Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas su maskarpone

parašė Asta 30 Rgp ’11
Obuolių pyragas su maskarpone

Dienos vis trumpesnės ir trumpesnės. Rytai tamsesni, o vakarai ilgesni, vis anksčiau apgaubiantys namus pilkšva skraiste, panardinantys paskutinius dienos spindulius po stora tamsos paklode. Kol godžiai gaudome pačias pačias paskutines vasaros akimirkas, bandome įkvėpti vasaros taip giliai, jog dar žiemą prisimintume tą šiltą orą ir neapsakomą lengvumo jausmą, ruduo jau negailestingai kvėpuoja į nugarą. Einant takeliu netoliese, kuriuo eita tiek kartų vasarą, po kojomis šnara rusvi lapai, nukritę nuo medžių. Ir supranti, kad… liko tik valandos.

Vasaros prisiminimą kiekvienas bando išsaugoti savaip. Vieni ją bando uždaryti dailiuose stiklainėliuose uogienių bei džemų pavidalu, kiti pykši pokši fotoaparatu aplinkui, mėgindami įamžinti kiekvieną saulės spindulį. Yra tokių, kurie sąmoningai bėga į kelionių agentūras ir iškeliavę į šiltuosius kraštus, išlošia dar savaitę ar net dvi. Arba tokių, kurie apsimeta, jog laikas sustojęs – nepaisant vėsių rytų ir vakarų, plevėsuoja lengvutėm suknelėm, plačiai atsidaro langus ir lekia su vėju.

Dar gi yra žmonių, kurie vasarai besibaigiant, bando susitaikyti. Ieškoti džiugesių ir neliūdėti, kad vieną gražią dieną saulę pakeis lietūs, o lietų – sniegas. Nes dabar – kai tuoj tuoj ruduo – aplinkui gausu obuolių, o obuolių pyragai yra vieni iš skaniausių. O ragaujant pyragą su puodeliu garuojančios arbatos, net patys tamsiausi vakarai tampa truputį šviesesni. Ir širdies kamputyje tyliai savęs klausi, gal gi ir rudenį galima pamilti?…

Skonis: 9,5/10. Gardus obuolinis pyragas, kurio didžiausias išskirtinumas – į tešlą įmaišoma maskarponė. Kuo ji praturtina pyrago skonį? Biskvitas tampa daug švelnesnis, kreminės konsistencijos, palyginti daug sunkesnis ir ne toks purus – kitoks nei įprastas. Jis turtingesnis, sunkesnis, bet kitaip – gal net maloniau – tirpstantis burnoje. Žinoma, jei sąžiningai, geriau tą pusę kilogramo maskarponės panaudoti dangiškam sūrio tortui ar Tiramisu, bet jei per akciją jos nusipirkote kiek daugiau nei reikia – išbandykite. Tikrai įdomus ir šiek tiek kitoks obuolių pyrago variantas.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Jules food…

Obuolių pyragas su maskarpone

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 1 val. 15 min.

INGREDIENTAI

1 1/4 puodelio (250 g) cukraus
1/2 puodelio (110 g) aliejaus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
250 g maskarponės
2 dideli kiaušiniai
1 1/2 puodelio (240 g) miltų
1 1/2 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
2 arb.š. plius 2 valg.š. cinamono
3 puodeliai (375 g) nuluptų, kubeliais pjaustytų obuolių (geriau – tvirtesnių)

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Kepimo popieriumi ištieskite 22 – 24 cm skersmens kepimo indą.
2. Išplakite 1 puodelį cukraus, aliejų, vanilę ir maskarponę iki vientisos masės.
3. Įmuškite po vieną kiaušinius ir po kiekvieno išplakite.
4. Kitame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Miltų mišinį suberkite į kreminio sūrio masę ir išplakite iki vientisos masės.
6. Sumaišykite 1/4 puodelio cukraus ir cinamoną.
7. Obuolius sumaišykite su dviem valgomais šaukštais cinamono ir įmaišykite į paruoštą pyrago tešlą.
8. Supilkite tešlą į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
9. Kepkite pyragą apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Jei pyragas dar nebus iškepęs, o viršus pradės pernelyg ruduoti, uždenkite jį folija ir kepkite toliau.
10. Skanaus!

cinamonaskreminis sūrismaskarponėobuoliaipyragassaldumynaivanilė
20 komentarai
36
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Porų pyragas
kitas įrašas
Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių vyniotinis

Aviečių putėsiai

Tortas „Napoleonas“

Jogurtinės spurgytės

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Svogūnų pica

Purūs blynai

Varške įdaryti kepti obuoliai

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Sveikuoliški batonėliai

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Braškinis pieno kokteilis

20 komentarai

Kotryna 31 Rgp ’11 - 6:12 am

Aš, ko gero, esu iš tų, kurie bando susitaikyti ir pamilti rudenį, nors vis tiek gaila tos vasaros….
O pyragas labai skaniai atrodo, spėju su mėtų arbata fantastika buvo 🙂

Reply
Asta 31 Rgp ’11 - 6:54 pm

Kotryna, mano situacija labai panaši, labai 🙂
Pyragas – visiška tiesa – susivalgė labai skaniai. O dar dvigubai skaniau ne tik dėl to, kad su mėtų arbata, bet ir dėl to, jog gryname ore. Pasaka 🙂

Reply
Indrė 31 Rgp ’11 - 6:28 am

Nemačiau vasaros, gaila, bet gal kada uždirbsiu ant saulėtų atostogų? 😀 arba eisiu dirbti mokytoja, kurios manau paatostogauja puikiai 🙂

Pyragas liuksusinis jei galima taip sakyti 😀 nekepiau dar šiemet rimto obuolinio – reikia pradėti dairytis tinkamo recepto 🙂

Reply
Asta 31 Rgp ’11 - 6:56 pm

Indre, na jau, nereikia šitaip. Ant to pačio patiesaliuko saulėtą vasaros dieną sėdėjome – vadinasi, bent jau trupinį vasaros tikrai matei 😉
Beje, dėl mokytojos darbo – aš irgi taip mėgstu juokauti 😀 Nors darbas, įtariu, vienas iš sunkesnių… geriau jau tada dėstytoja 🙂

O už komplimentus pyragiukui ačiū 🙂 Ir pats laikas kepti obuolių pyragus!

Reply
Jurgita 2 Rgs ’11 - 3:28 pm

Aaa… Man man, gabalėlį, man!

Reply
Asta 8 Rgs ’11 - 7:51 pm

Jurgita, mielai 🙂 Ir dar net kavos prie to gabalėlio įpilčiau 🙂

Reply
Ninel 25 Rgs ’11 - 1:49 pm

Nuostabus pyragas! Kaip, Asta, ir pastebėjai – purus, šiek tiek sunkokas ir tirpstantis burnoje, kaip sniegas 🙂 Bus maskarponei akcija parduotuvėje, dar kepsiu 🙂

Reply
Asta 25 Rgs ’11 - 1:57 pm

Ninel, smagu, kad patiko 🙂 Kitoks jis šiek tiek nei kiti obuolių pyragai, bet tuo ir žavus 🙂

Reply
Agne 10 Spa ’11 - 7:44 am

Kur aliejus gaminime dingo?

Reply
Asta 12 Spa ’11 - 4:01 pm

Atsiprašau, aliejus buvo pabėgęs (niekšas), bet jau sugrįžo į savo vietą 🙂
Ačiū už pastabą 😉

Reply
Orka 19 Spa ’14 - 10:24 am

Oho kiek cukraus, manau galima apsieiti su puse kiekio, nebent labai jau rugstus obuoliai 🙂

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 4:14 am

Kaip visada sakau, daugelyje receptų cukraus kiekį kiekvienas galime pasikoreguoti pagal save ir savo skonį 😉

Reply
Ula 29 Lap ’14 - 8:47 pm

Labai skanus! as dejau tik puse cukraus, bet man sis pyragas skaniau net uz bet koki Tiramisu! Aciu

Reply
Asta 30 Lap ’14 - 11:03 am

Ula, labai džiaugiuosi, nėra už ką! 🙂

Reply
Gintare 2 Spa ’16 - 1:27 pm

Puikus receptas, gavosi skanus pyragas. Tik dejau per pus maziau cukraus, tai apie 100g ir rudaji. Saldumo uzteko 🙂

Reply
nijole 3 Spa ’16 - 5:46 pm

aciu labai skanus gavosi pyragas

Reply
Auksė 28 Rgp ’18 - 1:36 pm

Kokį aliejų geriausia naudoti?

Reply
Asta 1 Rgs ’18 - 1:12 pm

Aš dabar dažniausiai naujoju kokosų 🙂 Bet galite rinktis ir kitą, tik be stipraus prie kepinių nederančio kvapo 🙂

Reply
Justina 15 Rgp ’20 - 7:48 pm

Labai skanus pyragas. Kiek obuolinių kepu vis vyras skundžiasi, kad sausi, o vat šitas super. Negalėčiau pasakyti, kad jame jaučiasi, kad būtų maskarponės. Keista. Toks purus, minkštas, šlapias. Labai gerai! Sunaikinom per parą😆😆 p.s. dėjau maždaug per pus mažiau nurodyto cukraus (rudojo ir caster) ir tai mum buvo per saldu.🙂

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:19 pm

Justina, džiaugiuosi, kad pyragas patiko 🙂 Maskarponės skonis čia ir neturi dominuoti; ji tiesiog suteikia drėgnumo, minkštumo, kaip teisingai ir pastebėjote. O cukraus kiekis – na, jį tikrai visada galima pasikoreguoti pagal savo skonį; mes tikri smaližiai ir dabar, o anksčiau, kai publikuotas šis receptas, buvome dar didesni smaližiai 😀

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų