Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Balandėlių apkepas

parašė Asta 20 Vas ’24
Balandėlių apkepas

Kaip ten sakoma? Koks už lango oras, toks ir maistas namų virtuvėje.
⠀
Balandėlius mėgsta daugelis – tai jaukus, sotus, iš vaikystės atkeliavęs valgis. Tuo tarpu šis apkepas savo skoniu jiems itin artimas, bet paruošiamas kur kas greičiau ir paprasčiau. Apkepkite (arba apvirkite) kopūstus, sumaišykite juos su įdaru ir sukrėskite į gilų kepimo indą. Visą likusį darbą padarys orkaitė, o jums beliks padengti stalą gardžiai – vis dar žiemos – vakarienei.

  • Smulkintą kopūstą galite apkepti keptuvėje arba apvirti puode nedideliame kiekyje pasūdyto vandens.
  • Vietoje smulkintos maišytos kiaulienos ir jautienos galite naudoti tik jautieną, tik kiaulieną ar net smulkintą vištieną.
  • Grietinėlė mėsos padažui suteikia švelnumo, kremiškumo, bet jei norite, galite pakeisti ją sultiniu.
  • Apkepą galite susluoksniuoti iš vakaro, o kepti rytojaus dieną. Tokiu atveju kepimo formą uždenkite lakštu folijos ir kepkite ilgiau, apie valandą, kol visas apkepas perkais ir sūris gardžiai išsilydys.
  • Į dubenėlius apkepą dalinkite šaukštu. Jis neišlaikys savo formos, labiau primins apkeptą troškinį, bet svarbiausia – bus labai gardus!

Balandėlių apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

1 nedidelio baltagūžio kopūsto (apie 1 kg)
50 g sviesto
žiupsnio druskos
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g smulkintos maišytos kiaulienos ir jautienos
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
2 morkų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
420 g pomidorų padažo su bazilikais
100 g plikytų ilgagrūdžių ryžų
¾ stiklinės (190 ml) grietinėlės
250 g fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Išpjaukite kopūsto šerdį ir kietesnes kopūstų lapų dalis. Kopūstą supjaustykite gabalėliais.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite kopūstų gabalėlius, pagardinkite druska ir kepkite, vis pamaišydami, kol kopūstai suminkštės. Uždenkite keptuvę dangčiu, kad garuose suminkštėtų greičiau.
3. Keptus minkštus kopūstų gabalėlius išimkite iš keptuvės į dubenį ir atidėkite.
4. Į tą pačią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą maišytą kiaulieną ir jautieną. Maišydami kepkite, kol mėsa išskirs sultis ir spalva taps blyškesnė.
5. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotus česnakus, tarkuotas morkas. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
6. Supilkite pomidorų padažą ir išmaišykite.
7. Suberkite ryžius, supilkite grietinėlę ir dar kartą išmaišykite. Uždengę dangčiu troškinkite apie 12-15 minučių, kol ryžiai sugers skystį ir suminkštės. Vis nukelkite dangtį ir pamaišykite, kad neprisviltų prie keptuvės dugno.
8. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite didelį, gilų kepimo indą.
9. Paruoštą mėsos įdarą sumaišykite su keptais kopūstais ir dviem trečdaliais tarkuoto fermentinio sūrio. Sukrėskite į kepimo formą. Ant viršaus užberkite likusį sūrį.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

česnakaigrietinėlėjautienakiaulienakopūstaimalta mėsamorkospomidorų padažasryžiaisūrissvogūnai
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu
kitas įrašas
Pusryčių sumuštiniai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais

Šaltibarščiai

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Jogurtinis aviečių tortas

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Karameliniai kvadratėliai

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

2 komentarai

Monika 21 Vas ’24 - 4:45 pm

Gal kvailas klausimas, bet nežinau kaip su apkepu. Ar ryžiai vis tiek virti ar nevirtus dėti? 🙈

Reply
Asta 21 Vas ’24 - 4:46 pm

Sveiki, Monika, ryžius dėkite nevirtus – jie išvirs drauge su kitais produktais bendrame „katile” 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 4

    Kriaušių pyragas

    30 Spa ’11
  • 5

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 6

    TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

    2 Lap ’17

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų