Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Obuoliniai varškėčiai

parašė Asta 9 Bal ’14
Obuoliniai varškėčiai

Keliauti yra beprotiškai gera. Atitrūkti nuo žemės, nuo realybės, nuo darbų, pakilti virš debesų. O grįžti namo ir po varginančio, žaibais nutvieksto skrydžio griūti į savo lovą… taip pat gera. Taigi, taip – štai ir aš – po puikių aštuonių dienų neįtikėtino žydrumo vandens apsuptoje mažytėje saloje – šiandien aš jau namie. 

Buvo visko. Daug šiltos saulės, daug tikros vasaros. Ilgų pasivaikščiojimų, žavių pakrančių, skalaujamų žydro vandens, kalnų, skardžių. Daug lėtų vakarienių jaukiuose restoranėliuose. Daug skanaus maisto. Ir vyno. Buvo akimirkų, kurias norėjosi sustabdyti; ir daug žadą atimančių vaizdų, kurių neužteko įamžinti tik fotoaparatu – norėjosi įsižiūrėti, pajausti, įsiminti. Kad kažkada vėliau, kai bus liūdna ar ilgu, galėtum prisiminti lyg čia ir dabar. Ir vėl visa širdis prisipildytų to gero jausmo, kurį visuomet atneša kelionės. Tikriausiai visos kelionės turi tokią galią. Visos ir visada, kad ir kurią iš šimtų krypčių pasirinktum.

Varškėčiai su obuoliais (5)

Parsivežiau begalę gerų įspūdžių, įkvėpimo ir gyvenimo džiaugsmo. Tikiu, kad visi, kurie keliauja, supranta, kaip dabar jaučiuosi – truputį pavargusi, nors energija nori lietis per kraštus; norinti labai daug ką papasakoti, nors įspūdžiai dar tokie švieži, kad nesidėlioja į rišlų pasakojimą. Viena koja dar ten, kita – jau čia. Bandanti įsivažiuoti į ritmą, nors mano mintims būti čia ir dabar yra kur kas sunkiau nei man pačiai.

O kol sudėliosiu visus įspūdžius į sakinius ir pastraipas, štai receptas. Laukiantiems, keliaujantiems ir grįžtantiems. Ir visiems kitiems, šypt.

Varškėčiai su obuoliais (3)

Skonis: 10/10. Į varškės tešlą įmaišius tarkuotą obuolį, iškepti varškėčiai bus minkštesni, drėgnesni, panašesni į saldžius blynelius ar pyragėlius. Tai lyg desertas ir vakarienė viename. O ar gali būti kas šauniau nei desertas vakarienei?..

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Varškėčiai su obuoliais (4)

Obuoliniai varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 9 varškėčiai Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės
1 kiaušinis
1 tarkuotas obuolys
1 puodelis (140 g) miltų
3 valg. š. cukraus
½ arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. vanilinio jogurto
½ arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį.
2. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
6. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

blynaicinamonasobuoliaivanilėvarškė
4 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir šokolado desertas
kitas įrašas
Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Blynas su obuoliais

Žaliasis humusas

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Brokolių salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Tiramisu Affogato

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Špinatų sriuba su virtinukais

Kitokia balta mišrainė

4 komentarai

Asta 10 Bal ’14 - 3:14 am

Reiks pabandyti su kokosų miltais išsikepti

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:41 am

Asta, turėtų būti labai gardu 😉

Reply
Toma 13 Bal ’14 - 6:21 am

Bandžiau. Tikrai tarkuoti obuoliai pagyvina skonį, bet truputį miltų padauginau, tačiau čia jau mano kaltė, nes kažkaip per lipnu buvo. Iki tol kol susipratau, jog galima formuoti drėgnomis rankomis. Bet vis tiek buvo skanu. 😀 Dar norėčiau paklausti, kokį fotoaparatą naudojat?

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:42 am

Toma, taip taip, aš irgi su vandeniu pavilgytom rankom tokius varškėčius visada formuoju. Kitaip – be šansų 🙂 Pažiūrėjau, kad ir recepte parašyta, bet žinau, kad tokie dalykai dažnai pro akis tiesiog prasprūsta 🙂

Naudoju Nikon D90 fotoaparatą, 50 mm objektyvą 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 4

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 5

    Migdolinis tortas su maskarpone

    28 Bir ’10
  • 6

    Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

    26 Kov ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų