Atrodo, kad visas pasaulis – nuo Italijos iki Švedijos, nuo Maroko iki Brazilijos – turi savo kukuliukų receptą. Kartais juos skiria kone visas ingredientų sąrašas, o kartais – tik vienas ingredientas, bet juk minkštų, sultingų, gardžių kukuliukų niekad nebus per daug!
Aplieję juos klampiu medaus, česnakų ir sojų padažu, paruošite azijietiškus kukuliukus. Padažas kukuliukams suteiks pikantiškumo, ryškaus charakterio ir to sunkiai žodžiais nusakomo umami skonio. Už šitai reikia dėkoti sojų padažui – šįkart naudojau jau pamėgtą „Kikkoman“. Trys viename: trumpa ir aiški sudėtis, patogus dozavimas ir, svarbiausia, puikus skonis!
Dalijuosi kukuliukų receptu, kuris mintimis nukels į tolimąją Aziją. Skanaus!
Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kukuliukams:
500 g maltos kalakutų (arba vištos) šlaunelių mėsos
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 kiaušinio
3 skiltelių česnako
1 valg. š. „Kikkoman“ sojų padažo
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Brokoliams:
1 brokolio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Padažui:
¼ stiklinės (62 ml) „Kikkoman“ sojų padažo
6 valg. š. medaus
6 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
4 tarkuotų česnako skiltelių
2 valg. š. tarkuoto imbiero
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
virtų ryžių
svogūnų laiškų
sezamų sėklų
aitriųjų paprikų dribsnių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Paruoškite kukuliukus. Dubenyje sumaišykite maltą kalakutų šlaunelių mėsą, džiūvėsėlius, kiaušinį, tarkuotas česnakų skilteles, sojų padažą, druską ir pipirus.
3. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Turėtumėte gauti apie 20-25 kukuliukus.
4. Paruoškite brokolius. Brokolius supjaustykite žiedynėliais ir suberkite į dubenį.
5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotomis česnakų skiltelėmis, druska ir pipirais. Supilkite ant brokolių ir išmaišykite. Brokolių žiedynėlius paskleiskite ant kepimo skardos šalia kukuliukų.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol kukuliukai bus iškepę (vidinė temperatūra turi siekti 72 °C), o brokoliai gardžiai apskrus.
7. Kol kukuliukai ir brokoliai kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir leiskite lėtai kunkuliuoti dar apie 5-7 minutes, kol padažas sutirštės.
8. Jei norisi dar tirštesnio padažo, šaukštelį kukurūzų krakmolo ištirpinkite šaukšte šalto vandens, supilkite į puodą su padažu ir dar trumpai pakaitinkite. Nuimkite nuo ugnies.
9. Patiekite. Iškeptus kukuliukus sudėkite į dubenį, apliekite padažu ir išmaišykite.
10. Į lėkštes ar dubenėlius dėkite ryžių, kukuliukų, keptų brokolių. Apiberkite saujele smulkintų svogūnų laiškų, sezamų sėklomis, aitriųjų paprikų dribsniais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman