Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKALĖDŲ RECEPTAIKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIMėsos patiekalaiSalotos

Kitokia balta mišrainė

parašė Asta 9 Gru ’20
Kitokia balta mišrainė

Ar tradicijos, jas truputėlį pakeitus, lieka tradicijomis? Aš manau, kad tikrai taip. Todėl ir baltą mišrainę, be kurios neįsivaizduojamas mūsų (o tikriausiai, spėju, ir daugelio jūsų) švenčių stalas, galima dekonstruoti ir… perkonstruoti truputį kitaip.

Artėjant žiemos šventėms, „Daumantų“ mane pakvietė priimti baltos mišrainės iššūkį (#BaltosMišrainėsChallenge) ir, štai, – šįkart nebūsiu kukli, jį įveikti man pavyko daugiau nei puikiai. Mišrainė tokia gardi, kad ne tik jus raginu išbandyti, bet ir pati, matyt, greitu metu maišysiu iš naujo.

Bulvės, morkos, žirneliai, majonezas – baltos mišrainės klasika, kurių, kaip ir žodžių iš dainos, taip paprastai neišmesi. Bet bulvės ir morkos čia ne virtos, o pagardintos prieskoniais ir iki traškumo iškeptos orkaitėje. Šalia – čia pat, toje pačioje skardoje, kepta vištiena. Kad būtų gaiviau, po dosnią saują ridikėlių ir žaliųjų žirnelių (ne iš stiklainio, o iš šaldiklio!).

Padažui pasirinkau „Daumantų“ pusriebį majonezą su krapais, pagardintą natūralių krapų smulkintomis viršūnėlėmis. Įdomus faktas: gali būti, kad su šiuo majonezu maišytą baltą mišrainę valgiau ir vaikystėje, nes tai vienas pirmųjų „Daumantų“ majonezų, jau skaičiuojantis 22 gyvavimo metus! Šiai mišrainei sumaišiau jį perpus su graikišku jogurtu, o pikantiškumo pridėjau įmaišydama garstyčių ir žaliųjų citrinų sulčių.

Ar improvizuojat jūs, gamindami baltą mišrainę? Priimti tokį smagų iššūkį gali kiekvienas!

 Kitokia balta mišrainė

 Kitokia balta mišrainė

 Kitokia balta mišrainė

 Kitokia balta mišrainė

Kitokia balta mišrainė

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300 g vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų rozmarinų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių

Keptoms daržovėms:
500 g mažų bulvyčių
2 morkų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 česnako skiltelių
1 valg. š. šviežių ar džiovintų kapotų čiobrelių
1 valg. š. šviežių ar džiovintų kapotų rozmarinų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Mišrainei:
¼ raudonojo svogūno
5-7 ridikėlių
200 g žaliųjų žirnelių (šaldytų)

Padažui:
½ stiklinės (125 ml) „Daumantų“ pusriebio majonezo su krapais
½ stiklinės (125 ml) natūralaus jogurto
½ žaliosios citrinos sulčių
2 arb. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Vištieną nusausinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iš visų pusių įtrinkite smulkiai kapotais česnakais bei prieskoniais: druska, pipirais, rūkyta paprika, džiovintomis žolelėmis.
3. Palikite pailsėti, kol paruošite daržoves.

4. Paruoškite keptas daržoves. Morkytes nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Bulves nuplaukite ir gerai nušveiskite, perpjaukite į keturias dalis (skilteles). Suberkite daržoves į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, prieskoniu ir gerai išmaišykite, kad visos bulvių skiltelės pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu.
5. Suberkite daržoves į kepimo skardą šalia vištienos.

6. Kepkite vištieną ir daržoves įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol daržovės bus minkštos, o vištiena – iškepusi (jos vidinė temperatūra turi pasiekti 72 ᵒC). Atvėsinkite.

7. Į lėkštes paskirstykite keptas bulvytes ir morkas, keptą kubeliais ar juostelėmis supjaustytą vištieną, žaliuosius žirnelius ir ridikėlius. Apiberkite smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais.

8. Padažui sumaišykite visus ingredientus. Dosniai apšlakstykite daržoves ir vištieną, ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu #BaltosMišrainėsChallenge

 Kitokia balta mišrainė

 Kitokia balta mišrainė

bulvėsčesnakaičiobreliaicitrinosgarstyčiosjogurtasmajonezasmišrainėmorkosridikėliairozmarinaisalotossvogūnaivištienažirneliai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Įtrūkę šokoladiniai sausainiai
kitas įrašas
Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Enčilados su vištiena ir sūriu

Belgiški vafliai

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Lazanija su jautiena

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Žaliasis kokteilis su persikais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Žiedinių kopūstų pyragas

Šakšuka su bolivine balanda

Makaronai su pesto padažu

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų