Vienas desertas, o šokolado sluoksnių – net trys! Trapus šokoladinių sausainių pagrindas, švelnus šokoladinis kremas ir žvilgantis šokoladinis glaistas. Fantastiškai skanu ir, taip, tikrai saldu. Smaližių ir šokolado mylėtojų rojus!
Desertą galite ruošti su mėgstamu šokoladu, tik turėkite omenyje, kad jo skonis čia – tikrai intensyvus. Rinkitės tokį, kurį mėgstate labiausiai – kartesnį (su didesniu sausųjų kakavos medžiagų kiekiu) ar saldesnį. Mano pasirinkimas, kuris čia tiko nepriekaištingai, – „MULATE“ pieninio šokolado lašeliai su kava. Jų skonis – labai subalansuotas, su švelniai jaučiamu kavos poskoniu, kurį bent aš desertuose tiesiog dievinu.
Svarbiausia dalis, ruošiant šią kalėdinę šokoladinę tartą, žinoma, yra papuošimas! Ant šokoladinio glaisto stengiausi sukurti tikrą žėrinčią švenčių pasaką: dėliojau aukso dulkėmis padengtus „MULATE“ lazdynų riešutus pieniniame šokolade, juoduoju šokoladu glaistytas ir šviežias spanguoles, mažus meduolinius sausainius, žvaigždinius anyžius, smulkintus lazdynų riešutus. Norėjau, kad ne tik deserto skonis, bet ir vaizdas būtų ryškus bei šventiškas. Man rodos, kad pavyko!
Primenu, kad drauge su „MULATE“ kviečiame patirti skanias, saldžias Kalėdas. Visam „MULATE“ asortimentui su nuolaidos kodu SAULETAVIRTUVE bus pritaikyta 20 proc. nuolaida iki pat gruodžio 24 d. Gal prie Kalėdų dovanėlių dar trūksta ko nors saldaus? Išsirinkti ir apsipirkti galite internetinėje „MULATE“ parduotuvėje – štai čia.
Kalėdinė šokoladinė tarta
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Krepšeliui:
250 g šokoladinių kvadratinių sausainių
100 g tirpinto sviesto
Įdarui:
250 g „Mulate“ pieninio šokolado su kava (45 % kakavos sausųjų medžiagų)
1 ¼ stiklinės (312 g) riebios grietinėlės
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¼ arb. š. druskos
Glaistui:
80 g „Mulate“ pieninio šokolado su kava (45 % kakavos sausųjų medžiagų)
1/3 stiklinės (83 g) riebios grietinėlės
1 arb. š. kokosų aliejaus
Papuošti:
„Mulate“ lazdyno riešutų pieniniame šokolade su aukso dulkėmis
„Mulate“ spanguolių juodajame šokolade
džiovintų apelsinų riekelių
šviežių spanguolių
žvaigždinių anyžių
mažų meduolių
lazdynų riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Paruoškite tartos krepšelį. Sausainius maisto smulkintuvu sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gausite lipnią masę. Šia mase išklokite tartos formos (26 cm skersmens, išimamu dugnu) dugną ir sieneles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet – atvėsinkite.
3. Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ar šokolado lašelius.
4. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite penkioms minutės, o tuomet energingai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Leiskite truputį atvėsti, tuomet įmaišykite šluotele išplaktus kiaušinius, vanilės ekstraktą ir druską.
6. Paruoštą įdarą supilkite į apkeptą tešlos krepšelį. Grąžinkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepkite 20 minučių. Kraštuose įdaras turi būti sutvirtėjęs, o tartos centre – pajudinus turi dar šiek tiek virpėti.
7. Pilnai atvėsinkite – vėsdamas įdaras sutvirtės.
8. Paruoškite glaistą. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ar šokolado lašelius.
9. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite penkioms minutėms, o tuomet energingai išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite šaukštelį kokosų aliejaus.
10. Užpilkite paruoštą glaistą ant atvėsusios tartos viršaus. Palikite valandai, kad glaistas sutvirtėtų.
11. Papuoškite. Ant sutvirtėjusio glaisto viršaus išdėliokite aukso dulkėmis padengtus lazdynų riešutus pieniniame šokolade, spanguoles, meduoliukus, džiovintas apelsinų riekeles, lazdynų riešutus, žvaigždinius anyžius ar kitus norimus papuošimus.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „MULATE“.
#reklama #mulate #mulatechocolate
Recepto šaltinis: Epicurious