Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIKALĖDŲ RECEPTAIKarštieji gėrimai

Nealkoholinis karštas vynas

parašė Asta 23 Gru ’22
Nealkoholinis karštas vynas

Laiką iki Kalėdų jau galima skaičiuoti valandomis, nebe dienomis. Akių mirksniais. Giliais įkvėpimais.

Tikiuosi, kad šis laikas jums buvo ir tebėra gražus. Kad radot progų jį sulėtinti, pripildyti saldžių kepinių ir karšto vyno aromatų. Jį, gardų ir nealkoholinį, viriau ir aš savo namuos. Palieku receptą, turbūt jau paskutinį prieš Kalėdas, ir linkiu ramaus, jaukaus pasiruošimo šventėms. Jos jau čia pat!


Karštas nealkoholinis vynas – gardus, šildantis ir be galo aromatingas žiemos gėrimas. Namuose jį paruošite itin paprastai ir greitai, prireiks vos kelių rūšių sulčių, kelių apelsinų ir dosnios saujos šildančių prieskonių. Vynui kunkuliuojant puode, namai prisipildys jaukiausių kvapų ir artėjančių švenčių nuojautos. Jį, dar karštą ir garuojantį, pilstykite į puodelius ir ragaukite dabar pat, arba, jei mėgstate ilgus žiemiškus pasivaikščiojimus, karštą vyną supilkite į temo gertuves. Nėra jaukesnės akimirkos žiemos žygyje nei ta, kai sužvarbus skruostus ir rankas, sušyli skanaudamas aromatingą karštą gėrimą.

  • Gėrimui tiks mėgstamos raudonų uogių ar vaisių sultys. Klasikiniai pasirinkimai: spanguolių, raudonųjų vynuogių, granatų. Galite eksperimentuoti, ieškodami jums gardžiausio derinio.
  • Šildančių prieskonių galite naudoti šiek tiek mažiau ar daugiau – priklausomai nuo to, kokio intensyvumo gėrimą norite paruošti.
  • Imbiero šaknį galite supjaustyti plonais griežinėliais ir kaitinti drauge su sultimis ir kitais prieskoniais. Tačiau tai suteiks ne tokį intensyvų ir malonų, švelniai „kandantį“ skonį kaip kad šviežios imbiero sultys, įmaišytos į jau paruoštą karštą vyną.

Nealkoholinis karštas vynas

Atsispausdinti
Porcijos: 1,25 l gėrimo Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (500 ml) spanguolių sulčių
2 stiklinių (500 ml) raudonųjų vynuogių sulčių
1 stiklinės (250 ml) granatų sulčių
1 apelsino sulčių
1 apelsino, supjaustyto riekelėmis
2 cinamono lazdelių
3 žvaigždinių anyžių
6 gvazdikėlių
žiupsnio šviežiai malto muskato
gabalėlio imbiero šaknies

GAMINIMO EIGA

1. Į puodą supilkite spanguolių, raudonųjų vynuogių ir granatų sultis, išspauskite vieno apelsino sultis. Sudėkite apelsino riekeles, cinamono lazdeles, žvaigždinius anyžius, gvazdikėlius, įberkite labai mažą žiupsnelį šviežiai tarkuoto muskato riešuto. Vieš vidutinio dydžio ugnies kaitinkite, kol užvirs, tuomet ugnį sumažinkite iki labai silpnos, ir kaitinkite apie 15 minučių.
2. Imbiero šaknį sutarkuokite ir nuspauskite sultis. Turėtumėte gauti apie 1-2 šaukštus imbiero sulčių, jas įmaišykite į vyną prieš patiekiant.
3. Į stiklines pilkite karštą vyną, papuoškite žvaigždiniu anyžiumi, apelsino riekelėmis. Patiekite nedelsiant, kol vynas karštas.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

apelsinaicinamonasgėrimaigranatų sultysgvazdikėliaiimbieraiKalėdoskarštas vynaskarštieji gėrimaimuskatasnealkoholinis karštas vynasspanguolių sultyssultysvynuogių sultys
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Napoleonas“
kitas įrašas
Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Florentinai

Imbierinės cinamoninės bandelės

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Sausainių kremo putėsiai

Sviestiniai sausainiai

Nekeptas mangų sūrio tortas

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų