokie ir buvo tik iškepus, taigi, viskas gerai 🙂 Ačiū už atvedimą į protą! :)))

Reply
Jurgita 8 Gru ’10 - 9:22 pm

wuaaaaa begu gelbeti savo meduoliu!!!! Obuoly, lauk is dezutes!:DDD

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 11:21 pm

😀 Iš tiesų tai tikrai tas obuolys nepadaro tokio stebuklo, kad per savaitę meduoliai minkštutėliai iš traškių taptų 🙂 Net per mėnesį jie suminkštėja čiut čiut, o tiksliau – nesukietėja 🙂 Taigi, tavo meduoliai tikrai išgelbėti 🙂
Dar kartą atsiprašau už tokį proto užtemimą ir suklaidinimą 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 10:24 pm

chi chi o aš maniau kad jau aš su protu susipykus ir kažko nebesuprantu. na bet džiugu, kad šitiek meduolių išgelbėjau 😀
o šitą postą tai jaučiu metų nugalėtoju galima skelbti su tokiu kiekiu komentarų 🙂

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 11:23 pm

Ne ne, čia aš su protu susipykau.. vis dar negaliu suprasti, kaip tai įmanoma – pačiai sau prieštarauti ir visiškai nesusimąstyti 🙂 Na, taip, kalta, kaip nors išpirksiu savo kaltę 🙂 O tau labai Ačiū! 🙂 Gerai, kad dar bent pačiam post’e apie tą obuolį nepripostringavau 😀
O dėl metų nugalėtojo post’o, tai gal ir galima 🙂 Nors „Raffaello” torto dar toli gražu nelenkia, bet anas ten jau kiek ilgiau nei metus komentuojamas :))

Reply
Asta 8 Gru ’10 - 11:58 pm

o einu raffaelo torto ieškoti 🙂

Reply
Asta 9 Gru ’10 - 12:44 am

Bėk :))

Reply
Vilma 9 Gru ’10 - 12:36 am

Išduokit paslaptį, į ką pakuojate sausainėlius-meduoliukus dovanodamos juos Kalėdų proga… :))

Reply
Asta 9 Gru ’10 - 12:48 am

Visiškai ne paslaptis, Vilma 🙂 Dažniausiai pakuoju į skaidrų dovanų popierių ir kaspinėliu užrišu. Minimalistiška ir man labai gražu 🙂 Kartais meduolius sudedu į pintą krepšelį ir jį taip pat supakuoju į skaidrų popierių bei užrišu kaspinėliu 🙂
Va čia matyti pavyzdys, kokios kuklios dovanytės laukė žmogučių pernai – http://sauletavirtuve.files.wordpress.com/2009/12/dsc06616.jpg
Arba dar esu dėjus meduolius į indelius biriems produktams – štai čia nuotraukoje matosi – http://sauletavirtuve.files.wordpress.com/2010/01/minksti-meduoliukai-2.jpg 🙂

Reply
gpmagija 9 Gru ’10 - 7:00 pm

Spėsiu, juk į mugę pažadėjau jų nuvežt, tai darbuojuos. 6h – užkaista dviguba cukraus norma 😀 tikiuos iki 00 spėsiu pabaigti, kad nevirsčiau moliūgu 😀

Reply
Asta 9 Gru ’10 - 8:22 pm

Oi tu, moliūgėli moliūgėli :)) Laikysiu kumščius, kad spėtum! 🙂

Reply
Redared 9 Gru ’10 - 11:03 pm

Isbandziau ir as siandien si recepta 😀 tik kazi kodel man jie lipo prie kepimo popieriaus, kai kuriuos buvo sunkoka nukrapstyt, kad sveiki liktu (apacia nutrupa)?..ir kas liecia imbiera, tai kita karta jo norma jau ne dvigubinsiu, o trigubinsiu :DDD

Reply
Asta 10 Gru ’10 - 12:47 am

Redared, sakyk, gal tavo kepimo popierius kartais tas rusvos spalvos? Gal kiti ir juoksis, bet aš ne kartą įsitikinau, kad prie rusvo kepimo popieriaus man viskas ir visada limpa, o prie balto – niekad 🙂
O dėl imbiero, tai taip, prieskonius reik visada pagal savo skonį pasikoreguot 🙂 Mums buvo pats tas, nes yra žmonių, kuriems nelabai patinka itin ryškus kalėdinių prieskonių jutimas kepiniuose 🙂

Reply
Redared 10 Gru ’10 - 12:09 pm

nea, mano baltas, bet buvau nusipirkusi pati pigiausia, tai gal jam tikrai, kas ne taip 😀 bandysiu ant kito 🙂

Reply
Asta 10 Gru ’10 - 1:31 pm

Tikrai, žinok rekomenduoju pabandyti kokį kitą, ne patį pigiausią :))
Aš visada naudoju štai tokį – http://www.popieriusplius.lt/mambo/components/com_virtuemart/shop_image/product/4600e731160e80528a0d3f6dd650cb56.jpg

Reply
Agnė 9 Gru ’10 - 11:20 pm

Prikepiau ir aš vakar šitų skanėstų 🙂 ką tik vienu mažiau liko, nes gi reikia paragauti,koks jo skonis antrą dieną po kepimo 😀
skanu 🙂 nesakyčiau, kad idealu, bet skanu (šiaip aš savo gaminamam maistui labai reikli, tai dažniausiai man pačiai idealiai niekad nebūna, nors kiti ir giria 😀 ). Tik gal per kieti jie man kažkaip… Plonesni dar nieko,bet tie kurie truputį storesni, tai vos įkandami vakar po kepimo buvo 🙁 teks į aguonpienį mirkyt 😀

Reply
Asta 10 Gru ’10 - 12:48 am

Agne, šių meduolių kepimo principas ir yra „ploniau = geriau”, aš juos kuo ploniau ir stengiaus visus kočioti, todėl jie pas mane tokie traškučiai, bet ne kieti 🙂 Va, pamoka kitam kartui bus :))
O šiaip, skonis subjektyvus dalykas – man jie vis tiek idealūs :))

Reply
Daliam 12 Gru ’10 - 12:34 am

Skanus gavosi. Improvizavau, dejau biski grietines – gavosi minkstesni, bet jega. ACIU.

Reply
Asta 13 Gru ’10 - 12:41 am

Daliam, nėra už ką. Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Žiema 12 Gru ’10 - 1:26 pm

Jau mėgaujuos jais… Labai skanūs gavos. Tik aš dar dėjau kardamono ir šiektiek daugiau cinamono ir gal kitą kartą bandysiu dėti visą šaukštelį imbiero. 🙂
Ačiū už receptą. 😉

Reply
Asta 13 Gru ’10 - 12:43 am

Žiema, su prieskoniais tai taip – čia jau kiekvienas pagal savo skonio receptorius turi pasikoreguot 🙂 Aš irgi gal dėčiau daugiau, jei atvirai, bet teko „laimė” šalia turėti žmogų, kuriam nelabai patinka gausus prieskonių kvapas ir skonis 🙂

Smagu labai, kad gavosi skanūs ir patiko 🙂

Reply
Milda 14 Gru ’10 - 11:05 am

Vakar susiruošiau kepti šituos geruosius 🙂 Šįryt visas butas vis dar kvepėjo taip ramiai džiugiai kalėdiškai. Trapučiai ir be galo gardūs, šiandien imsiuos dekoravimo. O kepančioms tai dar toks nedidelis patarimas: tešlą galima kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų – šitaip atkrinta perkėlimo problema. tiesiog imi lapą su visais sausainiukais ir dedi tiesiai į skardą. o ir išsikočioja geriau ir lygiau, ir nelimpa prie nieko (net prie rusvo kepimo popieriaus!)

Smagių artėjančių švenčių visoms! 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 5:20 pm

Milda, smagaus tau dekoravimo ir, žinoma, džiaugiuosi, kad patiko sausainėliai 🙂 Ir dėkui už patarimus 🙂 Nors keista, aš dar gyvenime su tokia paklusnia tešla nedirbus – man nė trupučiuko ji nelipo (vos vos miltais stalą pabarsčius kočiojau) ir persikėlė labai lengvai ant kepimo popieriaus 🙂

Reply
Milda 14 Gru ’10 - 5:42 pm

na, aš irgi nesakau, kad limpa jinai ar labai nepaklusni, bet kai tie sausainiukai toookio plonumo, perkeliant vistiek šiek tiek deformuotis nori

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 5:50 pm

Na, taip, šitas teisingai, tavasis variantas yra paprastesnis 🙂

Reply
Kalėdiniai meduoliai 14 Gru ’10 - 1:33 pm

[…] Šaltinis: Saulėta virtuvė http://sauletavirtuve.wordpress.com/2010/11/28/pepparkakor-arba-meduoliai-svediskai/ […]

Reply
Eglė 16 Gru ’10 - 8:45 pm

O kokio dydžio maždaug Jūsų formelės? Nes man niekaip tiek daug nesigavo, nors nėra didelės maniškės:D

Reply
Asta 18 Gru ’10 - 11:53 pm

Egle, dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet mažutės mano, gal apie 4 – 5 cm. aukščio 🙂 Be to, šituos meduolius itin plonai kočioti reikia, todėl ir gaunas tikrai daug 😉

Reply
Edita 18 Gru ’10 - 1:47 pm

Puolu minkyt tešlos 😀

Reply
Asta 18 Gru ’10 - 11:53 pm

Sėkmės, Edita! 🙂

Reply
meskute 18 Gru ’10 - 3:11 pm

Noriu pasiteirauti 🙂 eilini karta susizavejau tavo receptais, o sikart siuo 🙂 sakyk ar iseitu is sios teslos padaryti meduolini nameli? yra daug receptu gaminant ji, bet noriu kad ir pats meduolis butu labai skanus 🙂

Reply
Asta 18 Gru ’10 - 11:54 pm

Meškute, tikrai taip – pati šiandien sau namelį susilipdžiau būtent iš šios tešlos 🙂 Kurią dieną prisiruošus ir pasirodysiu :)) Sėkmės ir lauksiu pasakojimo, kaip pavyko! 🙂

Reply
meskute 19 Gru ’10 - 11:20 am

Kaip suprantu namelio sienos turi būti kiek storesnės nei šių meduolių. Kokios storio patartum kočioti? DOmiuosi, nes pirmą kartą darysiu 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 12:40 am

Na, jei namelio sienas klijuosi su glajumi, tai gali būti ir plonos, neturi reikšmės. Tačiau jei norėsi sutvirtinti smeigtukais (kaip kad aš darau), tai vertėtų kočioti kiek storesnes, gal ~ 3 mm. storio 🙂 Tačiau nepamirštam, kad šie meduoliai kuo plonesni, tuo skanesni, taigi.. 🙂

Reply
meskute 20 Gru ’10 - 10:36 am

Supratau 🙂 dėkui, žiūrėsim, kas gausis 🙂

Asta 20 Gru ’10 - 9:58 pm

Sėkmės, meškute, lauksiu pasakojimo apie rezultatus :))

Viktorija 19 Gru ’10 - 4:23 pm

Tikrai tikrai nuostabūs meduoliukai. Aš truputį net nukrypau-dariau ne su sviestu, o su margarinu kepiniams, o vietoj melasos naudojau paprastą medų-net ne skystą..Bet man jie gavosi vistiek tokie traškūs, bet ne kieti, ir o skanume..:D Labai verti dėmesio;)
Ačiū už tokius puikius receptus:) Ir dovanų idėjas;)

Reply
Asta 20 Gru ’10 - 12:38 am

Viktorija, labai smagu, kad meduoliai – nors ir su nemenkais nukrypimais – gavosi tokie skanūs 🙂 Nėra už ką, žinoma. Tai visiems skaitytojams – ir Tau! – ačiū, kad skaito, naudojasi, komentuoja… :))

Reply
Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos « Saulėta virtuvė 20 Gru ’10 - 12:36 am

[…] jam drąsiai išberti faktus, pagardindama skaičiais. 33 meduoliniai nameliai. Plius minus 370 meduolių. 7 meduolinės eglutės. 12 meduolinių žaisliukų. 1 meduolinė žaisliukų girlianda. Ir… […]

Reply
Skanestu megeja 24 Gru ’10 - 11:22 pm

Superiniai meduoliai!!!! dar ne karta ir ne viena tikrai kepsiu http://img121.imageshack.us/img121/8651/atvaizd0379.jpg

Reply
Asta 26 Gru ’10 - 3:09 pm

Na, labai džiugu, kad taip patiko 🙂 Labai gražūs ir nuotaikingi tavo meduoliukai :))

Reply
Julija 26 Gru ’10 - 3:50 pm

Merginos, o gal kuri patartų kaip pasigaminti glajų namuose?
Pirmą kartą kepsiu sausainukus, ir glajų nori pasigaminti namuose, nes šiuo metu tikrai neturiu galimybės pirkti 🙂

Reply
Asta 26 Gru ’10 - 7:25 pm

Julija, jei kalba eina apie paprastą baltą glajų, tuomet viskas labai paprasta: cukraus pudra + kiaušinio baltymas + citrinos rūgštelė. Į dubenėlį su kiaušinio baltymu po truputį berk cukraus pudrą ir vis maišyk, kol bus tinkamos (gana tirštos, kad būtų galima piešti meduolius ir viskas „neišplauktų) konsistencijos. Dėl skanumo žiupsniuką citrinos rūgštelės įmaišyk, pagal skonį. Ir viskas 🙂

Reply
Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis « Saulėta virtuvė 26 Gru ’10 - 11:25 pm

[…] 1 porcija meduolinės pepparkakor tešlos […]

Reply
Birutė 29 Gru ’10 - 9:08 pm

Kepiau Kalėdoms. Puošiau cukraus glajum. mes mėgstam stipresnio skonio, tai dėjau cinamono ir imbiero gal po 2 v.šaukštus, nebuvo per stipru, galima ir daugiau, mano skoniui. Bet nenaudojau gvazdikėlių, nes nepatinka jie. Žodžiu, prieskoniai tai čia jau skonio reikalas.
Bet kitas momentas – labai sunkiai ėjosi formuoti meduolius, nes nors ir pašaldyta, tešla be galo trapi ir minkšta gavosi, gal reikėjo daugiau miltų (dėjau gramas graman pagal receptą). O skonis gavosi labai geras – nekieti visai, nors kočiojau storai (plonai nesigavo dėl tešlos trapumo), ir gavosi tokie lengvai atkandami meduoliukai, superskanūs.

Reply
Asta 30 Gru ’10 - 12:31 am

Birute, čia tai pokštas – man kaip tik toookia puiki, tokia elastinga, be galo lengvai besikočiojanti tešla gavosi, tiesiog idealiausia bene, kokią rankose esu laikiusi. Tikrai. Ir tikrai ne man vienai taip. Todėl, kur čia šuo pakastas, net sunku atspėti. Galbūt sirupą tą „karamelinį” nepilnai išvirėte, iki tąsumo? O kad miltų trūko nemanau – juk tada tešla kaip tik būtų lipni, o ne biri.. Hm, na, bet belieka nuoširdžiai džiaugtis, kad nepaisant proceso, rezultatas gavos skanus 🙂 Nors irgi ne toks, koks turėtų būti pagal viską. Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi :))

Reply
Birutė 30 Gru ’10 - 4:16 pm

Tai ir galvoju, kad reikės bandyti ir per kitas Kalėdas pagal šį receptą kepti, nes skonis tai labai geras. Ko gero, gali būti esmė sirupe, gal jį per trumpai viriau. Tiesa, prisiminiau, kad vieną komponentą ėmiau juk kitokį, vietoj „Demerara” cukraus – tamsiai rudą „Muscovado” cukrų, nes tokį jau nusipirkau… Tiesiog tas mano tešlos trapumas pasireiškė tuo, kad viskas gerai vyko iki tol, kol reikėdavo paimti suformuotą sausainį ir perkelti į skardą, neįmanoma, jis man plyšdavo rankose nuo savo meno svorio. Todėl tik storai kočiotus sausainiukus pavyko suformuoti šiaip taip.

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:34 pm

Na, jei trapumas pasireiškė taip, o ne kitaip, tai vieną dalykėlį galiu rekomenduoti – kočiokite tešlą tiesiai ant kepimo popieriaus, išspauskite sausainius ir nuo kepimo popieriaus nuimkite tik tuos tešlos likučius. O išspausti sausainiai liks jau ant jo, todėl jų nereikės niekur perkėlinėti 🙂

Reply
Birutė 3 Sau ’11 - 12:55 pm

Tai va taip ir pagalvojau, kad ko gero reiks daryt, jeigu vėl taip bus ir kitą kartą. Nes būtinai kartosiu.

Asta 6 Sau ’11 - 11:23 pm

Tikėkimės, kad kitas kartas bus sėkmingesnis 🙂

Irma 1 Sau ’11 - 3:48 pm

Asta, ačiū už nuostabų receptą. Nors Kalėdos jau praėjo, bet šiandien – pirmąją naujųjų metų dieną, kepiau šiuos dieviško skonio meduolius. Esu iš tų šeimininkių, kurios nieko tiksliai nematuoja. Taip dariau ir šį kartą. Nežinau, ar taip tiksliai pataikiau, ar kas nutiko, bet meduoliai išėjo nerealūs, tešla paklusni, elastinga. Viskas puiku. Tiesa, pirmus gal vos vos per plonus iškočiojau. Netrukus įdėsiu visą gamybos ir valgymo prosesą į savo tinklapį http://www.fotoflash.lt
Ačiū, kad kuri ir daliniesi. Su Naujais metais, sėkmės Tau 🙂

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:35 pm

Irma, nėra už ką 🙂 Labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir patiko 🙂 Labai lauksiu, kol galėsiu pamatyti visą meduoliukų kepimo bei ragavimo procesą tavo tinklapyje 🙂

Reply
Azalija 22 Kov ’11 - 3:47 pm

Taigi FOOD PROCESSOR ne kas kita, o kombainas ir švedės nesivargina minkyti tešlų su rankomis, jei turite namie tokį tik pasilegvinsite savo darbą!
Sėkmės šiais metais kepant Kalėdoms !!!
O štai čia nuoroda apie kombainus ir kokių jų tik nebūna! ;-)))
http://www.google.se/search?q=food+processor&hl=sv&prmd=ivnsr&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=G5iITZe9M5HGswb0l7zDDA&ved=0CEYQsAQ&biw=1280&bih=709

Reply
Asta 22 Kov ’11 - 8:03 pm

Azalija, ačiū už nuorodą ir už papasakojimą 🙂 Deja, tokio dalyko aš neturiu, todėl ir naudojuos rankomis sėkmingai :))

Reply
Jolanta 11 Lap ’11 - 4:34 pm

Labas vakaras,
jau pradedu narstyti po kaulelį vos ne kiekvieną kalėdinių meduolių receptą. Planuoju šiais metais „statyti” meduolinį namelį. Susidūriau su problema, tad tikiuos, kad padėsite ją išspręsti savo žiniomis. http://www.marthastewart.com/339021/molasses-gingerbread-cookie-dough tai receptas, pagal kurį norėčiau gaminti namuką. Jūsų nuomone, ar verta juo pasitikėti? Gal galite paaiškinti man porą dalykų?
1. Recepte parašyta naudoti mollasses. Tai yra cukrus ar kaip ir jūsų recepte minimas melasos sirupas? O gal tai vienas ir tas pats? Ta cukraus įvairovė visai supainiojo mane.
2.Turiu nusipirkus tamsaus cukraus(mollases). Ant pakelio parašyta, kad įpylus į dubenį ir apdengus drėgnu rankšluosčiu, cukrus atgauna savo pradinę formą. Taigi, ar palaikius tą cukrų gausiu vadinamąjį melasos cukrų?
3. Tame nuorodoje esančiame recepte reikia naudoti rudą cukrų ir melasą. O kiaušiniai neminimi, tad ar patikimas šis receptas?
Būsiu dėkinga už visas Jūsų suteiktas žinias. 😉

Reply
Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis | Saulėta virtuvė 8 Gru ’11 - 6:36 am

[…] 1 porcija meduolinės pepparkakor tešlos […]

Reply
Sluoksniuotas desertas su meduoliais | Saulėta virtuvė 20 Gru ’11 - 8:45 pm

[…] 4 persikai 500 g maskarponės sūrio 220 g cukraus 2 valg. š. citrinos sulčių 500 ml grietinėlės 230 g meduolių […]

Reply
Rūta 10 Gru ’13 - 4:07 pm

Pagaliau atradau tobulų meduolių receptą, jau iškepus supratau, kad jie nuostabūs, dingo nuo stalo staigiai, tai teko dar ir dar kept 🙂 Dabar paslėpti sandarioje dėžutėje ir tik galiu įsivaizduoti kokie nerealūs jie bus Kalėdų rytą 🙂
Ačiū dar kartą Jums už nuostabius receptus!

Reply
Asta 17 Gru ’13 - 10:39 am

Rūta, nėra už ką 🙂 Aš jaučiausiai tikriausiai lygiai taip pat, kai pirmą kartą atradau šį receptą. Nuo tada meduolius kepu tik pagal jį 🙂

Reply
svaja 17 Gru ’14 - 1:28 pm

Puikus receptas! Nesenai iš šių sausainių tešlos kepiau namelį, o dabar kepsiu ir sausainius, kuriuos ruošiu dovanoms 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 4:20 pm

Svaja, ačiū, džiaugiuosi, kad patinka 🙂 Kvapnių ir skanių kepinių!

Reply
mimi 18 Gru ’16 - 5:25 pm

Turbut 30 kartų perskaičiau receptą ieškodama ką praleidau ar padariau ne taip..nu nerandu, nebent tai kad kiaušinis m dydzio..karamelė gavosi nuostabi, o tešla gavos tokia trapi ir riebi, tarp ruebaluotų pirštų net jaučiai miltų kruopeles ir tešlą galima laužyt..bandžiau kažką iš jos išspaust (nesikočiojo, trupėjo) tai kantrybės užteko tik pusei skardos..kepant jie visai prarado forma ir iškilo..dbr sėdžiu ir galvoju ka daryt su likusiu kamuoliu tešlos o taip norėjau tu sausainių, tris metus kaupiausi ir še boba devintines.. o gal bandyt su kitais miltais, gal čia tie ekstra miltai tokie nesukimbantys į vientisą tešlą

Reply
mimi 19 Gru ’16 - 7:19 pm

ateinu su update savo ankstesniam komentarui, kad tesla pavyko reabilituot 🙂 imusiau dar kiausini ir dadejau miltu, pamarinavau para laiko saldytuve ir pavyko ja isminkyt nors ir ne taip plonai kaip man noretusi 🙂 o apie skoni tai man siek tiek persaldu ir prieskoniu kitakart deciau daugiau nes megstu intensyvu skoni, nors zinau kad kiti tu gvazdikeliu visokiu nemegsta 🙂 as prieskonius maliausi kavamale, dar dejau kardamono ir kvapiuju pipiru tai aromatas – pasaka 🙂

Reply
Kalėdiniai meduoliai (Pepparkakor) | Anna Cooks At Nights 20 Gru ’17 - 2:34 pm

[…] šaltinis Saulėta virtuvė/Delicious […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų