Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragėliai

parašė Asta 3 Rgs ’13
Obuolių pyragėliai

Vaje, kokį skanų tortą valgiau sekmadienį! Nuostabiai skanų. Tokį gerą, kad, pasidavus akimirkos silpnumui, sakiau – viskas, nebekepsiu daugiau tortų, surasiu, kas pagamino šį ir užsisakysiu. Daug ir dažnai, šypt. Tada pamąsčiau… jei kažkas tokį skanuolį savo rankomis pagamina, tai pagaminsiu ir aš. O dabar eilė prašyti pagalbos: kas žinoti labai labai gerą, ne-re-a-liai gerą „Seklyčios“ receptą? Pasidalinkit, prašau, nes aš dabar trūks-plyš noriu išmokti kepti tobulą „Seklytėlę“. Tooooobulą.

Be torto, savaitgalį buvo ir daugiau gerų dalykų. Atšokom nuostabios draugės vestuves. Sukritę ant pledo, veidus atsukę į saulę, džiaugėmės paskutinėmis vasaros akimirkomis. Pasitikom rudenį.

O savaitgaliui jau visai visai ritantis į pabaigą, dienos šviesą išvydo naujasis „Debesų“ numeris. Storuliukas, labai spalvotas, gausus puikių skonių. Vartykit, skaitykit, gaminkit!

Taigi, ruduo. Jį pasitikti galima ir su dubenėliu slyvų, ir su didžiuliu oranžiniu moliūgu, ir skęstant tarp daugybės cukinijų. Arba su puodeliu kvapnios arbatos ir minkštučiais obuolių pyragėliais. Norėčiau dabar paverkšlenti dėl pasibaigusios vasaros, bet negaliu – suprantu, kad ruduo atnešė ir dar atneš visą glėbį gėrybių. Naujų, skanių, šiek tiek pamirštų ir iš naujo atrastų.

Skanaus rudens, mielieji!

Skonis: 10/10. Mums labai patiko pyragėlių tešla, tokia minkšta ir trapi tuo pačiu metu. O įdaras – kreminis, saldžiarūgštis, ne mažiau puikus. Pagardinus pyragėlius ledais ar šalta plakta grietinėle, tai akimirksniu tampa tiesiog idealiai subalansuoto skonio desertu.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Obuolių pyragėliai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 pyragėlių Paruošimo laikas: 1 val. 15 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2 puodeliai (280 g) miltų
1 valg. š. cukraus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. kepimo miltelių
1 puodelis (230 g) šalto sviesto
½ puodelio (165 g) grietinės

Įdarui:
2 dideli obuoliai
1/3 puodelio (65 g) cukraus
1/3 puodelio (65 g) rudojo cukraus
2 valg. š. miltų
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 arb. š. citrinos sulčių
½ arb. š. cinamono
4 valg. š. karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“)

Aptepimui:
1 kiaušinis
1 valg. š. vandens

2 valg. š. rudojo cukraus apibarstymui

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE TEŠLĄ

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.

Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant gausiai miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus.

Minkykite tešlą. Jei ji per šlapia, pridėkite šiek tiek daugiau miltų. Miltus dėkite po truputį, po vieną šaukštą, kad tešlą vėliau netaptų per kieta – tokiu atveju pyragėliai bus sausi. Paruošta tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Palaikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol paruošite įdarą.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai mažais kubeliais. Dubenyje sumaišykite obuolius, cukrų, rudąjį cukrų, miltus, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir cinamoną. Atidėkite į šalį.

PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS

Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perdėkite ant miltais pabarstyto švaraus ir lygaus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 2-3 mm storio tešlos lakštą. Naudodami metalinę formelę, stiklinę, kibirėlį ar kitą apvalų daiktą aštriais kraštais, išspauskite iš tešlos maždaug 10 cm skersmens apskritimus. Tešlos likučius vėl šiek tiek paminkykite ir iš naujo iškočiokite. Išspauskite apskritimus ir visos tešlos. Turėtumėte gauti apie 40 tokio dydžio apskritimų.

Perkelkite pusę tešlos apksritimų ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami tarp jų bent kelių centrimetrų tarpus. Į jų centrą dėkite po šaukštelį obuolių įdaro. Kraštelius palikite švarius. Ant obuolių įdaro dėkite po truputį karamelizuoto sutirštinto pieno. Ant viršaus uždėkite po likusį tešlos apskritimą. Šonus užspauskite šakute, kad tvirtai laikytųsi.

Dubenėlyje išplakite kiaušinį su šaukštu vandens. Aptepkite šiuo mišiniu pyragėlių paviršių. Aštriu peiliu pyragėlių paviršiuje padarykite po 2-3 įpjovas. Apibarstykite ruduoju cukrumi.

Kepkite paruoštus pyragėlius įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba kol jie taps gražiai auksinės spalvos.

Iškepusius išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti apie 10 minučių. Tuomet galite patiekti šiltus su kaušeliu ledų, šalta plakta grietinėle ar tiesiog su puodeliu arbatos, arba galite valgyti visiškai atvėsusius.

cinamonascitrinosgrietinėkaramelėkaramelizuotas sutirštintas pienasobuoliaipyragėliairududusaldumynaivanilė
10 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šilauogių „clafoutis“
kitas įrašas
Moliūgų ir varškės pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Varškės skarelės

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Moliūginė avižinė košė

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šalta juodoji arbata su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

10 komentarai

Indrė 3 Rgs ’13 - 5:41 am

Na Seklyčios deja nesu kepus ir net nežinau ar ragavus. O iš kieno ragavai? 🙂
O pyragėliai ufff taip ir suspaudė skrandį, nors ką tik po pusryčių 🙂

Reply
Asta 3 Rgs ’13 - 5:55 am

Indre, ragavau vestuvėse, viena ausim nuklausiau, kad pagal užsakymą iš Rumšiškių atkeliavęs tortas buvo 🙂

O pyragėliai šitie tikrai skanūs, labai labai 🙂

Reply
Julė 3 Rgs ’13 - 6:06 am

Asta, turiu tikrą „Seklyčios” rceptą, tik nežinau, ar Kauno, ar Vilniaus namuose. Paieškosiu ir, jei rasiu, atsiųsiu 🙂

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:18 pm

Jule, gal radai? Aš laukiu čia labai labai nekantraudama, žinok 😀

Reply
Kristina 5 Rgs ’13 - 8:19 am

Labai labai gardūs pyragėliai, nesu skanesnių valgius :), ir tešla tikrai super ! Didelis ačiū 🙂

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:18 pm

Kristina, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Aure 17 Rgs ’13 - 9:18 am

Oi kokie skanūs!!!kookie gražūs! net nesitikėjau, kad ir man kaip nuotraukose išeis dailūs 😀 dar padariau su kriaušėmis 🙂 labai geras receptas, AČIŪ!labai 🙂

Reply
Asta 19 Rgs ’13 - 3:47 pm

Aure, kaip aš džiaugiuosi! Super! 🙂

Reply
Daiva 16 Lap ’13 - 11:41 am

Astule, laukiu nesulaukiu kada pasidalinsi „Seklyčios” torto receptuku (aišku jei jau jį gavai) 🙂 😉

Reply
Asta 17 Lap ’13 - 4:14 pm

Daiva, aš irgi labai laukiu, kol jį gausiu 🙂 Deja, dar neturiu 🙁

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų