Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Pyragėliai su pomidorais

parašė Asta 9 Vas ’10
Pyragėliai su pomidorais

Rytas. Su žadintuvu.

O jis, žadintuvas, šiandien ryte nuskambėjo nei anksčiau, nei vėliau, o lygiai… šeštą valandą. Ne daugiau kaip keturios valandos po akimirkos, kai galiausiai pavyko užmigti. O aš sąžiningai jį tris kartus perstačiau, kol galiausiai didelėmis pastangomis po šešių penkiolika sugebėjau išlipti iš šiltų patalų į vėsią tamsą. Nejaukią tamsą, kuri manęs tikrai nepasitikdavo tais maloniais atostogų rytais, kai galėdavau palaimingai snausti iki dešimtos, o po to dar valandą vartytis lovoje… mm, tas saldus ilgesys.

Bet įrašas šį kartą – koks netikėtumas – nebus saldus. Parodysiu prieš keletą dienų keptus (ir jau ne kartą keptus) pyragėlius – užkandėlius pagal Neringą, skanius tiek dar šiek tiek šiltus, tiek šaltus. Labai tinkamus tokiems rytams kaip šis – kai visus rytinius ritualus naiviai bandai atlikti per keletą minučių, o blynų kepimams, sumuštinių tepimams ar košių virimams nelieka nė trupinėlio laiko.

Čiumpi tuomet pyragėlį su pomidorais į ranką – krimst krimst – ir slidžiais keliais, klupinėdama ties posūkiais, pamiršus pirštines ir nespėjus šiltai apsivynioti šaliko, dideliais žingsniais bėgi į nelaukiantį autobusą…

Skonis: 9/10. Puikūs, skanūs, paprasti, tik poros minučių reikalaujantys pyragėliai (hm, gal reiktų užvesti naują rubriką „Tinginių maistas“?) 🙂 Atrodo gražiai ir valgosi skaniai (tik nepadauginkit druskos!) – o ko daugiau reikia lengvam užkandžiui?.. 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Neringos bloge

Pyragėliai su pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 18 pyragėlių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

6 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos
4 pomidorai
džiovinto baziliko
druskos

GAMINIMO EIGA

Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Stikline, maždaug 0,5 cm. didesnio skersmens nei pomidoro griežinėlis, išspausti sluoksniuotos tešlos apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėti po pomidoro griežinėlį, pabarstyti baziliku ir druska (svarbu nepersistengti ir nepadauginti!). Pyragėlius kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir kepti, kol gražiai apskrus. Galima papuošti šviežiais baziliko lapeliais.

bazilikaipomidoraisluoksniuota tešlaužkandžiai
11 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kondensuoto pieno keksas
kitas įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Kalėdinis užkandžių padėklas

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Prieskoniniai riešutai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Naminiai „Snickers“ batonėliai

Sluoksniuoti želė kubeliai

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

Trupininis pyragas su uogiene

Mažieji migdoliniai sausainėliai

Varškės ir obuolių plokštainis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Grikių blyneliai

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Makaronai su lašiša ir žirneliais

11 komentarai

julė 9 Vas ’10 - 11:25 pm

kikiki – vakar pamiršau į paskaitas pasiimti pirštines (vis tas naujas paltelis kaltas – senojoj striukėj liko mano kumštinukės), tai taip sušalau, kad neduokdie, neduokdie!!! 🙂

o sluoksniuota tešla, man regisi, turėtų būti kiekvienos virtuvės greitosios pagalbos dėželėj. privaloma 😀

Reply
Asta 10 Vas ’10 - 7:05 pm

jule, jei tu Ten toli, kur pavasariais jau kvepia, sušalai šitaip smarkiai, tai įsivaizduok, kaip velniškai šalta čia, mūsų autobusuose, brrr… Beje, pirštinių (ir skėčio) pamiršimas namuose man yra toks savas dalykas, kad jau nebestebina 😀

O sluoksniuota tešla yra gėris, ką čia ir bediskutuosi 🙂

Reply
Neringa 10 Vas ’10 - 6:59 pm

Asta, ziemos metu isbandei sia uzkandele! As nedrisciau del vandeningu ir beskoniu pomidoru … nepermirko tesla?
Dziaugiuosi, kad patiko… rekomenduoju isbandyti rudeniop, kai pomidorai kvepia pomidorais ir neturi tiek vandens ir daug „mesos” 😀

Reply
Asta 10 Vas ’10 - 7:09 pm

Neringa, aš jau bandžiau ir rudenį (ne kartą), ir dabar dar žiemą 😀 Puikus užkandis, man labai patinka 🙂 O pomidorų – aš nežinau iš kur jų mama parnešė – šaldytuve radau visai padorių palyginti, ir viskas pavyko puikiai 😉

Reply
Dusele 11 Vas ’10 - 3:06 am

…o jei pabandzius po pomidoru „patiesti” mozarellos griezineli? 🙂 Taip ir kvepia Italija….

Reply
Asta 11 Vas ’10 - 11:10 am

Dusele, o kodėl gi ne? Manau, kad tai būtų šaunus šiek tiek prabangesnis variantas 🙂

Reply
Eglė 27 Sau ’11 - 4:20 pm

O aš dar darau taip: ant sluoksniuotos tešlos dedu pomidoro gręžinėlį, tuomet ant viršaus smulkiai supjaustyto česnako, sumaišyto su aliejumi. Irgi labai skanu!

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:20 pm

O, net neabejoju, kad labai skanu 🙂 Įsiminsiu šią idėją, Egle, ir kitą kartą būtinai išmėginsiu 🙂 Ačiū!

Reply
Kriste 24 Vas ’11 - 10:20 pm

Labai super, dariau per naujaka sita receptuka, buvo suvalgyti pirmiausiai 🙂 aciu… bet as dar dejau gabaliukus rukytos desros ar desreliu gabaliukus… nuostabu ir prie vyno ir prie alaus.

Reply
Asta 27 Vas ’11 - 6:08 pm

Kriste, čia dėti galima daug ir visko, tobulinimui ribos neapibrėžtos 🙂 Džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Zivile 1 Geg ’12 - 1:49 pm

Butinai reikes isbandyti ir paeksperimentuot su kitokiais dar „uzdejimais” 🙂 man kilo klausimas, o ka galima padaryti su teslos likuciais, kur lieka padarius rutuliukus? kazkaip gaila butu ismesti… 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų