Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIŠaltieji gėrimai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

parašė Asta 9 Geg ’15
Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Visai neseniai internetinis portalas, paprašęs duoti interviu, uždavė vieną klausimą, ne tokį kaip visi. Priverčiantį stabtelėti ir susimąstyti. Manęs paklausė: ar aš moku džiaugtis smulkmenomis, ar esu išlaikiusi gebėjimą pastebėti mažus gražius dalykus?

Labai norėjau atsakyti, kad taip, tikrai, jokių abejonių! Bet juk meluočiau. Būčiau nesąžininga pati prieš save ir prieš visus, kurie kada nors galbūt perskaitys mano atsakymą į tą kiek gluminantį klausimą. Taigi, aš pasistengiau būti atvira ir atsakiau taip, kaip iš tiesų jaučiu bei jaučiuosi.

Aš to mokausi: nuolat, kiekvieną dieną. Vis sąmoningai sau primenu, kad tos mažos smulkmenos, kurios kasdien mus supa – ar tai būtų puikiai pavykęs gardus pyragas, ar malonus netikėtas skambutis, ar rytinis mylimo žmogaus bučinys bei geros dienos palinkėjimas – visos jos yra ypač svarbios. Tikiu, kad būtent iš mažų smulkmenų susideda dideli dalykai, dideli džiaugsmai. Tikiu, kad ne kas kita, o smulkmenos suteikia mums visiems pilnatvės jausmą. Bet nepaisant to tikėjimo, aš kartais imu ir pamirštu tai; paskendusi dienų rutinoje ar darbuose, kartais pagaunu save tik bėgančią per dienas ir burbančią, kad nieko nespėju. Tada vėl sakau sau: „Asta, sustok. Apsidairyk. Pajausk, kiek daug gerų dalykų aplink tave. Džiaukis jais!”

Imu suprasti, kad tai – iš tiesų nuoširdžiai džiaugtis smulkmenomis – yra labai sudėtinga. Mes, žmonės, dažnai turime didelių tikslų, planų ir svajonių. Užsibrėžę jų, bandydami juos visus pasiekti, braunamės tuo keliu, ta kryptimi, net nepastebėdami, kiek daug pakeliui praleidžiame. Žmonių, vaizdų, patirčių ir jausmų.

Kažkada man vienas žmogus pasakė, jog norėdama būti laiminga, turiu išmokti pastebėti gražų gėlės žiedą savo kelyje ir juo pasidžiaugti. Tiesiog. Tuomet gal ir prunkštelėjau, bet tikrai suvokiau, kiek daug tuose žodžiuose tiesos. Jei link savo tikslo ar svajonės eitume šiek tiek lengvesniu žingsniu, šiek tiek lėčiau, bet vis apsidairydami ir pasimėgaudami tuo, ką turime šią akimirką aplink save, tas kelias būtų malonesnis. O jei kelias būtų malonesnis, gal jį net ir nueitume greičiau. Ir dar daugiau: galiausiai pasiekę savo tikslą, būtume laimingi, nes kartu su savimi atsineštume didelį bagažą gerų emocijų, surinktų ir į širdį sudėtų pakeliui.

Galų gale, kas gali žinoti, kur ir kaip mes būsime po metų ar po dešimtmečio? Jei savo gyvenimo džiaugsmus nukelsime ateičiai, per dabartį tiesiog prašokdami paviršiumi, dideliais žingsniais, ar nebus ateityje gaila dėl šio laiko, kurį gyvename dabar? Ir, dievaži, kai kalbame apie laiką, tikriausiai niekas niekada negali mums duoti jokių garantijų, tiesa?

Taigi, aš mokausi. Mokausi džiaugtis mažomis smulkmenomis, mažais dalykais. Mokausi juos pastebėti, juos vertinti ir sąmoningai jais pasidžiaugti. Todėl šį rytą nenusistačiau žadintuvo. Ryte išsiplakiau žalią, gaivų ir pavasarišką kokteilį iš virtuvėje rastų vaisių, špinatų bei kokosų pieno. Pusryčiavau balkone, gaudydama šiltus ryto saulės spindulius. Niekur neskubėjau ir tyliai galvojau, kad tai – šis ryto malonumas – yra begalinis džiaugsmas. Aš jį suvokiu, aš jį jaučiu ir aš juo mėgaujuosi. Čia ir dabar.

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis (2)

Skonis: 10/10. Gaivus, lengvas ir skanus pavasaris stiklinėje!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis (3)

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

2 bananų
1 obuolio
1 kivio
100 g špinatų lapelių
1 skardinės (400 g) kokosų pieno
2 valg. š. medaus

GAMINIMO EIGA

1. Į kokteilių plaktuvą sudėkite gabalėliais sulaužytus bananus, nuluptą obuolį, kivį, špinatų lapelius, supilkite kokosų pieną ir sudėkite medų.
2. Išplakite iki visiškai vientisos masės.
3. Kokteilį išpilstykite į stiklines ir nedelsdami patiekite.

bananaigėrimaikiviaikokosų pienaskokteilismedusobuoliaišpinataivaisių kokteilis
4 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis žemės riešutų sviesto tortas
kitas įrašas
Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nealkoholinis karštas vynas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Žaliasis avokadų kokteilis

Tiramisu Affogato

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Imbierinė granola

Naujametinis užkandžių vainikas

Sviestinė duona „Brioche“

Pica su pesto padažu ir vištiena

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Pievagrybių pyragas

Vištienos ir dešros gumbo

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Sluoksniuoti želė kubeliai

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Plikyti sausainėliai

Vanilinis varškės pyragas

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

4 komentarai

Skanumėlis 20 Geg ’15 - 4:08 pm

Jėgų suteikiantis ir tenka sutikti su Jumis „Gaivus, lengvas ir skanus pavasaris stiklinėje!”. Būtinai pabandysiu ir su paprastu pienu. Ačiū už gaivų pavasario gurkšnį.

Reply
Asta 21 Geg ’15 - 6:03 pm

Nėra už ką! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Gediminas 15 Lap ’19 - 8:46 am

Galvojau kad receptu puslapis,pasirodo gyvenimo istoriju portalas 😀 LOL

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:26 pm

Gediminai, ar tikrai neradote tinklaraštyje receptų? 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų