Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragaiSALDUMYNAI

Kalėdinė šokoladinė tarta

parašė Asta 14 Gru ’23
Kalėdinė šokoladinė tarta

Vienas desertas, o šokolado sluoksnių – net trys! Trapus šokoladinių sausainių pagrindas, švelnus šokoladinis kremas ir žvilgantis šokoladinis glaistas. Fantastiškai skanu ir, taip, tikrai saldu. Smaližių ir šokolado mylėtojų rojus!

Desertą galite ruošti su mėgstamu šokoladu, tik turėkite omenyje, kad jo skonis čia – tikrai intensyvus. Rinkitės tokį, kurį mėgstate labiausiai – kartesnį (su didesniu sausųjų kakavos medžiagų kiekiu) ar saldesnį. Mano pasirinkimas, kuris čia tiko nepriekaištingai, – „MULATE“ pieninio šokolado lašeliai su kava. Jų skonis – labai subalansuotas, su švelniai jaučiamu kavos poskoniu, kurį bent aš desertuose tiesiog dievinu.

Svarbiausia dalis, ruošiant šią kalėdinę šokoladinę tartą, žinoma, yra papuošimas! Ant šokoladinio glaisto stengiausi sukurti tikrą žėrinčią švenčių pasaką: dėliojau aukso dulkėmis padengtus „MULATE“ lazdynų riešutus pieniniame šokolade, juoduoju šokoladu glaistytas ir šviežias spanguoles, mažus meduolinius sausainius, žvaigždinius anyžius, smulkintus lazdynų riešutus. Norėjau, kad ne tik deserto skonis, bet ir vaizdas būtų ryškus bei šventiškas. Man rodos, kad pavyko!


Primenu, kad drauge su „MULATE“ kviečiame patirti skanias, saldžias Kalėdas. Visam „MULATE“ asortimentui su nuolaidos kodu SAULETAVIRTUVE bus pritaikyta 20 proc. nuolaida iki pat gruodžio 24 d. Gal prie Kalėdų dovanėlių dar trūksta ko nors saldaus? Išsirinkti ir apsipirkti galite internetinėje „MULATE“ parduotuvėje – štai čia.

Kalėdinė šokoladinė tarta

Atsispausdinti
Porcijos: 26 cm tarta Paruošimo laikas: 1 val. + vėsinimas

INGREDIENTAI

Krepšeliui:
250 g šokoladinių kvadratinių sausainių
100 g tirpinto sviesto

Įdarui:
250 g „Mulate“ pieninio šokolado su kava (45 % kakavos sausųjų medžiagų)
1 ¼ stiklinės (312 g) riebios grietinėlės
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¼ arb. š. druskos

Glaistui:
80 g „Mulate“ pieninio šokolado su kava (45 % kakavos sausųjų medžiagų)
1/3 stiklinės (83 g) riebios grietinėlės
1 arb. š. kokosų aliejaus

Papuošti:
„Mulate“ lazdyno riešutų pieniniame šokolade su aukso dulkėmis
„Mulate“ spanguolių juodajame šokolade
džiovintų apelsinų riekelių
šviežių spanguolių
žvaigždinių anyžių
mažų meduolių
lazdynų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Paruoškite tartos krepšelį. Sausainius maisto smulkintuvu sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gausite lipnią masę. Šia mase išklokite tartos formos (26 cm skersmens, išimamu dugnu) dugną ir sieneles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet – atvėsinkite.

3. Paruoškite įdarą. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ar šokolado lašelius.
4. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite penkioms minutės, o tuomet energingai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Leiskite truputį atvėsti, tuomet įmaišykite šluotele išplaktus kiaušinius, vanilės ekstraktą ir druską.
6. Paruoštą įdarą supilkite į apkeptą tešlos krepšelį. Grąžinkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros, ir kepkite 20 minučių. Kraštuose įdaras turi būti sutvirtėjęs, o tartos centre – pajudinus turi dar šiek tiek virpėti.
7. Pilnai atvėsinkite – vėsdamas įdaras sutvirtės.

8. Paruoškite glaistą. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ar šokolado lašelius.
9. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite penkioms minutėms, o tuomet energingai išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite šaukštelį kokosų aliejaus.
10. Užpilkite paruoštą glaistą ant atvėsusios tartos viršaus. Palikite valandai, kad glaistas sutvirtėtų.

11. Papuoškite. Ant sutvirtėjusio glaisto viršaus išdėliokite aukso dulkėmis padengtus lazdynų riešutus pieniniame šokolade, spanguoles, meduoliukus, džiovintas apelsinų riekeles, lazdynų riešutus, žvaigždinius anyžius ar kitus norimus papuošimus.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „MULATE“.
#reklama #mulate #mulatechocolate

Recepto šaltinis: Epicurious

desertaigrietinėlėKalėdospyragasriešutaisaldumynaisausainiaišokoladastartavanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša
kitas įrašas
Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Braškių Tiramisu

Šokoladu glaistyti varškės sūreliai

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

Pyragas su varške „Draugystė“

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Plikyti riestainiai

Naujametinis užkandžių vainikas

Pusryčių keksiukai

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Jautienos troškinys

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Vištienos kotletukai su varške

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų