Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

parašė Asta 25 Kov ’24
Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Atrodo, kad visas pasaulis – nuo Italijos iki Švedijos, nuo Maroko iki Brazilijos – turi savo kukuliukų receptą. Kartais juos skiria kone visas ingredientų sąrašas, o kartais – tik vienas ingredientas, bet juk minkštų, sultingų, gardžių kukuliukų niekad nebus per daug!

Aplieję juos klampiu medaus, česnakų ir sojų padažu, paruošite azijietiškus kukuliukus. Padažas kukuliukams suteiks pikantiškumo, ryškaus charakterio ir to sunkiai žodžiais nusakomo umami skonio. Už šitai reikia dėkoti sojų padažui – šįkart naudojau jau pamėgtą „Kikkoman“. Trys viename: trumpa ir aiški sudėtis, patogus dozavimas ir, svarbiausia, puikus skonis!

Dalijuosi kukuliukų receptu, kuris mintimis nukels į tolimąją Aziją. Skanaus!

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
500 g maltos kalakutų (arba vištos) šlaunelių mėsos
3 valg. š. džiūvėsėlių
1 kiaušinio
3 skiltelių česnako
1 valg. š. „Kikkoman“ sojų padažo
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Brokoliams:
1 brokolio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
¼ stiklinės (62 ml) „Kikkoman“ sojų padažo
6 valg. š. medaus
6 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
4 tarkuotų česnako skiltelių
2 valg. š. tarkuoto imbiero
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
virtų ryžių
svogūnų laiškų
sezamų sėklų
aitriųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Paruoškite kukuliukus. Dubenyje sumaišykite maltą kalakutų šlaunelių mėsą, džiūvėsėlius, kiaušinį, tarkuotas česnakų skilteles, sojų padažą, druską ir pipirus.
3. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Turėtumėte gauti apie 20-25 kukuliukus.

4. Paruoškite brokolius. Brokolius supjaustykite žiedynėliais ir suberkite į dubenį.
5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotomis česnakų skiltelėmis, druska ir pipirais. Supilkite ant brokolių ir išmaišykite. Brokolių žiedynėlius paskleiskite ant kepimo skardos šalia kukuliukų.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol kukuliukai bus iškepę (vidinė temperatūra turi siekti 72 °C), o brokoliai gardžiai apskrus.

7. Kol kukuliukai ir brokoliai kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir leiskite lėtai kunkuliuoti dar apie 5-7 minutes, kol padažas sutirštės.
8. Jei norisi dar tirštesnio padažo, šaukštelį kukurūzų krakmolo ištirpinkite šaukšte šalto vandens, supilkite į puodą su padažu ir dar trumpai pakaitinkite. Nuimkite nuo ugnies.

9. Patiekite. Iškeptus kukuliukus sudėkite į dubenį, apliekite padažu ir išmaišykite.
10. Į lėkštes ar dubenėlius dėkite ryžių, kukuliukų, keptų brokolių. Apiberkite saujele smulkintų svogūnų laiškų, sezamų sėklomis, aitriųjų paprikų dribsniais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman

Azijaazijos virtuvėbrokoliaičesnakaiimbieraskalakutienakukuliukaimedusryžiaisezamų sėklų aliejussojų padažas
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė panakota su medumi ir uogomis
kitas įrašas
Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Tobulas varškės apkepas

Bananinis varškės apkepas

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Purūs pusryčių blyneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Cukinijų apkepas

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Rizotas su brokoliais

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Tiramisu Affogato

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Žaliasis avokadų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų