Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

parašė Asta 23 Spa ’12
Moliūginiai keksiukai „Trick or Treat”

Dienos čia bėga greitai. Rytinė kava su half and half (pagaliau pamačiau, kas per vienas tai yra) ir bandelė su riešutų sviestu, pro automobilio langą skriejančios mažos ir didelės gyvenvietės, milžiniški namai ir akims neįprasti automobiliai, pasakiškomis spalvomis nusidažęs ruduo, voratinkliai ir pakaruokliai terasose, įveiktos mažos ir didelės baimės, kalėdinės eglutės ir žybsinčios lemputės parduotuvėse, pro pirštus byrantis laikas… Dar tik porą savaičių mes čia, o dienos jau susimaišė viena su kita, ir man atrodo, kad laiko praėjo kur kas daugiau…

Mums viskas čia nauja ir šiek tiek neįprasta. Pavyzdžiui? Žmonės čia truputį išprotėję dėl mums neįprasto Helloween’o. Parduotuvių lentynos lūžta nuo super didelių, vidutinių ir mažų, oranžinių, baltų ir spalvotų moliūgų. Ir tai tik menkniekis – čia atsidaro specialios parduotuvės, pilnos įvairiausių kostiumų, dekoracijų ir kitų baisių dalykų. Tereikia noro, ir gali iš naujo susikurti ne tik savo, bet ir savo namų stilių. Nuo stiklinių iki rūbelių augintiniams. Nuo šiurpių kaukių iki lovos apklotų. Nesvarbu, ką besugalvotum ar ko beužsimanytum, tikrai tą dalyką rasi su moliūgėliais ar kita Halloween’o atributika. Kepimo indai? Ok, turim. Keksiukų kepimo formelės? Štai ir jos, prašom. Rankšluostėliai, servetėlės, šiaudeliai, puodeliai, smeigtukai, lėkštelės? Štai, čia!

Beje, dar šis tas. Jei esi silpnesnių nervų, vakare nesugalvok apibėgti rato aplink rajoną. Gali būti, kad pamatęs kaimynų terasą, paskendusią voratinkliuose – o kur dar pakaruoklis tarp jų – išvystysi savo bėgimo greitį iki pavojingo sveikatai. Tiesa, kartais nevalingai silpniems nervams nerekomenduojamas pramogas pasirenki savo valia, ir vėlų šeštadienio vakarą stovi dvi valandas eilėje tik tam, kad aplankytum visas baisenybes, susibūrusias viename name… Galiu užtikrinti, kad jame pasivaikščiojus, nesinori užgesinti šviesų, šypt.

Bet iš tiesų tai visai smagu. Smagiau nei Kalėdos spalio pradžioje, kurias jau skatina pradėti švęsti visos parduotuvės. O aš dar drįsdavau piktintis, kad Lietuvoje šventinėmis dekoracijomis prekybos centrai pasipuošia lapkričio pradžioje. Pasirodo, tai pakankamai vėlai.

Ir iš tiesų problema tik viena: mintyse visko tiek daug daug, kad to visko neišeina sudėlioti į tvarkingus bei gražius sakinius. Jaučiu, kad norėdama pasakyti labai daug, nepasakau visiškai nieko. Visiška sumaištis, gal dar per mažai laiko praėjo.

Skonis: 9/10. Kvapnūs, minkšti, drėgni ir gardūs. O paviršius nuo apskrudusio cukraus labai maloniai traškus. Gausiai moliūginiai – tikriausiai nepavyks apgauti moliūgų priešų, kad jų čia nėra. Bet jei mėgstate moliūgus, jums tikrai patiks.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? The Cilantropist

Moliūginiai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 15 keksiukų Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 45-50 min.

INGREDIENTAI

1 skardinė (415 g) moliūgų tyrės*
1 puodelis cukraus
1/3 puodelio aliejaus
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
1/4 arb.š. malto imbiero
1 arb.š. malto cinamono
1/2 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
1 1/2 puodelio miltų

rudojo cukraus apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje suplakite moliūgų tyrę, cukrų, aliejų, kiaušinius, imbierą, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
3. Suberkite miltus ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Paruoštą masę paskirstykite į keksiukų kepimo formeles.
5. Apibarstykite ruduoju cukrumi.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
7. Atvėsinkite ant grotelių ir patiekite. Skanaus!

* galite naudoti ir naminę moliūgų tyrę, kurią pasiruošti labai paprasta. Moliūgą nuplaukite, supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).

cinamonasimbieraskeksiukaikelionėsmoliūgaisaldumynai
18 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais
kitas įrašas
Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Triskart šokoladiniai keksiukai su kreminio sūrio įdaru

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Citrininiai keksiukai

Migdolų tarta su spanguolių džemu

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Imbierinis sirupas kavai

Tiramisu Affogato

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Tortas „Braškinė Svajonė”

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Avižiniai riešutų kremo sausainiai

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini kukurūzų blyneliai

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Grybų ir kopūstų pyragas

Tarta su špinatais ir tunu

18 komentarai

Jul 24 Spa ’12 - 4:41 am

Visgi turi orkaitęęęęę? 🙂
(Lauksiu žiniųų)

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:15 pm

Jul, ahaaaa! 🙂

P.S. Man jau baisulingai gėda. Tikrai, atsiprašau labai labai 🙁 Pasitaisysiu!

Reply
Miglė 24 Spa ’12 - 7:22 am

Tokia jau ta Amerika, jei kuo nors džiaugiasi, tai džiaugiasi iš visų jėgų. Net ir laimė bei entuziazmas pas juos yra „king size” 🙂

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:16 pm

Migle, koks geras pastebėjimas 😀

Reply
Indrė 24 Spa ’12 - 9:29 am

ir visgi Amerikoj 😉 Mergyt, laikykis! o stebėsies dar kurį laiką 🙂 Tai kokia sudėtis to Half and half? 🙂 Na pusiau nuriebinta grietinėlė įsivaizduoju 🙂 Bet Amerikoj kiek visokių ingredientų, kurie tik būdavo perskaitomi, galėsi naudoti! Bėk tik tolyn nuo tų visokių corn syrup arba skystų gliukozių….

Laikykis!
Linkėjimai!

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:18 pm

Visgi, taip 🙂 Ačiū! 🙂
Half & half – pienas ir grietinėlė perpus. Labai geras ir skanus dalykas į kavą 🙂
Ir tikra tiesa dėl tų gausybės produktų, kurių pavadinimus užsienietiškuose maisto tinklaraščiuose skaityti būdavo tikra egzotika, o čia – pati tikriausiai realybė kiekvienos parduotuvės lentynose 🙂 Koks įdomus jausmas, tikrai! 🙂

Reply
Insolente. 24 Spa ’12 - 10:29 am

gera tave skaityt, labai. toks tyras džiugesys paprastais dalykais ir, net jei pati jauties pasiklydusi galvoje ir žodžiais kažko neišsakanti, įrašas vis tiek pilnas jausmo, kurį dabar nešiojies; pilnut pilnutėlis!

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:18 pm

Ačiū tau, Inga, labai ačiū! 🙂

Reply
Indrė 24 Spa ’12 - 12:33 pm

Ooooch – pirma minti perskaičius buvo ‘Gera vėl skaityti Astą” ir žiū – Insolente tą patį parašius 😀 hehe kaip mintys panašėja 🙂 smagūs vaizdai, smagu pamatyt, kas ten, anapus balos, dedas realybėje 🙂

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:19 pm

Na jau, Indre, gi nebuvau niekur pradingus ilgam 🙂 Gal tik savaitėlei 😉
Bet vis tiek ačiū 🙂 Fantastiškas jausmas yra žinoti, kad tave skaityti kažkam yra gera ir smagu 🙂

Reply
Jurgita 24 Spa ’12 - 2:28 pm

akivaizdžiai jie ten dėl helovyno labiau pamišę nei britai 🙂 man tik vienas dalykas gerai: moliūgai šiuo metu baisiai didžiuliai ir baisiai pigūs. rašo, kad skaptavimui skirti, o mes juos tempiam namo ir verdam, kepam, troškinam :))

p.s. žinai, kai žmonės išvažiuoja į UK ar IR, nieko nestebina. visgi ta pati Europa. bet va kai anapus Atlanto… arba žalią kortą turit, arba visai pamišę nuotykių ieškotojai esat (gerąja prasme, žinoma 🙂

sėkmės jums ten.

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:22 pm

Jurgita, nežinau, kaip su britais, bet čia tai totalus pamišimas. Ir juokinga, ir keista, ir smagu 🙂 O moliūgų tai čia irgi be proto, visokių dydžių, rūšių ir spalvų, ir nėra brangūs 🙂 Bet aš į tuos didžiuosius net nežiūriu – sunku būtų sugalvoti, kur šitokį kiekį šito gėrio panaudoti 🙂

Ačiū už linkėjimus! 🙂

Reply
Indrė 24 Spa ’12 - 9:34 pm

Jurgita, apie moliūgus tą patį sakiau namo partempus ir dar kelių norėdama- tipo skaptavimui? pff nejuokinkit, mes juos valgysim! 😀 dėl pigumo tempti noriu namo kelis dar..tikiuosi spėsiu, mat po lapkričio pirmos jau nė kvapo jų nebus-staigiai išims iš prekybos..pernai taip buvo! siaubas! sunaikino tikriausiai!..

Reply
Viktorija 26 Spa ’12 - 9:12 am

Sėkmės naujoje vietoje! 🙂 Lauksime naujų receptų ir istorijų apie vietinį maistą 🙂

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:17 am

Viktorija, ačiū 🙂

Reply
Katu 29 Spa ’12 - 3:30 pm

Ačiū už naują receptą! Dėl moliūgų įvairovės, gal pravers keli patarimai – didžiųjų čia beveik niekas nevalgo, jie skirti dekoracijoms ir skaptavimui. Pyragams, keksiukams, blynams ir t.t. labiausiai tinkami yra vadinami pie pumpkin (sugar pumpkin kitaip). Jie saldžiausi.
Visokiems troškiniams, sriuboms, prie mėsos rekomenduočiau Butternut Squash. Jis kriaušės formos, kietesnis, ne taip suyra troškinant ar verdant.
Dar kartą – linkiu labai labai lengvo adaptacinio periodo!

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:17 am

Ačiū už patarimus, Katu! 🙂

Reply
:-) 11 Sau ’17 - 10:02 am

Neblogi, bet moliūginis keksas ir šlapieji moliūginiai keksiukai geriau:-)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų